DRUHÁ VÝHRA Z DĚČÍNSKÉHO KOTLE

DRUHÁ VÝHRA Z DĚČÍNSKÉHO KOTLE

Nymburk zvládl i druhý zápas finálové série, když v Děčíně na zimním stadionu udolal BK Armex 91 - 63. V sérii se tak ujal vedení 2 – 0 a v pondělí bude zpátky ve Sportovním centru útočit na třináctý mistrovský titul v řadě.

Děčínu naštěstí již nikdo další ze soupisky neubyl a řádění příušnic si tak nevyžádalo další oběť. Dokonce přibylo jedno jméno navíc, přesto byla sestava soupeře stále jen devítičlenná. I tak šel ale výkon soupeře podle očekávání v domácím prostředí nahoru, což bylo pro finálovou sérii jenom dobře.


Oba týmy začaly zápas s pozornou obranou a až po téměř dvou minutách se poprvé prosadil s faulem Petr Benda. Na druhé straně domácí trefili svou první trojku. Nymburk však nadále dobře bránil, nutil domácí k těžkým střelám z delších vzdáleností a důsledně si hlídal doskok. Za úvodních sedm minut hry tak dovolil Děčínu jen pět bodů.


V útoku se ale i hosté prosazovali v první čtvrtině složitě. Domácí bránili více než solidně, hlídali si také rychlý protiútok. Nymburk hledal volné pozice jen velmi složitě. Pravdou však je, že souhra hostů nebyla v úvodu zápasu dostatečně rychlá natolik, aby obrana Děčína nestíhala. Několik volných trojek se s postupujícími minutami podařilo připravit, ale nepadaly. Přesto se s dlouhou dvojkou Michaela Dixona dostal Nymburk v závěru úvodní části do dvouciferného náskoku a po 10 minutách vedl 21:7.


Druhou půli načal Děčín lépe. Pěti body v řadě se dostal na dohled, ale Nymburk si i čtyřmi trojkami pomohl k tomu, aby si soupeře nepustil blíž k tělu. Během druhé čtvrtiny se dostal až do 19 bodového náskoku. Dařilo se Vojtěchu Hrubanovi, který skóroval z různých pozic. Dával trojky i úspěšně napichoval bednu domácích nájezdy. Tradičně všestranný výkon podával Howard Sant-Roos, autor čtyř bodů a především sedmi doskoků v prvním poločase. Nymburk po něm vedl 41:23.


Začátek druhé půle patřil opět Děčínu. Jednociferný rozdíl sice odolal, ale bylo znát, že domácí po přestávce ještě přitlačili na bojovnosti a agresivitě. V pravou chvíli ale přišly důležité dvě trojky po sobě z rukou Martina Peterky a Chassona Randla a Nymburk opět oskočil zpět do pohodlnějšího náskoku před 20 bodů. Tento scénář se děl často, jako když opět Martin stejnou mincí rychle oplácel trojku Ondřeji Šiškovi. Třetí čtvrtina byla k radosti domácích 3850 fanoušků dlouho velmi vyrovnaná, v jejím závěru však Nymburk znovu odskočil a vedl po 30 minutách 67:42.


Závěr zápasu byl oslavou fanoušků Děčína a doufejme jeho posledního domácího zápasu v sezoně. Atmosféra na stadionu byla stejně jako minulá rok výjimečná a všemi silami se k ní snažil přispět i hostující kotel, kterému chce nymburský kouč Ronen Ginzburg touto cestou velmi poděkovat za podporu. Po vítězství o 28 bodů se Nymburk chystá po víkendu finále i celou úspěšnou sezonu ukončit.

 
vloženo: 20.05.2016 20:12 / přečteno: 9896x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.