BENDA: O MOTIVACI NEBUDE NOUZE

BENDA: O MOTIVACI NEBUDE NOUZE

Petr Benda za svých devět let v Nymburce zažil už mnoho premiérových zápasů v různých evropských soutěžích. Ne jinak tomu bude i v úterním zápase proti Bakken Bears Aarhus.

Petr Benda byl u premiérové účasti v Eurocupu v roce 2007 a byla to pro něho premiéra dvojitá - jak za Nymburk, tak v Eurocupu. Petr hájil barvy Nymburka, když Lvi startovali v Adriatické lize 2010, o rok později byl u toho, když Nymburk poprvé nakoukl do VTB ligy. V loňském roce byl u premiéry ve FIBA Europe Cupu a letos bude u páté premiéry Nymburka, tentokrát v Lize mistrů. Asi nikoho povolanějšího jsme si pro poslední rozhovor před prvním zápasem vybrat nemohli.

 

Petře, jsi před startem Ligy mistrů nervózní?

Nejsem nervózní, těším se. Zatím jsme hráli jen českou ligu a teprve teď nám zápasy v lize mistrů ukáží kvalitu našeho výběru.


Je tato premiéra přeci jen trochu jiná?

Ano je. Když jsme začínali evropské poháry v posledních letech, měli jsme za sebou už odehraný nějaký zápas ve VTB lize. Už jsme věděli, jak na tom jsme kvalitativně v konfrontaci s výbornými týmy. Zatím to v české lize vypadá, že budeme předvádět stejný basketbal jako minulý rok a navíc budeme více odpočatí.


Při vší úctě k české lize. Nebude to moc velký skok?

Většina hráčů má za sebou už pár let v nějakých evropských soutěžích, a věřím, že nás taková situace nepoznamená. Myslím, že zrovna proti Bakken Bears nebude o motivaci nouze.


Myslíš motivace k tomu, abychom jim vrátili porážky z minulého roku?

Přesně. Sami jsme viděli, že to byl tým, který neměl individuálně lepší složení, než jsme měli my. Bohužel nám oba zápasy nevyšly. Možná to bylo dáno tím, kdy jsme zápasy hráli. Nepotkala nás zrovna zářivá forma. Kdybychom s nimi hráli na začátku nebo na konci sezony, tak je porazíme klidně o dvacet.  


Je to dobré mít na rozjezd Ligy mistrů dva kvalifikanty?

Myslím, že v této soutěži se pozice kvalifikant nebo přímo nasazený do hlavní soutěže smazává. Nahariya i Bakken Bears nejsou týmy, které by měly být daleko slabší soupeř jako třeba Monako, Aris Soluň nebo Banvit.


Co si pamatuješ z prvního zápasu proti Bakken Bears?

Pamatuji, že jsme tam letěli přímo z Moskvy po výprasku od CSKA a ve třech dnech jsme sehráli dva zápasy. V utkání proti Bears měl Vojta na ruce trojku na remízu, ale neproměnil ji.


Líbí se ti formát soutěže Champions League?

Je dobře, že základní skupina je osmičlenná a že sehrajeme 14 zápasů. Při takovém počtu zápasů se dá případné klopýtnutí daleko lépe nahradit než ve skupině o čtyřech účastnících. Také se mi líbí, že po základní skupině už přichází rovnou play-off a ne další skupina. Soutěž bude mít po základní části spád a to každý ocení.


Porovnal bys úroveň Ligy mistrů s jinou evropskou soutěží?

Za těch deset let, co jsem tady, jsme odehráli už hodně soutěží a předpokládám, že tahle liga bude, soudě podle jmen klubů v ní zařazených, na úrovni základních skupin Eurocupu. Doufám, že kvalitní týmy na papíře, budou kvalitní i ve skutečnosti.


Co je cílem?

Doufám, že v lize vydržíme co nejdéle a že se probojujeme dále než do osmifinále. 

 
vloženo: 18.10.2016 03:19 / přečteno: 9952x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.