JEDENÁCTÁ ALE NEBEZPEČNÁ OSTRAVA

JEDENÁCTÁ ALE NEBEZPEČNÁ OSTRAVA

V neděli přijede do Nymburka geograficky jeden z nejvzdálenějších týmů BK NH Ostrava, který kroutí v lize svou pětadvacátou sezonu. Utkání začíná v 17:00 hodin.

Ostrava oproti minulému roku opět pročistila kádr. Ve srovnání s koncem sezony odešlo šest hráčů: Adam Číž, Garret Kerr, Luka Igrutinovič, Pavel Novák, Milan Oluič a Jan Stehlík. Těchto 6 hráčů odneslo v průměru téměř 60 bodů na zápas v minulé sezoně. Z bodově významných hráčů zůstali jen Petr Bohačík a Vojtěch Bratčenkov.  

 

Nově se k Ostravě připojilo několik cizinců. Předně se do Ostravy vrátil Admir Alič (Bosna a Hercegovina, křídlo, power forward, 196cm), který hrál na Novou Huť v sezoně 2013/14. Na pozici rozehrávače přišel Max Guercy (USA), jenž bude se 173 centimetry pravděpodobně nejmenším hráčem ligy. To mu však nebrání ke skórování 11,4 bodů na zápas a proti Opavě zaznamenal dokonce 11 doskoků.  Nižším křídlem je Sterling Smith (USA,  193cm), který je v týmu Ostravy střeleckým lídrem. Pod košem Ostravě přibyla posila v podobě Isaaca Sevlia (USA, power forward, 206). Jenže Sevlie si poranil kotník a bude několik týdnů mimo hru. Bleskurychle si však Hutníci sehnali náhradu. Stal se jím Deshawn Painter, který skončil své účinkování v Brně, když trenér Brna Zoran Helbich řekl po jeho odchodu: „U Paintera obranné schopnosti chyběly a neplnil úkoly, které měl. A útočná produkce to nemohla vynahradit.“ Nováčky z českých luhů a hájů jsou Jan Kelar (křídlo 192cm), Zdeněk Jakubů (rozehrávač, 185cm).

 

Ostrava je zatím na předposledním místě s jedinou výhrou nad Opavou. Jeho postavení je však trochu zkreslené, protože má za sebou zápasy proti Pardubicím, Prostějovu, Děčínu i Kolínu, tedy týmům, které pošilhávají po účastni ve skupině A1. Navíc celkové skóre Ostravy je sice záporné, ale rozdíl 51 bodů je na 11.příčku slibný (509:560). Například poslední Brno má 506:627 a desátý Jindřichův Hradec 518:610.

 

Vzhledem k aktuálním změnám na soupisce bude utkání vhodným způsobem, jak zařadit do sestavy nové hráče. Trenér Ginzburg zařadí Diamona Simpsona a Dušan Medvecký Deshawna Paintera.

 

Trenér Ginzburg před utkáním s Ostravou:

„Jako v každém zápase musíme hrát agresivně od první minuty. Ostrava má silnou základní pětku s několika cizinci. Tým je jako celek ofenzivní, mají řadu nebezpečných střelců z delší vzdálenosti jako je Bohačík, Smith, Guercy nebo Bratčenkov pod košem. Našim úkolem pro utkání je ukázat další pokrok ve hře. Navíc zápas s Ostravou se bude hodit k tomu, abychom zapojili nového hráče do našich systémů“.

 

Utkání proti HN Ostrava začíná v neděli 23.10.2016 v 17:00 ve Sportovním centru Nymburk. Tešíme se na vaši podporu. 

 
vloženo: 22.10.2016 00:31 / přečteno: 7700x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.