ÚSPĚŠNÉ VYKROČENÍ ZA OBHAJOBOU

ÚSPĚŠNÉ VYKROČENÍ ZA OBHAJOBOU

Nymburští obhájci titulu vstoupili úspěšně do play off Kooperativa NBL. V prvním zápase čtvrtfinále porazili BK Lions Jindřichův Hradec 87:51 a ujali se vedení 1:0. Nejlepším střelcem se stal se 14 body Christian Burns. Dvouciferné skóre zapsala pětice domácích.

Základní pětka Jiří Welsch, Tre Simmons, Vojtěch Hruban, Luboš Bartoň a Garrett Stutz šla rychle do vedení 5:0, ale pak se úvodní ofenzivní nápor Nymburka zadrhnul. Soupeř toho využil a především zásluhou rychlého protiútoku skóre promptně otočil.


V následujících minutách se na palubovce odehrával rychlý basketbal, ve kterém oba týmy využívaly každou příležitost k rychlému protiútoku. Skóre se přelévalo a až v poslední minutě první čtvrtiny si Nymburk vzal pětibodové vedení zpět. Pomohla k tomu zlepšená obrana, která lépe zachytávala pokusy Jihočechů o rychlé brejky a také trojka střídajícího Dariuse Washingtona.


Ve druhé části pokračoval tlak Nymburka. Ten sice stále nedokázal v obraně úplně eliminovat rychlý přechod Hradce do útoku, ale velké problémy mu dělal útočným doskokem. Nymburk se dostal za první poločas k šesti druhým šancím, které většinou využil. Kromě doskoku (celkově 21:12 v 1. poločase) byli domácí také lepší v tříbodové střelbě a v počtu asistencí. Především zásluhou těchto položek ve statistikách Nymburk vyhrál první poločas 40:30.


Druhý poločas zahájil J. Hradec šestibodovou šňůrou. Trojkou Jirky Welsche si ale Nymburk opět vzal dvouciferné vedení a to už do konce zápasu nepustil. Třetí část hry rozhodla, Nymburk se v ní definitivně uklidnil, zpřesnil hru i střelbu a ještě více zatáhl obranu. Posledních šest minut třetí čtvrtiny vyhrál 21:2 a do té závěrečné šel za rozhodnutého stavu 63:39.


Ve čtvrtě čtvrtině pokračovali domácí v nastoleném trendu. O vítězi nebylo pochyb. Nymburk navyšoval náskok pohlednými a rychlými akcemi, přidal i pár trojek. Pohledné asistence na zakončující spoluhráče vysílal Martin Kříž. Nymburk splnil předpoklady a získal v sérii první bod. Další může přidat 7. dubna na palubovce soupeře. Zápas v Jindřichově Hradci začíná v 16.00.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 03.04.2015 20:30 / přečteno: 8592x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.