SKVĚLÁ OBRANA V DÁNSKU

SKVĚLÁ OBRANA V DÁNSKU

Nymburští hráči v zahajovacím utkání proti dánskému Bakken Bears Aarhus překonali krizi ze druhé čtvrtiny. Ve třetí a především ve čtvrté dokonali dílo zkázy, když vynikající obranou porazili domácí vysoko 75:57.

Utkání, ve kterém Nymburk nakonec soupeře udolal i v úspěšnosti střelby za dva i tři body, se rozhodovalo místně na obranné polovině a časově ve druhém poločasu. Rozdílovým hráčem byl Bryon Allen, který v prvním poločase zaznamenal dva body, ve druhém dvacet tři. A když se podíváme na rozdíl ve skóre ve druhém poločase, najdeme číslo 24. Allenovy body byly v listině střelců vidět, výborná obrana všech hráčů tam ten správný záznam nemá.

 

Utkání začalo opatrně. Oba týmy vytahovaly obranu hluboko na území protivníka, snažily se udělat co nejméně chyb a už zpočátku byl vidět rozdíl v pojetí útočných aktivit. Zatímco hráči Nymburka se snažili najít cestu k bodům z kratší vzdálenosti a hrnuli se pod koš, domácí Bakken více střílel z dálky. Minimální počet chyb v rozehrávce, absence rychlých protiútoků a nepříliš přesná střelba se odrazila na skóre první čtvrtiny. Z prvních sedmi bodů padlo do koše Bakkenu pět z čáry trestných hodů. Nakonec k vedení Nymburka 13:9 pomohly dvě trojky, jedna od Howieho a druhá od Pampiho. Jenže domácí se ještě do konce první desetiminutovky dotáhli na remízu.

 

Druhou čtvrtinu začali lépe hosté z Čech. Po zmatcích v obraně Bears a pak po nádherné přihrávce přes celé hřiště od Jirky Welsche na Pavla Pumprlu vedli hosté 19:13. Už se zdálo, že utkání nabere vítězný směr, ale dvě ztráty blízko půlící čáry věnovaly domácím dva snadné koše a najednou jakoby se zastavil přívod živin Nymburku a veškerá energie se přestěhovala do rukou a nohou domácích. Ti nabití pěknými smečovanými koši začali řádit ještě více. Nejprve se dotáhli trojkou Benjamina, a po jednom z dunků se dostali do vedení 24:23. Po chvíli přišly další dvě trojky a nádherná smeč Purcella s otočkou o 360 stupňů (34:27) opět po nymburské ztrátě. Lví hříva splihla a domácí přidávali bloky, trojky a smeče. Nelichotivý pohled v té době byl na nymburské hráče, kterým rozhodčí pískli i dva útočné fauly během minuty. Podtrženo, sečteno domácí vedli 39:27 a do konce poločasu zbývalo méně než dvě minuty. Pak možná i trochu polevili v obraně a Nymburk za posledních 90 sekund stáhl z domácího náskoku přesně polovinu. Dva body dal Allen a čtyři Petr Benda. Byl to i z hlediska psychologického obrovský krok dopředu.

 

Třetí čtvrtinu začal průnik Allena na který ještě odpověděl Gesell se štěstím. Po trestných hodech Bendy a ubráněné čtyřiadvacítce Bakken, přišel průnik po zadní lajně Bryona Allena, pak stejný hráč těžkým průnikem a střelou ze záklonu vyrovnal (41:41). Tento útočník proměnil rychlý protiútok a vzápětí ukázal, že umí i výborně nahrávat. Z jeho přihrávky do volného prostoru pod košem skóroval Petr Benda. Domácí předržovali míč a stále se snažili najít vhodnou pozici pro trojkovou střelbu. Nenašli a prohrávali 41:16, když za šest minut na 11 nymburských bodů odpověděli jen dvěma svými. To už bylo pro hostující tým veselejší. Domácím se odmlčeli hlavní střelci první půle Purcell a Benjamin. Domácí se ještě před koncem čtvrtiny přiblížili na 50:54.

 

Na dvoubodový koš Bakkenu odpověděl Allen trojkou, ale dva buldozeří nájezdy Gesella a Laerkeho znamenaly téměř vyrovnání 56:57. Svůj devatenáctý bod dal Allen (trojka) a po rychlém protiútoku stejný hráč přidal další dva body. Ani pro jeden tým nebylo jednoduché skórovat zpod koše. Stále zde byl les rukou, které nedovolily dát koš. Jenže nymburští hráči byli daleko bojovnější, skákali daleko za čáru, aby zachránili míč ve hře. Když časomíra ukazovala méně než pět minut do konce, vedl Nymburk o deset bodů (66:56). Poslední tři minuty zvládli hosté výborně takticky. Nehnali se do žádného rychlého protiútoku a jen obléhali medvědí pevnost. Skóre zápasu uzavřel pěknou trojkou Martin Kříž.

 

Body: Akoon-Purcell a Gesell 16, Benjamin 10, Laerke 6, Diouf 5, Darboe a Christoffersen 2 - Allen 25, Sant-Roos 11 (14 doskoků!!), Meier 10 (7 doskoků), Benda 8, Pumprla 7 (7 doskoků), Kříž 5, Welsch 4, Lawrence a Peterka 2, Hruban 1, střelba za 2 body: 41/16:50/25, trojky: 28/6:22/5, TH: 12/7:12/10, doskoky: 39:52, asistence: 10:18, ztráty: 18:18, fauly: 14:18, čtvrtiny: 13:13, 26:20, 11:21, 7:21, body z vymezeného území: 28:40, body z druhé šance: 11:16, body střídajících hráčů: 20:41

 
vloženo: 18.10.2016 22:52 / přečteno: 10467x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.