POSLEDNÍ VENKOVNÍ ZÁPAS A1

POSLEDNÍ VENKOVNÍ ZÁPAS A1

Souboje s Pardubicemi v této sezoně jsou velice vyrovnané, a proto se dá podobně dramatický očekávat i zítřejší aprílový zápas v Pardubicích.

V letošní sezoně jsme s Pardubicemi sehráli čtyři zápasy. Jeden a zároveň jediný zápas v letošním ročníku NBL jsme s nimi prohráli. Dvě utkání, hned první v lize a pohárové semifinále, skončily rozdílem více než deseti bodů a dalo by se říct že obě utkání jsme kontrolovali od začátku do konce. Zajímavé a bodově velice bohaté bylo utkání proti Pardubicím na domácí palubovce v nadstavbě A1, kdy hostům nestačilo ani 94 nastřílených bodů k vítězství, dali jsme totiž o 6 více.

 

Pardubice disponuji kvalitní soupiskou hráčů. Největší porci minut hrají tři Američané Burnett, Autrey a Wall, ale ani jeden z nich nestráví na palubovce v průměru více než 28 minut. Což posouvá prvního nejvytěžovanějšího hráče Burnetta až na 26.místo v lize. Pro srovnání, naším nejvytěžovanějším hráčem je Howard Sant-Roos, který figuruje v pořadí ligových hráčů na 48.místě, za všemi pardubickými Američany necelou půlminutku před Radkem Nečasem, čtvrtým nejvíce zapojovaným hráčem Pardubic.

 

V nadstavbové skupině A1 prohrály Pardubice zatím tři zápasy z osmi a dokonce poprvé v sezoně dva v řadě za sebou. Nejprve se jim nepovedlo udolat v Praze USK a hned v následujícím kole poprvé ztratily glanc domácí palubovky s Kolínem. Trochu se Pardubice trápily i s Děčínem na jeho palubovce, ale přesto vyhrály 72:68. Na utkání s námi se však dá předpokládat jejich maximální soustředění, už jen z prestižních důvodů. To samé se ale dá očekávat i od našich hráčů. Je to přeci jediný tým, který nás porazil a navíc soupeř, který zatím směřuje do ligového finále.

 
Řekli před zápasem:
Ronen Ginzburg

Ve čtyřech zápasech jsme se mohli přesvědčit, že Pardubice mají dobrý tým. Jednou jsme s nimi i prohráli. To pochopitelně není žádná katastrofa, ale určitý zvednutý prst pozornosti ano. Doma jsou hodně sebejistí, mají dobrou týmovou chemii a rozhodně budou chtít navázat na poslední vyhraný zápas. Pro klid v zápase bude důležitý začátek utkání, ale nesmíme polevit ani v jeho průběh, protože okamžitě se aktivuje výborný útok Pardubic.

Je útok hlavní devizou Pardubic?

Ve srovnání s jinými týmy má soupiska Pardubic vyšší kvalitu. Hráči jsou kvalitní, ale dokáží své výkony podřídit týmu. Ano, v útočné hře jsou dobří, podívejme se na domácí zápas, ve kterém nám dali 94 bodů. My bychom si měli vzít příklad spíše z pohárového semifinále (vyhráli jsme 74:63 – pozn.).

Co patří k hlavním zbraním soupeře?

Útočný doskok a rychlý protiútok. Pro úspěch v zápase je nutné zastavit oboje.

Máme vyšší motivaci tím, že jsme v Pardubicích prohráli?

Hráči mají dostatečnou motivaci už jen proto, že budou hrát proti Pardubicím. Lepší soupeř vždy aktivuje větší touhu ukázat, co ve kterém hráči je.

 
Martin Peterka

Víme, že to bude těžký zápas, protože Pardubice je jediné místo, kde jsme v této sezoně prohráli. Navíc hrajeme na Dašické, kde je trochu specifické prostředí. Pravdou je, že Kolín prolomil jejich domácí neporazitelnost, což se tedy moc nečekalo.

Na koho si musíme dát nejvíce pozor?

Na Domineze Burnetta, který teď hraje dobře. (poslední dva zápasy 24 a 25 bodů, jinak druhý nejlepší střelec NBL s průměrem 18,5 bodů). Nebezpeční jsou i další hráči jako Wall, Pandula, Autrey, Nečas, Švrdlík.

Co nás může nasměrovat k vítězství?

Musíme vycházet z obrany bez balónu, protože Pardubice jsou pověstné různými backdoory (sběhnutí útočníka za obranu, následná přihrávka pod koš a snadné zakončení – pozn.) a také pohybem bez míče jako tak.

A co začátek zápasu…?

Ano, dobrý začátek bude důležitý. Bylo by lepší, kdyby zápas nedospěl do dramatické koncovky.

Vnímáš, že Pardubice v poslední době prohrály dva zápasy v řadě?
Pardubice hrály celou sezonu konstantně, teď měly možná malý výpadek, ale na to spoléhat nemůžeme. Doma budou hrát dobře. 
 
vloženo: 31.03.2017 12:52 / přečteno: 8044x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.