TŘINÁCTÝ TITUL PRO NYMBURK

TŘINÁCTÝ TITUL PRO NYMBURK

ČEZ Basketball Nymburk je potřinácté v řadě mistrem Kooperativa NBL. Ve třetím finále s BK Armex Děčín vyhrál na své palubovce 102 – 53, celou sérii 3 – 0, a vychutnává si další mistrovské oslavy, které nikdy neomrzí. MVP finále byl vyhlášen Vojtěch Hruban.

Nymburk zakončil úspěšnou sezonu, v níž kromě obhajoby domácího titulu poprvé v historii vybojoval play off VTB ligy a v něm hodně potrápil CSKA Moskva, pozdějšího vítěze Euroligy. Teď se tým může odebrat na zasloužený odpočinek. Tahle sezona byla jedna z nejlepších v novodobé historii klubu. Mladý a dravý tým doplněný velkou zkušeností fanoušky bavil.


Ale zpět k zápasu. Už od úvodních minut bylo jasné, že Nymburk si nechce komplikovat situaci a do zápasu vstoupil tak, jak si předsevzal. A to s maximálním soustředěním. Bylo z toho rychlé vedení 8 – 0. Pak se ale chytl i Děčín a to právě včas, aby zastavil úvodní euforii Nymburka. Po jeho ztrátách vytěžil několik bodů z rychlých protiútoku a dostal se do zápasu.


Po prostřídání však začali úřadovat i hráči z lavičky. Po trefách Michaela Dixona a Chassona Randla už to bylo 27:9. Produktivní byl i podkošový Julian Vaughn. Nymburku se úvodní čtvrtina střelecky vydařila. Po několika vteřinách pobytu na hřišti se trefil i Pavel Houška a Chasson Randle skóroval z perimetru téměř s klaksonem. Domácí tým vyhrál úvodní čtvrtinu vysoko 35 – 16.


Nástup do druhé čtvrtiny měl Nymburk ještě lepší, než do té první. Další trojku přidal Randle a stejně pokračovali Houška a Martin Peterka. Když se za tři trefil i kapitán Jiří Welsch, vedl Nymburk už 50 – 22 a přísun bodů do děčínského koše pokračoval dál. Ještě do poločasu sahal Nymburk po 40 bodovém vedení, nakonec tři body chyběly. Stav byl 67 – 30.


Ani ve druhém poločase Nymburk nepolevoval. Tenhle tým to prostě neumí. Velký kredit ale patří i oslabenému soupeři, který opět hrál v devíti lidech, ale ani za jasného stavu nepřestal hrát. Pro zápas to bylo jedině dobře, protože měl i přes velký rozdíl ve skóre náboj až do konce. Děčín ve druhém poločase mnohem lépe bránil a příval nymburských bodů nabral klidnější tempo. Zatímco první poločas vyhráli domácí o 37 bodů, ten druhý o 12. Nicméně o zápase, o sérii i o titulu už bylo rozhodnuto. Nymburk opět slaví.


Fotogalerie z třetího finále a oslav ZDE.


Randle 22 (za 3b 4/8), Hruban 14, Dixon 11 (4d, 8a), Kříž 9 (10d), Houška 9 (4d), Sant-Roos 9 (4d, 2a), Welsch 5 (3d, 6a), De Zeeuw 4 (6d), Peterka 4, Jagodič-Kuridža 3 (6d), Benda 2 (8d, 4a).

 
vloženo: 23.05.2016 23:40 / přečteno: 9444x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.