OD ŠESTI POSLEDNÍ ZÁPAS A1

OD ŠESTI POSLEDNÍ ZÁPAS A1

V posledním utkání nadstavbové skupiny A1 přivítáme v úterý už od 18:00 hodin družstvo USK Praha. Pražané by potřebovali v Nymburce vyhrát, aby si bez ohledu na výsledek Opava - Pardubice zajistili čtvrté místo ve skupině.

Pro našeho soupeře to bude klíčový zápas z hlediska nasazení do play-off. Aktuálně je USK v tabulce na pátém místě. Pokud se podíváme na tabulku nikoliv z pohledu celkového skóre, ale za pomocí vzájemného skóre při rovnosti bodů, je USK na čtvrtém místě. Pokud Pražané prohrají a Opava doma porazí Pardubice, propadne se USK na páté místo a bude muset odehrát více zápasů na Moravě. „Hala v Opavě se umí dobře naplnit, zvlášť v zápasech play-off. Tam to má každý soupeř těžké. Prostředí je bouřlivé a pro domácí opravdu domácí,“ vypráví z vlastní zkušenosti Martin Kříž.

 

Pro náš tým zápas z hlediska pořadí v tabulce nic neřeší. Určitě budeme první, USK však může být naším semifinálovým soupeřem. „Není důležité, jak zápas zamíchá pořadím v tabulce. I když v našem případě není na umístění před play-off žádný význam, nechceme si před začátkem vyřazovacích bojů nijak pošpinit úspěšnou sezonu v české lize zbytečnou prohrou. A protože by mohlo být USK i našim soupeřem v play-off, nechceme jim dát sebemenší šanci pomýšlet na případný úspěch v zápase s námi,“ říká trenér Ronen Ginzburg.

 

Družstvo USK Praha se pod vedení Mirsada Aliloviče soustřeďuje na obrannou složku hry. Mají zdaleka druhou nejlepší obranu v lize. V průměru dostávají od soupeřů jen o necelý bod a půl více než my, což je číslo více než dobré. Pravdou je, že jsme týmu USK trochu „pomohli“ v zápasech nadstavby, kdy některé zápasy skončily vysokým bodovým součtem a kdy jsme soupeře spíše přehráli útokem než obranou. Vzpomeňme například obě utkání proti Pardubicím. Na druhou stranu styl naší hry poslední doby přinesl o 724 nastřílených bodů více než má USK, to je na zápas více o 23 bodů.

 

„Čeká nás agresivní a dynamický basketbal, presing po celém hřišti, hodně časté střídání soupeře. My se tím nesmíme nechat zaskočit a musíme hrát naši hru. My jsme na takovou hru připravení dobře ze zápasů Champions League a vloni i z VTB ligy. Bylo by dobré začít jako proti Děčínu, trefovat se hned od začátku a vyhrát co největším rozdílem,“ přestavuje si zápas Martin Kříž.

 

USK na specifickou soupisku. Jednak v ní jsou jen dva cizinci, Primorac a Madsen a „veteránem“ je Mladen Primorac ve 27 letech. Ve věku 25 let jsou v týmu Sov Michal Mareš a hlavně Jaromír Bohačík - kometa letošního ročníku ligy, aktuálně druhý nejproduktivnější hráč Kooperativa NBL 2016/17. „Mladší kluky z USK znám, když jsem tam hrát za dorost nebo za reprezentaci,“ vzpomněl na své spoluhráče Martin Kříž.  

 

„Utkání proti USK nám může hodně napovědět o naší hře před play-off. Víme, že budeme hrát proti houževnatému soupeři, který hodně rotuje sestavu a udržuje stále vysoký fyzický fond hráčů na palubovce. Do zápasu musíme vstoupit s plným soustředěním, abychom nevydávali zbytečně energii na zlikvidování případného náskoku soupeře. Při jeho kvalitě obrany to je vždy o trochu těžší,“ uzavřel trenér Ronen Ginzburg.  

 
vloženo: 03.04.2017 07:40 / aktualizováno: 03.04.2017 11:40 / přečteno: 7642x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.