KŘÍŽ: TROCHU JSME SE ROZBĚHLI

KŘÍŽ: TROCHU JSME SE ROZBĚHLI

Názory obou trenérů po posledním semifinále s Opavou i proč se bude Pavel Houška léčit z šoku, proč chce Opava do dalších bojů Prostějov a proč by nymburští hráči asi také preferovali do finále Prostějov, si můžete přečíst v následujících rozhovorech.

Kestutis Kemzura (Nymburk)

Dnes jsme v sérii odvedli v obraně nejhorší práci. Na druhou stranu jsme měli pouze devět ztrát. Cítili jsme, že Opava je svěžejší. Dělala nám problémy svými rychlými protiútoky, jako ostatně celou sérii. Někdy jsme byli trochu líní a nekoncentrovaní a nechali jsme soupeře dávat lehké koše. Opava střílela lépe než v předchozích zápasech za tři body. Ve druhé čtvrtině nám dělala problému svou zónovou obranou. Odehráli jsme v posledních dnech hodně zápasů, proto bylo možná pro některé naše hráče těžké se plně koncentrovat. Naše mentální kondice nebyla nejlepší. Když jsme hráli tak, jak jsme měli, vedli jsme o 18 bodů. Mrzí mě konec zápasu, kdy jsme ztratili polovinu náskoku. To by se nám nemělo stávat. Ale výhra je výhra a jsme rádi, že jsme sérii neprotahovali. Teď máme čas si trochu odpočinout a nabrat síly na finále nejen fyzické, ale i mentální.

 

Petr Czudek (Opava)

Nechtěli jsme být jako ovce. Chtěli jsme tu podat co nejlepší výkon a to jsme, myslím, podali. Přinutili jsme Nymburk hrát, neříkám na 100 procent, ale v nějaké koncentraci. Měli jsme výborný první poločas, kdy jsme dávali střely. Škoda, že se nám stejně nevedlo u nás doma, pak mohl být ten zápas ještě zajímavější. S dneškem jsem spokojený. Pokud stejnou bojovnost a energii předvedeme v boji o třetí místo, uvidíme, co z toho vzejde. Gratuluju Nymburku k zaslouženému a očekávanému postupu do finále. My se soustředíme na obhajobu třetího místa. Do té už bohužel nezasáhne Ladislav Sokolovský. Je to škoda. Budou chybět jeho zkušenosti. Navíc se dostával do výborné formy. Chtěli jsme, aby se s Opavou loučil na hřišti a ne na lavičce.

 

Jakub Šiřina (Opava)

Možná si o nás někdo řekne, že jsme blázni, ale my jsme sem opravdu přijeli vyhrát zápas. I když je Nymburk zkušený tým, třetí rozhodující zápas bývá někdy těžký. Navíc měli náročný nedělení zápas v nohách. První poločas byl vyrovnaný, ve třetí čtvrtině jsme měli herní výpadek, když Nymburk zapnul. Domácí si získali desetibodový náskok. My jsme se ještě dostali pod deset bodů, ale závěr si už ohlídali.

Z jakého důvodu jste měli zmiňovaný výpadek?

Byli jsme zbrklí v útoku, měli jsme zbytečné ztráty a Nymburk to trestal protiútoky tři na dva, dva na jednoho. To nás stálo spoustu sil.

Jaká byla celá semifinálová série?

Škoda výsledku doma. Paradoxně jsme před plnou domácí halou uhráli s Nymburkem nejhorší výsledek. A to mi kazí dojem. Jinak se nemáme za co stydět. Hráli jsme dobrý basketbal a Nymburk to neměl jednoduché. Musel točit nejsilnější sestavu.

Kdo bude podle vás soupeřem v souboji o 3.místo?

Těžko říct. Už to vypadalo, že Prostějov urve v Děčíně vítězství… Myslím, že Prostějov to uhraje a my pojedeme na daleký výlet do Děčína.

A koho byste si přál?

Z hlediska cesty raději Prostějov. Naši fanoušci by to neměli tak daleko a mohli by nám v Prostějově, kde tolik lidí nechodí, vytvořit domácí prostředí.

