CHCEME VYHRÁT 4:0

CHCEME VYHRÁT 4:0

Dnes v půl sedmé večer má úvodní rozskok naše šestnácté čtvrtfinále v nejvyšší české soutěži NBL. Jak vidí utkání i sérii někteří její aktéři.

Martin Kříž

Může nás Ústí, osmý tým dlouhodobé části, překvapit?

Bude hodně záležet na nás, jak k tomu dnes přistoupíme. Ústí nemá špatný tým a má několik kvalitních hráčů, mladého trenéra, se kterým jsme se mohli před pár roky potkávat jako protihráči na palubovce. Půjdeme do série tak, abychom ji vyhráli 4:0 a potvrdili roli favorita. Rádi bychom navázali na výkony v Champions League, kde jsme hráli opravdu dobře. 

 
Ve hře o osmé místo byla Ostrava. Je Ústí lepší volba?

Když pomineme cestování, tak je to asi jedno. Ale právě kvůli cestě jsme všichni chtěli raději Ústí . Je to hodina dvacet proti čtyřem hodinám. Taky si myslím, že Ústí předvádělo kvalitnější výkony než Ostrava a mohly by to být zajímavější zápasy.

 
Martine, kolikáté je to tvoje play-off mezi dospělými? 

Osmé. 

První play-off odehrál Martin v dresu Pardubic proti Děčínu (čtvrtfinále) a potom také 11 minut proti Nymburku v semifinále. O rok později byl Martin v USK Praha a čtvrtfinále odehrál proti Nymburku. Celkem strávil na palubovce skoro 50 minut. V roce 2012 to bylo čtvrtfinále v nymburském dresu proti Levicím. V sezoně 2012/13, kdy Martin hostoval do Kolína si střihnul čtvrtfinále s Ostravou (to je už čtvrté play-off). V letech 2014, -15, -16 hájil barvy Nymburka proti Ostravě, Jindřichovu Hradci a Svitavám. A letos je to čtvrtfinále číslo 8. 


Říká se, že play-off je jiná soutěž a především zahraniční hráči hrají ještě lépe. Jak to vidíš Ty?

Nechci hodnotit naše Američany. Můžeme být mile překvapení, že podají ještě lepší výkony (smích).

Já osobně beru každý zápas, jak přijde bez ohledu na to, zda je to základní část nebo play-off.

 
 
Petr Benda
Petře, těšíš se na zápasy play-off?

Těším se na play-off, protože to je neklamné znamení toho, že se blíží konec sezony (smích). Je to fáze, kdy se hraje o nějaký úspěch nebo naopak neúspěch. Prostě je zase o co hrát. Všichni na to čekali, zvlášť v posledních třech, čtyřech týdnech, kdy se hrál jenom jeden zápas týdně. Pak se to rozběhne…. no možná i trochu zadrhne (smích) a zase budeme čtrnáct dní trénovat jako blázni (smích).

 
Co říkáš systému play-off?

Já jsem měl rád systém, co byl. Hrálo se na tři vítězné utkání, to bylo ideální. Nevím, zda je šťastné hrát čtvrtfinále a semifinále na čtyři vítězné zápasy. Dvě dvojice zápasů se mi při tomto systému už zdají dobré.

 

Skoro to vypadá jako za trest uhrát sérii na 4:0. Nastálo by za to, si sérii prodloužit?

To by ale znamenalo prohrát nějaké utkání a to nechceme. Nejlepší by bylo, kdyby všechny série skončily 4:0.

 
Věříš, že by to mohlo nastat?

Ne, nějaká série určitě bude delší. Myslím, že bude hrát i šest zápasů. Týmy si budou snažit podržet výhodu domácí palubovky.

 

Pamatuješ si na svou první sérii play-off v kariéře mezi dospělými? (otázka byla položena bez přípravy!)

Rok 2002, Opava venku, na staré hale, vyrovnaný zápas, ale prohráli jsme. (všechno sedělo, Opava vyhrála nad Brnem 100:98)

 
Dokážeš se zmotivovat na zápasy play-off?

Jako nic (smích). Čeká nás minimálně a doufejme že i maximálně 10 zápasů. Budeme chtít ukázat od prvního utkání, že si jdeme pro obhajobu titulu. Chceme rozhodnout co nejdříve bez ohledu na to, že bude pak dlouhé volno. Myslím, že poslední zápasy v lize, na rozdíl od těch které jsme hráli bezprostředně po utkání se Sassari, se už podobaly více těm v Lize mistrů. Hráli jsme rychle dopředu, pokud v tom budeme pokračovat, nemám strach, že bychom neuspěli.

 
Může nás Ústí něčím zaskočit?
Myslím, že ne. Oba zápasy, které jsme s nimi hráli, byly docela brzy rozhodnuté. Soupeř se bude chtít na nás vyhecovat. Pokud ukážeme svoji kvalitu na útočné a obranné polovině, Ústí nás moc nepotrápí. Kvalita hovoří pro nás, sérii ukončíme co nejrychleji. 
 
vloženo: 11.04.2017 12:34 / přečteno: 7822x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.