PŘÍPRAVA ZAHÁJENA VÍTĚZSTVÍM

PŘÍPRAVA ZAHÁJENA VÍTĚZSTVÍM

Basketbalisté Nymburka vstoupili do přípravy na sezonu vítězstvím nad USK Praha. Svého prvního soupeře porazili bez reprezentantů 71:62, když za výhrou vykročili především povedenou první čtvrtinou.

Početným fanouškům ve Sportovním centru se měly původně ukázat všechny letní zámořské posily, ale Kubánec Howard Sant-Roos nakonec nenastoupil kvůli koňaru. Naopak necelé čtyři minuty za áčko si odehráli mladíci Josef Senohradský a Vojtěch Rikl. Poprvé na soupisce byl i talentovaný Martin Kolář, hvězda mistrovské sedmnáctky, ale do hry ještě nezasáhl.


První koš v nové sezoně si po pohledné akci připsal Julian Vaughn. Amerického centra na palubovce doplnili v základní pětce jeho krajané Chasson Randle a Michael Dixon, kteří se jako guardi starali o rozehrávku. Na křídle začal Matěj Svoboda a zbývající podkošovou pozici obstaral Martin Kříž.


Všichni tři Američané dávali do hry od úvodních vteřin velkou energii a dobře jim v tom sekundoval i Martin Kříž. Nymburk hrál rychle ve všech činnostech, v přechodu na útočnou polovinu i v návratu do obrany, rychlý byl i pohyb míče v postupném útoku. Domácí také v úvodu ovládli doskok. Do hry se bez problémů zapojili i střídající hráči a Nymburk vedl po první čtvrtině 22:12.


Ve druhé části nasazení neubylo, méně bylo však přesnosti. Z části to bylo tím, že kouč Oren Amiel prostřídal a z části také tím, že obrana USK také začala pracovat intenzivněji a dostávala domácí tým pod mnohem větší tlak. Lépe si také vedla při eliminaci nymburských rychlých protiútoků. Naopak hosté taženi v poločase čtrnáctibodovým Jaromírem Bohačíkem rychle stahovali ztrátu. Minutu před poločasem bylo srovnáno na 29:29. Na to těžkou trojkou rychle odpověděl Matěj Svoboda. Nymburk tak měl přeci jen v poločase mírný náskok (35:31).


V úvodu druhé půle měli problémy s fauly už oba průběžně nejlepší střelci Nymburka. Chasson Randle nasbíral tři fauly již na konci druhé čtvrtiny, Julian Vaughn na začátku čtvrté. Oba tak dlouhé minuty seděli. Theo Dlugoš a Martin Peterka je ale dobře nahrazovali. Letní posila Peterka se hodně činil na útočném doskoku a bodově so po třech čtvrtinách posunul do čela svého týmu (11b, 7d). Lépe než on doskakoval pouze Martin Kříž (10d).


Celkově se na palubovce odehrával hlavně boj. Na to, že se jednalo o přípravný duel, měl zápas vysoké nasazení. Obrana USK hrála velmi agresivně a dobře tak prověřovala nově se rodící tým Nymburka, včetně jeho mladíků. V poslední čtvrtině měl ale problém s produktivním pivotem Igorem Josipovičem a stále se nedařilo zastavit Bohačíka (nakonec 28b). I díky jejich příspěvkům se dvouciferný náskok, který si Nymburk v druhém poločase vypracoval, smrskl pět minut před koncem na 6 bodů. Níž už to ale nešlo a Nymburk si v prvním zápase sezony připsal první vítězství.


Statistiky:

NBK - Randle 14 (2a, za 3b 5/2), Peterka 11 (8d, 2a), Vaughn 11, Dixon (9b, 5a, 5z), Kříž 8 (12d, 3a), Svoboda 7 (3d, 4z), Dlugoš 6 (3a, za 3b 4/2), Pomikálek 5 (4d, 4a).
 
vloženo: 03.09.2015 21:03 / přečteno: 9173x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.