RŮŽA SE VRACÍ!

RŮŽA SE VRACÍ!

Po skvělém zápase proti Monaku nás čeká další zajímavý zápas. Tentokrát přijedou do Nymburka Tuři ze Svitav a s nimi i několik bývalých nymburských hráčů a také Luboš Růžička.

Družstvo Svitav je aktuálně na 10.místě tabulky, ale v poslední době dělá pro postup vzhůru hodně kádrových změn. Po příchodu trenéra Růžičky, který vystřídal Stanislav Petra na začátku listopadu, přišli do Svitavy tři noví hráči. První byl Jiří Jelínek, který společně s trenérem Růžičkou začal sezonu v Handlové a který také část své kariéry strávil v Nymburce.  Po jeho příchodu opustil tým podkošový hráč Ethan Jacobs. Po novém roce se klub dohodl s Pavlem Slezákem, dalším členem nymburského týmu v minulých letech, a Romanem Markem. Příchod druhého však blokuje arbitráž a není jisté, zda Roman bude moci nastoupit.

 

Zápas by mohl být zajímavou podívanou, protože trenér Luboš Růžička moc dobře zná, jak se v Nymburce trénuje a co by tak mohl od soupeře čekat. To samé, ale platí i z druhé strany. Víme, že hráči Svitav budou dobře připraveni, uvidíme, jak rady trenéra dokáží přenést z porady u stolu na palubovku při hře.         

 

Utkání začíná v sobotu 21.ledna v 17:00 ve Sportovním centru v Nymburce.

 

Co řekli Ronen Ginzburg a Martin Peterka si přečte v krátkém rozhovoru.

 

Ronen Ginzburg – trenér ČEZ Basketball Nymburk

Svitavy v poslední době změnily soupisku a tým se od minulého zápasu posílil nejen na postech hráčských, ale také na pozici trenéra. Tým trenéra Růžičky je dobře vybalancovaný a po všech změnách v něm daleko důležitější roli budou hrát čeští hráči. Každý tým, včetně Svitav, je nebezpečný, proto je třeba i k zápasu s týmem, který je aktuálně na desátém místě, přistoupit s plnou odpovědností a koncentrací. Nemůžeme se spoléhat, že tým Svitav ještě nikdy Nymburk neporazil.

Jak dlouho to trvá, než se zapracují do týmu noví hráči?

Roman Marko a Pavel Slezák jsou chytří hráči, těm to dlouho trvat nebude. Myslím, že nebudou potřebovat ani měsíc.

 

Martin Peterka – hráč ČEZ Basketball Nymburk

Bude to pikantní souboj, protože trenérem Turů je Růža (Lubomír Růžička - pozn). Svitavy jdou s příchodem nového trenéra i nových hráčů nahoru. I když odešli někteří cizinci, kvalita je díky těm, kteří přišli, vyšší.

Souhlasím s trenérem, že to nebude jednoduchý zápas, jako žádný v lize. Svitavy mají na soupisce hráče, kteří když se chytí mohou nastřílet spoustu bodů. Proto musíme začít od obrany, pohlídat si obranný doskok a hrát rychle dopředu. Pokud všechny tyto věci splníme, pak bychom měli kontrolovat celý zápas.

Kdo Vás v minulém zápase nejvíce upoutal?

Pamatuji si Vučicu, atletické křídlo, který nám v prvním zápase docela dost škodil. Pod košem hrál dobře Mickelson. Předpokládám, ale že klíčovou roli budou hrát Jiří Jelínek a Pavel Slezák, kteří přišli až po našem prvním vzájemném zápase.Stačí se podívat na Pavla Slezáka, který hrál první zápas a už na jeho kontě bylo 8 bodů, 8 asistencí a 6 doskoků.

 
 
 
vloženo: 20.01.2017 12:34 / přečteno: 7846x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.