ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

ŘEKLI PO UTKÁNÍ...

Po jednoznačném výsledku prvního finále, jsme se zeptali obou trenérů a několika hráčů na jejich postřehy ze zápasu. 

Ronen Ginzburg (trenér Nymburka)

Zápas jsme začali váhavě. Nehráli jsme osm dní a to je na nás hodně. Později jsme začali kontrolovat hru. Dnešní zápas ale můžeme hodit za hlavu, v Děčíně očekávám jiný průběh. Musíme se dobře připravit a nepodcenit soupeře, i když víme, že má svoje problémy.

 
Vojtěch Hruban

Zvládli jsme to, jak jsme chtěli. Je pravda, že začátek byl trochu nervózní, ale je to finále a pro spoustu kluků bylo první. Celý zápas jsme ale zvládali slušně obranu. Nepouštěli jsme k ničemu hlavně Tomáše Vyorala, což jsme chtěli. Howard Sant-Roos na něm odvedl dobrou práci, neměl nic zadarmo a na útočné polovině měl problémy vůbec driblovat. Pak se nám podařilo trefit nějaké střely zdálky a potom už jsme zápas kontrolovali. Dnešek je za námi, teď se musíme dobře připravit na odvetu v Děčíně.

 
Petr Benda

V posledních dvou dnech se hodně diskutovalo o tom, zda se bude hrát nebo ne. My jsme si připravovali tak, že se hrát bude, tedy klasickým způsobem jako už mnohokrát za tuto sezonu.

Jak se hraje proti oslabenému soupeři, což může vést k podcenění?

Pokud se hraje finále, tak asi k podcenění dojít nemůže. Snažili jsme se utkání rozhodnout co nejdříve. Taky to tak vypadalo, po dvou třech minutách to bylo o deset a náskok jsme stále jen navyšovali. Soupeř hrál celý zápas zónu, a když se nedaří střelba, tak se do takové obrany hraje hůř. To byl trochu případ rozdílu v prvním a druhém poločase.

Jak se těšíte do Děčína, kde by mělo být až pět tisíc diváků?

Basket se hraje lépe v zaplněných velkých halách. 

 
Martin Kříž

Zažil jsi někdy takové dopoledne před zápasem, kdy se nevědělo, zda se bude hrát?

Byla to zvláštní situace. Ráno se diskutovalo o tom, zda se bude hrát nebo ne, zjišťovalo se, zda jsme očkovaní. Já osobně očkovaný jsem, jen jsem měl trochu strach, aby se nějak nenakazila moje tříměsíční dcera.

Co říkáš konečnému rozdílu ve skóre?

Výsledek o 60 bodů neodpovídá úplně tomu, že se hraje finále české nejvyšší soutěže. Děčín neměl všechny hráče k dispozici a my jsme hráli stále tu svou hru s agresivní obranou, rychlým protiútokem, ve druhém poločase se nám začala dařit i střelba z dlouhé vzdálenosti.

Hodně by se průběh zápasu změnil, kdyby soupeř byl kompletní?

Větší rotace a více možností střídat by mohlo přinést vyrovnanější zápas.

Je zábavné hrát takové finále?
Pro nymburské fanoušky to asi zábavné bylo, tedy pro ty, kteří chodí "na body". Kromě toho, že jsme jich dali hodně, byly k vidění i nějaké pěkné akce. Já jsem typ hráče, který skóre nevnímá, a snažím se hrát stejně.   

 

Pavel Budínský (trenér Děčína)

Bylo to velmi formální utkání. A taky trochu bizarní. V naší sestavě a při našich zdravotních problémech se dalo očekávat, že to bude hra kočky s myší, a taky byla. Nevěděli jsme, jak to utkání uchopit. Proti Nymburku musíte být extra agresivní, důrazní a bojovní. Když ale nemáme dostatek hráčů do rotace a nemůžeme hrát podle vlastní identity, tak nemáme svou vlastní tvář. Je ale těžké vysvětlovat některým mladším hráčům, jak mají hrát, aby hospodařili s fauly a energií. Víte, že budete hrát dlouho a je těžké si rozvrhnout tempo, energii a chránit si fauly. Tomáš Pomikálek hrál třeba téměř 40 minut a z toho hodně času na pozici pivota. Proti vám se neustále točí hráči a je to ubíjející. Rádi bychom hráli lepší basketbal. Doma musíme zlepšit hru a něco udělat s naší aktivitou a agresivitou. Ale pro některé hráče je to něco, s čím se dosud nesetkali. Nymburk hrál naplno 40 minut a chtěl to takhle hrát naplno a bavit se. Dopadlo to, jak to dopadlo. Doufám, že do dalšího zápasu nastoupíme aspoň takto v osmi. Zítra ráno jdeme na krevní testy a budeme zjišťovat, kdo je infikovaný. Tomáš Vyoral za mnou v zápase chodil, že ho bolí za ušima, takže to je další adept na příušnice. Je otázka, co se bude dít. Předprodej běží na plno a zájem lidí o zápas v Děčíně je veliký. Rádi bychom ukázali charakter, ale momentálně fakt nevíme, co bude. Je nám to strašně líto.

 
Tomáš Pomikálek
Prohra takovým rozdílem je logicky hodně smutná, měli jsme jinou představu o našem výkonu. Utkání bylo jednostranné, chybělo nám hodně opor a to se projevilo. Bohužel se s námi celý konec soutěže táhnou nemoci a zranění. Budeme doufat, že v pátek se k nám někdo přidá a bude to úplně jiný zápas. Nesmíme podlehnout tomu, že jsme prohráli o tolik bodů. 
 
vloženo: 19.05.2016 14:28 / přečteno: 9099x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.