ZPĚT V ČESKÉM POHÁRU

ZPĚT V ČESKÉM POHÁRU

Nymburk se po dvou letech vrací do Českého poháru. Jeho prvním soupeřem bude dnes večer Sokol Šlapanice, přední tým první ligy.

Nymburk byl, stejně jako všechny ostatní týmy nejvyšší soutěže, zařazen do 4.kola poháru. Všechny dvojice, kromě jedné Snakes Ostrava vs. Královští Sokoli Hradec Králové, mají v tomto kole jeden tým z Kooperativa NBL a druhý z nižší soutěže. Basketball není fotbal a nebývá častým jevem, že by klub z nižší soutěže porážel kluby z nejvyšší ligy. Ale vzpomeňme si na minulý ročník a spanilou jízdu nymburského B-týmu, který nejprve porazil Slunetu Ústí nad Labem a pak až do koncovky zle trápil později stříbrný tým Armex Děčín (67:72).

 

„Je to povinný zápas, který musíme vyhrát, pokud možno rozložit minuty na všechny hráče, a to nejdůležitější bude: nezranit se,“ řekl Pavel Pumprla. „V týmu soupeře jsou kluci mého ročníku, hrávali jsme proti sobě v dorostu, někteří nakoukli do ligy. Znám Radka Hilšera a ten pár let ligu hrál. Jsou to hráči zkušení, ale samozřejmě se to nedá srovnávat s Arisem nebo s námi,“ dodal Pavel. "Věřím, že to bude pohodový zápas, že si hráči soupeře utkání s námi užijí," doufá Pavel Pumprla. 


Zmiňovaný Radek Hilšer (*1981) hrával nejvyšší soutěž před nějakými patnácti lety za Kroměříž, potom také za Handicap (Housery) Brno. Minuty v NBL má také Martin Müller (*1994) a Marek Líčeník (*1996)  za mmcité Brno. V dresu Prostějova odehrál 11 zápasů také Ivo Pavličík (*1993) a dokonce v zápase s Nymburkem nastřílel 5 bodů za 7 minut pobytu na palubovce. V letech 2004-2007 sesbíral asi 130 minut v nejvyšší soutěži za Housery Brno také Jan Rotrekl (*1985). Také on si proti Nymburku zapsal body. Ve třech zápasech dal vždy jednu trojku. Posledním hráčem s ligovými zkušenostmi je Martin Vyroubal (*1996). V šesti zápasech za mmcité Brno nastřílel 11 bodů v průměru za 9,5 minuty strávených na palubovce v každém zápase. Na soupisce je a pravidelně za tým nastupuje v zápasech první ligy nymburský Martin Vaněk (*1995).

 

Sokol Šlapanice startuje v 1.lize a aktuálně je na děleném druhém až čtvrtém místě se dvěma prohrami a pěti výhrami. O rok dříve Sokol bojoval ve skupině 13-20 o udržení. Letos se v Českém poháru do 4.kola dostal vítězstvím nad Sokolem Žižkov 71:61.

 

Dnešní zápas se bude hrát v hale Morenda (hala, kde vloni nastupoval tým mmcité Brno) od 17:00 hodin. V dnešním programu TVCOMu tento zápas naplánovaný je, zde je link: 

http://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Cesky-pohar/Pohlavi-Muzi/Sezona-2016-2017/143313-Sokol-Slapanice-CEZ-Basketball-Nymburk.htm


 
vloženo: 17.11.2016 09:31 / aktualizováno: 17.11.2016 16:32 / přečteno: 9386x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.