OČEKÁVANÁ BITVA S JENISEJEM

OČEKÁVANÁ BITVA S JENISEJEM

Již pátý kalendářní rok se termínová listina Nymburka neobejde bez zápasu s Jenisejem Krasnojarsk. V každém ze čtyř ročníků VTB ligy, které český šampion v soutěži odehrál, na tohoto soupeře narazil. V neděli dojde tedy už na osmý vzájemný souboj s tímto týmem ze Sibiře. Ve Sportovním centru se začíná v 18.00.

A Jenisej je zatím úspěšnější v poměru 4:3. První zápas těchto soupeřů se odehrál v listopadu roku 2011. Nymburk ho vyhrál jednociferným rozdílem, stejně jako následující dvě utkání. Od jara 2013 už ale přebral vládu nad vzájemnými souboji Krasnojarsk. Až na tento zápas (prohra o 22 bodů), ale Polabané prohrávají jen velmi těsně. O jeden, o dva a naposledy v této sezoně na Sibiři o čtyři body.


Nymburk má, co se VTB ligy týče, před nedělním zápasem do ideálního rozpoložení daleko. „Prohrál už šestkrát v řadě a zvlášť poslední porážka v Moskvě s CSKA o 35 bodů byla devastující. „Speciálně po zápase na CSKA nemáme z VTB ligy dobrý pocit. Do zápasu s Jenisejem jdeme po velmi špatné sérii,“ potvrdil kouč Kestutis Kemzura.


Jeho tým je čtyři zápasy před koncem základní části daleko za branami play off. Stále ale hraje o umístění v tabulce. Každá příčka navíc přináší zajímavý finanční bonus. Los posledních kol ale není nejpřívětivější. Kromě Jeniseje se utká už jen se Krasnodarem, Chimki Moskva a Nižným Novgorodem.


„Ano, chápeme to i tak, že tenhle zápas je poslední, ve kterém můžeme myslet na vítězství a přitom uvažovat realisticky. Hrajeme doma a Krasnojarsk rozhodně nepatří mezi neporazitelné týmy. V následujících třech zápasech se třemi špičkovými ruskými týmy z čela tabulky favorité nebudeme. Ale to neznamená, že bychom do nich neměli vložit maximální úsilí,“ uvedl nymburský trenér, než se pustil do hodnocení nedělního soupeře.


„Hrají celoplošný basketbal. Je to nebezpečný a velmi běhavý tým vedený rozehrávačem D. J. Cooperem, který má průměrně přes deset bodů a těsně pod devět asistencí. Dále bych zmínil dalšího guarda Vjačeslava Zajceva nebo bosenského centra Elmedina Kikanoviče. Zkrátka je to tým plný talentů. V loňské sezoně jsme s nimi prohráli těsně oba zápasy. Ten druhý nás stál postup do play off. V této sezoně jsme u nich opět prohráli. Myslím, že je čas na vítězství,“ prohlásil Kemzura.


„Bude to o kvalitní obraně a ztrátách, které musíme minimalizovat. Klíčem bude donutit je hrát do naší plné obrany a nepouštět je k jejich nebezpečným rychlým protiútokům. A nad tím vším musí být maximální bojovnost a obětavost pro tým. Podle posledních vzájemných zápasů hádám, že to bude zase bitva,“ doplnil litevský kouč.

 
vloženo: 04.04.2015 17:37 / přečteno: 8356x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.