PO VÝHŘE V PARDUBICÍCH VEDEME 2-0

PO VÝHŘE V PARDUBICÍCH VEDEME 2-0

Basketbalisté Nymburka vedou v semifinále play off Kooperativa NBL nad BK JIP Pardubice 2-0 na zápasy. Ve druhém utkání série zvítězili na palubovce soupeře ve Sportovní hale na Dašické 84-67 a v úterý se mohou opět po roce dostat do finále.

Zápas nabídl spíš bojovnost, než basketbalovou krásu. Nymburk odehrál většinu zápasu slušně v obraně, v útoku mu ale v některých pasážích chyběla lehkost a rychlost. Přesto měl zápas jasně pod kontrolou, což se odvíjelo od vydařené úvodní čtvrtiny, která mu dala do dalšího průběhu klid.


Zápas otevřeli hned v úvodu dvě nymburské trojky z rukou Martina Kříže a Chassona Randla. Následně se pod košem smečí prosadil Julian Vaughn a Petr Benda proměnil jednu šestku. Až potom za stavu 9:0 poprvé skórovaly Pardubice, konkrétně z pod koše Radek Nečas poté, co doskočil neúspěšný pokus Lamba Autreyho.


Po další trojce Kříže už ale vedl Nymburk dvouciferným rozdílem a domácí kouč Levell Sanders poprvé ukazoval téčko ke stolku časoměřičů. První trojky Beksy pak trefili Joseph Wall a Lamb Autrey, ale náskok Nymburka držely dlouhými trefami Randle, Benda a příchozí Michael Dixon. První čtvrtinu vyhrál Nymburk 27:15.


Druhá desetiminutovka nabídla vyrovnanější průběh. Pardubice nadále narážely do soustředěné defenzívy, ale dopouštěly se minima ztrát a především si pomáhaly útočným doskokem, který dokázaly přetavit v body z druhých šancí. Nymburk měl v prvním poločase výrazně méně střel, ale trefoval je z vyšší procentuální úspěšností. V poločase vedl 47:34.


Druhý poločas otevřel dlouhou trojkou Randle a předznamenal tím další vydařenou čtvrtinu, která Nymburk definitivně nasměrovala k výhře. Jeho náskok narostl až na 28 bodů a hosté si jistě kráčeli za tím, pro co si do Pardubic přijeli. Domácí si pak v závěru připsali dílčí úspěch, když vyhráli poslední čtvrtinu o pět bodů, o vítězi však bylo rozhodnuto.


Randle 19, Dixon 14, Kříž a Benda 11, Welsch 8, Hruban a Jagodič-Kuridža 6, De Zeeuw a Vaughn 4.

 
vloženo: 07.05.2016 20:00 / přečteno: 9251x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.