DALŠÍ ÚTOČNÝ ZÁPAS

DALŠÍ ÚTOČNÝ ZÁPAS

V Pardubicích jsme dokázali efektivně využít prvních pět minut třetí čtvrtiny, které nám stačily k vybudování rozhodujícího náskoku. V dalším průběhu jsme odolali všem snahám domácích o korekci a dovedli jsme zápas k vítězství v poměru 91:85.

Po vzoru minulého zápasu v Nymburce se i v Pardubicích hrál útočnější basketbal, který nakonec skončil sice o trochu menším celkovým nástřelem, ale rozdíl zůstal úplně stejný šestibodový.

 

První poločas byl vyrovnaný, žádný z týmů si nevytvořil více než šestibodový náskok. Domácí si dobře hlídali prostor pod košem a na opravu chybné střelby nám v podstatě nedali žádný prostor. Pouze jeden útočný doskok je numerickým vyjádřeným dobré práce Pardubic pod košem. V obraně nebylo možné zacílit jen na jednoho hráče domácích, protože už po první čtvrtině jich bylo ve střelecké listině zapsaných osm hráčů, nikdo však neměl více než 4 body. Na naší straně jsme objevili brzy hráče, který měl horkou ruku. Za prvních sedm minut zaznamenal Bryon Allen 12 bodů, když si pomohl i dvěma trojkami. Právě po jeho druhé trojce z přechodové fáze jsme vedli o čtyři body 16:12. Do konce první čtvrtiny zbývalo něco málo přes tři minuty. O čtyřbodový náskok jsme přišli díky dvěma košům Škrance a Půlpána, tedy mladých hráčů Pardubic, které proti nám hrají opravdu nebojácně. Také s přispěním dvou ztracených míčů v závěru si Pardubice přenesly jednobodové vedení i do druhé čtvrtiny.

 

Po inkasovaném koši od Autreyho a další ztrátě už po minutě druhé čtvrtiny volal hráče k poradě trenér Ginzburg. Pardubice se snažily o rychlé protiútoky a hlavně se snažily od nás odpoutat (27:21). Bodové laso hodil svým prvním košem Howard Sant-Roos, a protože byl při nájezdu faulován, pomohl i bonusovou šestkou. Petr Benda navázal na první body ve druhé čtvrtině, a když Allen z čáry trestných hodů proměnil oba pokusy, bylo to po šňůře 7:0 opět veselejší pro nás. Trestné hody byly jedním z faktorů, které nám pomohly k průběžnému vedení v zápase. Měli jsme poměr 7/6, kdežto domácí 6/1. Střídající Škranc dal první trojku svého týmu (na osmý pokus) a rozloženou trojkou (koš s faulem) se prezentoval díky dalšímu nájezdu Howie. Bodová přetahovaná, prošpikovaná trojkami, pokračovala i poté. Dvě a půl minuty před koncem poločasu bylo skóre vyrovnané 39:39. Po Genově ztrátě vyrazily Pardubice do rychlého protiútoku a Potoček upravil na 41:39 a po nepřesné naší střele z dalšího útoku zaznamenal trojku Kamil Švrdlík. Za poslední půlminutu se povedlo Potočkovi dát trojku po naší chybě v obraně, když střelec zůstal v levém rohu úplně sám. Kiks v obraně alespoň trochu nahradil Steven Holt, který za posledních 5 sekund stihl přebriblovat hřiště a se štěstím dát koš (47:43).

 

Pardubice měly v poločase lepší úspěšnost střelby z pole i větší počet pokusů, my jsme zase byli mnohem úspěšnější z čáry trestných hodů. Pardubice také měly je 5 ztrát proti naším devíti a dokázaly našich ztrát využít ke skórování 10 bodů.

 

Třetí čtvrtinu nezačaly Pardubice dobře. Sice první náš útok ubránily, ale pak se dopustily ztráty, kterou z přechodové fáze potrestal trojku Allen. Po chvíli rychlý protiútok zakončil Vojta Hruban. Přešlap postranní čáry vzal míč domácím a Howie využil ke vstřelení další trojky, že jeho obránce Radek Nečas byl až příliš daleko, protože asi čekal nájezd, kterými Howie zlobil v prvním poločase. Za minutu a půl jsme už vedli 51:47, to po šňůře 8:0. Pak se sice prosadil Dušan Pandula, ale v následujícím útoku zůstal na trojce úplně volný Petr Benda. Možná trochu z nedostatku jiné příležitosti vystřelil na koš a dal. Krátké střely Pardubic, doskok a skvělá otočka Allena pod pardubickým košem znamenala koš s faulem. Stav byl 57:49 a to ještě neuplynuly ani tři minuty druhého poločasu. Do desetibodového rozdílu se skóre dostalo po nacvičeném vyhození zpoza koncové čáry. Pak přišla sporná trojka Burnetta, která byla vystřelena po zvukovém znamení konce limitu na postupný útok. Rozhodčí usoudili, že však mělo být před tím, po našem krátkém kontaktu s míčem, nových 14 sekund na útok. Nicméně koš platil, ale sporná situace koš měla i dozvuky na našem soustředění. Ovšem Pardubice toho nevyužily a koš dal Howie z nájezdu. Pardubice nás nebyly schopny zastavit ani v přechodové fázi ani při hře pět na pět. Na druhou stranu jsme si i my vybrali slabou chvilku v obraně a Pardubice se přiblížily na pět bodů (56:61). Dvě ztráty Pardubic, blok Petra Bendy a náskok byl najednou 15 bodů (58:73) 1,5 minuty před koncem třetí čtvrtiny. Jenže Pardubice se ještě čtyřmi body chytly drápkem.

 

Dalších pět bodů přidaly Pardubice na úvod čtvrté čtvrtiny a díky osmi bodům Burnetta snížily na 70:75. Benda s Lawrencem posunuly skóre na 70:79. Pandula a Autrey opět snížili na pět bodů. Jirka Welsch po útočném doskoku mezi čtyřmi protivníky uklidil míč do koše a pak přidal Allen svou další trojku po zisku Lawrence. Skóre poskočilo na 74:84 tři minuty před koncem zápasu. Vzruch do hlediště přinesly už jen dva dunky Howieho Sant-Roose a utkání jsme si ohlídali až do konce. 

 
vloženo: 02.04.2017 05:39 / přečteno: 8271x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.