OD VAJGARU S DRUHOU VÝHROU

OD VAJGARU S DRUHOU VÝHROU

Basketbalisté Nymburka vyhráli i druhý zápas v novém ročníku KNBL. Po výhře z Prostějova vezou vítězství i z Jindřichova Hradce po výsledku 69:92. Nejlepším střelcem Nymburka byl Chasson Randle s 18 body. Ještě o bod víc dal na druhé straně Jiří Šoula.

Do zápasu již zasáhla nová posila Hördur Vilhjálmsson. Islandský guard se uvedl velice slibně. Na palubovce strávil 26 minut, během kterých zaznamenal 5 bodů, 5 doskoků a 3 asistence.


Velmi produktivní byli rozehrávači Chasson Randle a Michael Dixon, ačkoliv je kouč Oren Amiel šetřil, především Dixona. Ten odehrál pouze 13 minut, ale stihl 15 bodů a tři trojky. Ještě o jednu přesnou střelu z oblouku víc trefil Randle, který dal za 18 minut 18 bodů. Třetí dvouciferný střelec Nymburka byl Howard Sant-Roos.


Nymburku se podařilo zlomit sympaticky bojujícího soupeře až ve třetí čtvrtině, kterou vyhrál o 15 bodů. Po prvním poločase byl Jindřichův Hradec dole jen o sedm, což se muselo domácím fanouškům líbit. Hostující tým tak raději po přestávce zapnul na vyšší obrátky, aby se nemusel strachovat o výsledek.


O našem vítězství rozhodla především vyšší přesnost střelby za dva i za tři body a výrazně menší počet ztrát. Naopak na doskoku si Nymburk převahu nezískal. V čem ale dominoval, byly bloky. Celkem tři z osmi měl na svědomí Martin Peterka, s 27 minutami nejvytíženější hráč svého týmu.


Další zápas v Kooperativa NBL odehraje Nymburk až 6. listopadu v Pardubicích. Do té doby ho čekají čtyři zápasy v mezinárodních soutěžích. Už v neděli přijede do Sportovního centra kazašská Astana. Ve středu vstoupí Nymburk také do FIBA Europe Cupu soubojem ve slovinském Šentjuru.


Body:

NBK - Randle 18 (ze 3b 6/4), Dixon 15 (za 3b 6/3), Sant-Roos 14, De Zeeuw 9 (5d), Pomikálek 6 (3d), Peterka 6 (7d, 2a), Vilhjálmsson 5 (5d, 3a, +19), Houška 5, Kříž 4, Vaughn 4, Hruban 4, Svoboda 2.

JHR – Šoula 19, Young 15, Lamar 12, Nofflet 11,…

Trojky: 11 – 7

Fauly: 18:21

TH: 18/15 - 12/10

 
vloženo: 21.10.2015 20:50 / přečteno: 8087x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.