DALŠÍ PROVĚRKA ČEKÁ V NĚMECKU

DALŠÍ PROVĚRKA ČEKÁ V NĚMECKU

Basketbalisté Nymburka pokračují v přípravě. V sobotu ráno se vyjedou do německé Jeny na turnaj, kde je prověří němečtí soupeři. Kromě pořádajícího týmu se ho účastní také Gotha, která stejně jako Jena hraje druhou nejvyšší německou soutěž ProA. Čtvrtým týmem turnaje je bundesligový Braunschweig a právě s ním se Nymburk utká v sobotu jako s prvním.

Pokud zvítězí, čeká ho druhý den ve finále vítěz souboje mezi Jenou a Gothou. V případě porážky se v neděli utká s poraženým o třetí místo. Cíle Nymburka jsou posunout se dále v přípravě, co se týče sehrávání nového týmu, ale rád by uspěl i výsledkově.


„Nymburk musí myslet na výsledky pořád. Samozřejmě v této části přípravy nejsou zase tak důležité, ale už teď si pro následující sezonu budujete prestiž a sebevědomí. Když se začne vyhrávat už v přípravě, většinou to jde stejně i v sezoně,“ uvedl před odjezdem týmu do Německa sportovní ředitel Michal Ježdík.


Podle něj jsou německé týmy pro přípravu jako soupeř dobrou volbou. „Němci hrají úplně jiný basketbal, než se hraje ve střední Evropě. Hrají silově, hodně jeden na jednoho a mají hodně zahraničních hráčů, proto si myslím, že nás to prověří v základních činnostech,“ uvedl Michal Ježdík.


„Je jasné, že tam budeme bez pěti reprezentantů, včetně Maxima De Zeeuwa, takže to bude těžké, co se rotace hráčů týče, ale z pohledu nastavení zrcadla, jak jsme schopní plnit určité úkoly hlavně z pohledu individuálních činností, to bude pro nás velmi důležitý turnaj,“ doplnil.


Jak už bylo mnohokrát zmíněno čtveřice českých a jeden belgický reprezentant stále chybí. Proto tým stejně jako v tréninku a zápase s USK využije juniorů. Navíc nepříjemného koňara v tréninku utržila letní posila Howard Sant-Roos, který nenastoupil proti USK ve čtvrtek a není jasné, jestli si zahraje i o víkendu.


Pro trenéry je důležité nepřetížit v přípravě hráče, kteří budou s týmem i nadále. „Pokud by hráli kolem 35 minut, je tu prostor pro zranění. Navíc by se dostávali do rolí, ve kterých budou v sezoně málo kdy. Tolik minut mít nebudou, máme 12 vyrovnaných hráčů. Samozřejmě je tu i třetí faktor přetížení,“ dodal sportovní ředitel Nymburka.

 
vloženo: 04.09.2015 17:54 / přečteno: 8511x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.