 
Pavel Houška (Nymburk)

Začátek zápasu byl z naší strany nepovedený. Opava přijela s velkou chutí, velkým nadšením a dávali střely, které jim v minulých zápasech nepadaly. Celkově hráli uvolněně.

Co bylo důvodem zvýšení našeho náskoku?

Zrychlili jsme hru a to nejen přechod do útoku, ale i v přihrávkách. Vycházely nám výborně clony, protože hosté si začali hůře vypomáhat. Když pak Petr Benda odroloval ke koši, byl úplně volný a dával. 

Jaká byla celá semifinálová série?

Celkově si jim povedlo splnit cíle, že nás chtějí potrápit. Na vítězství jsme se museli nadřít. Až budou hrát utkání o třetí místo, myslím si, že to soupeř bude mít hodně těžké. 

Paradoxem je, že Opava prohrála nejvíce doma?

Možná to je tím, že i my předpokládáme v Opavě větší houževnatost domácího týmu a jdeme do zápasu více koncentrovaní než do domácího.

S čím byl spokojený?

S výsledkem.
A předvedená hra?

Byly tam dobré pasáže a také hodně slabé, jako třeba dnešní poslední dvouminutovka. Takové výpadky bychom měli eliminovat. Náš finálový soupeř by to mohl asi i lépe potrestat.

Bude jím Děčín nebo Prostějov?

Já osobně si myslím, že to bude Prostějov, i když teď prohrává v sérii.

A koho co bys raději?

Je mi to nějak jedno.

Máte nevídané čtyři dny volna, co budeš dělat?

První dva dny budu v šoku a další dva budu odpočívat a léčit se z toho šoku (smích).

    
Martin Kříž (Nymburk)

Začátek nebyl úplně povedený, pak jsme přitlačili v obraně, trochu jsme se rozběhli a v poločase jsme lehce vedli. S průběhem první půlky jsme zrovna spokojeni nebyli. Ve třetí čtvrtině se náskok natahoval hodně přes deset bodů. Na úplném konci jsme ale dostali dvě trojky a konečný výsledek o 11 vypadá skoro až blbě, když už jsme vedli rozdílem kolem dvaceti bodů.

Jaká byla celá série třeba ve srovnání s čtvrtfinálovou?

Opava je kvalitnější soupeř, než byl Jindřichův Hradec. Lions mělo ve svém středu dvě výrazné osobnosti Autreyho a Rosinsona, Opava má vyrovnanější kádr. V Opavě jsme hráli před výbornou kulisou zaplněné haly. Zápasy v semifinále nebyly rozhodnuté brzy po začátku, mnohdy se to tahalo až do poslední čtvrtiny. Myslím, že to bylo zajímavější i pro fanoušky.

Koho by sis přál ve finále?

(po chvilce přemýšlení) Asi Prostějov z hlediska basketbalu, Děčín kvůli kratší cestě. V šatně jsme si říkali s klukama, že by mohla přijít po letech nějaká změna. Takže říct, koho bych si přál, asi úplně tak nejde.

 
Vojtěch Hruban (Nymburk)

Zápas jsme zvládli vcelku bez větších problémů. Mohlo to být ale jednodušší, kdybychom dokázali dorazit Opavu v době, kdy jsme měli větší náskok. Dvakrát se jim podařilo stáhnout náš náskok.

Jak moc tvůj výkon ovlivnily fauly, které jsi sbíral?

Byla to škoda, protože na začátku se mi hrálo dobře. Třikrát jsem šel ze hry kvůli faulům a vždycky jsem vypadl z tempa. Dneska bylo fajn, že mě dokázali spoluhráči dobře zastoupit.

Obě série byly 3:0. Který tě bavila více?

Ta s Opavou byla zajímavější už jen kvůli tomu, že při utkání u nich byla výborná atmosféra, i dneska bylo poměrně dost lidí. Zápasy s Opavou byly těžší, ale na druhou stranu při utkáních s Hradcem jsme byli díky mezinárodnímu programu více unavení.

Kdo by měl být našim finálovým soupeřem - změna nebo tradice?

S Prostějovem to bude basket, s Děčínem ragby. Z tohohle pohledu bych preferoval Prostějov.
 
vloženo: 29.04.2015 13:15 / přečteno: 9146x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.