BRÁNY PLAY OFF SE OTEVÍRAJÍ

BRÁNY PLAY OFF SE OTEVÍRAJÍ

V pátek v 18.00 vstoupí ČEZ Basketball Nymburk do letošního play off Kooperativa NBL. Až poslední kolo základní části rozhodlo o tom, že soupeřem jedenáctinásobného domácího šampiona bude jihočeský BK Lions Jindřichův Hradec.

Protože oba kluby mají ve znaku lva, budou na sebe cenit zuby dva králové zvířecí říše. Jasným favoritem jejich nastávajícího souboje bude ten mající své teritorium u Labe. „Ano jsme favorité, ale musíme to dokázat na palubovce,“ řekl před čtvrtfinále nymburský kouč Kestutis Kemzura.


Ten zároveň potvrdil, že se startem play off nebude nikoho šetřit, jak to pravidelně dělával v základní části, kdy hráči nejvytěžovanější hráči v mezinárodních soutěžích dostávali volno. „Ve vyřazovací části již budeme nastupovat s plnou soupiskou,“ prohlásil.


Problémy se sestavou má naopak Jindřichův Hradec, který měl v posledním zápase s Pardubicemi několik opor mimo hru. „Víme, že mají problém se zraněními, ale i tak se musíme všechny zápasy maximálně koncentrovat,“ nechce trenér Kemzura nic podcenit.


„Soupeř hraje svižný basketbal s rychlým přechodem do útoku, což bude klást velké nároky na naši transition defence. Umí rychlé brejky, které táhnou především kvalitní Američané,“ hodnotil nymburský kouč čtvrtfinálového protivníka, kterého v pátek ve Sportovním centru čeká historicky první zápas v play off.


J. Hradec má ve svém kádru odchovance nymburské Basketbalové akademie Lukáše Štegbauera a na lavičce bývalého hráče i trenéra Nymburka Karla Forejta. Nymburk má zase na soupisce odchovance Jindřichova Hradce Theodora Dlugoše. Ten však do čtvrtfinále nezasáhne, neboť se stejně jako další mladík v áčku Matěj Svoboda chystá s týmem U19 na turnaj do Nizozemí.


Celkově se oba týmy doposud utkali sedmkrát a Nymburk pokaždé zvítězil. Nejvíce v říjnu 2013 o 61 bodů. Nejvíce práce měl Nymburk s Jindřichovým Hradcem loni v lednu na jeho palubovce, kde nakonec vyhrál o 13 bodů.

 
vloženo: 01.04.2015 17:39 / přečteno: 8316x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.