TŘINÁCTÉ FINÁLE V ŘADĚ

TŘINÁCTÉ FINÁLE V ŘADĚ

Basketbalisté Nymburka po třinácté v řadě postoupili do finále domácí soutěže. Sérii s Opavou zvládli nejkratším možným způsobem 3:0, když ve třetím zápase vyhráli 91:80. Nyní si počkají si, kdo z dvojice Děčín – Prostějov se jim v boji o titul postaví.

Zápas měl v první čtvrtině lehce exhibiční charakter. Obrany obou týmu nepracovaly na maximum a střelci měli dostatek volných pozic, které využívali. Po prvních 10 minutách z toho bylo divoké skóre 26:24 pro Nymburk. Opava se prosazovala často z rychlých protiútoků, mnohem více prostoru než v prvních dvou zápasech měl její ústřední rozehrávač Jakub Šiřina (8b v 1/4).


Ve druhé čtvrtině ale Nymburk obranu zatáhl a soupeři dovolil poprvé skórovat až po čtyřech a půl minutách, když byl rozdíl ve skóre již devítibodový. Opava ale dvěma lehkými koši stáhla ztrátu na pět bodů a kouč Kestutis Kemzura, který by si přál rozhodnout zápas co nejdříve, si vzal time out. Šnůra hostů ale pokračovala. Devět bodů v řadě znamenalo srovnání na 33:33. Po nájezdu Cveka s faulem již Opava vedla o tři body. Nymburk ale do poločasu stačil skóre opět převrátit na svou stranu. V poločase vedl 45:41.


Ve třetí čtvrtině domácí opět odskočili na rozdíl, který se nakonec ukázal být rozhodující. V její první polovině Nymburk několikrát ubránil útok Opavy a po zisku míče vyrážel do brejků a rychlých akcí, kterými rozebíral její obranu. Celkové zrychlení hry na obou koncích palubovky dělalo hostům problémy. Jenže s pocitem, že zápas drží pevně ve svých rukách, Nymburk opět ubral plyn a Opava se dotáhla pod dvouciferné skóre.


Ve třetí čtvrtině už budoucí finalista vedl o 18 bodů a dvě minuty před koncem mohl útočit na stovku. Jenže do konce už nepřidal ani bod. Posledních 120 vteřin semifinále patřilo Opavě, která osmibodovou šňůrou uzavřela celou sérii. To už ale nic nemohlo změnit na dalším nymburském postupu do finále.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 28.04.2015 20:47 / přečteno: 9991x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.