PROHRA V OPAVĚ, DO DNEŠKA NEVĚŘÍM

PROHRA V OPAVĚ, DO DNEŠKA NEVĚŘÍM

Za semifinálovou sérií se ohlédl nestor nymburského klubu, vedoucí týmu Vratislav Šístek, který jako jediný ze všech prožil všechny play-off na lavičce A-týmu.

Jaké bylo letošní semifinále s Opavou?
Toto semifinále mělo být podle tabulky po základní části stejně jednoduché jako předcházejících osm devět sérií, mělo dopadnout jasně 4:0, ale jeden zápas nám nevyšel. O důvodech už se toho napsalo hodně a nemá cenu se tomu vracet. Když se na to podívám objektivně, tak stav série 4:1 odpovídá momentálnímu stavu našeho družstva a jeho síle. 

Utkání doma a venku byla hodně odlišná. Čím je daný tak velký rozdíl? 
Opava hraje doma úplně jiný basket a má velkou podporu diváků. V Opavě je to opravdu šestý hráč na hřišti. Tým, když není mentálně připravený a silný, tak může atmosféře podlehnout. Stačí, když pak pár střel nepadne, domácí se dostanou do vedení a nastane křeč. 

Kontrast mezi druhým (+66) a třetím (prohra o 4) je ale obrovský… 
Říká se, že fotbal nemá logiku a já už začnu říkat, že basket nemá logiku. Porazit soupeře o čtyřicet a o sedmdesát  za tři dny s nim prohrát, je pro mě nepochopitelné. My jsme ale v zápase číslo tři šanci na výhru, respektive prodloužení, ještě měli. Kdyby Jirkův koš Jakub Šiřina nezblokoval, tak bychom asi vyhráli. Shoda okolností tomu nechtěla, tak jsme zápas prohráli, ale dodneška tomu nechci věřit. 

Nebylo to na jednu stranu trochu dobře? 
Ono to má dvě strany mince. Na jednu stranu to dobře bylo, že se hráči přesvědčili, že bez boje to nepůjde. Na druhou jsme zase ukázali finálovému týmu, že s námi může hrát. Kdybychom vyhráli všechny zápasy s přehledem o čtyřicet, soupeř bude mít trochu obavy. 

Je Děčín ten tým, který by si z jednoznačné série soupeře sedl na zadek? 
Kdysi platilo, že ještě cestou do Nymburka Děčín prohrával o dvacet. Je pravda, že trenér Budínský jim do hlav už vštípil, že není potřeba se bát nikoho. Slyšel jsem, že hráčům pustil několikrát naši prohru v Pardubicích. Hodně je motivuje, že každý tým se dá porazit. Velkou motivaci budou mít i bývalí hráči Nymburka, v základní „kouli“ nastupují hned tři. Trenér Budínský s nimi psychiku ladí dobře a vím, že si budou na nás věřit.   

Jak je překvapivý výsledek druhé semifinálové dvojice? 
Je překvapivý. Devadesát devět procent lidí, co basket sledují, řeknou, že čekali finále Nymburk – Pardubice. Já jsem byl také stoprocentně přesvědčený, že to tak bude. Když Děčín vyhrál první utkání v Pardubicích, tak jsem nevěřil, že by to Pardubice ještě neotočili na severu Čech. 

Co říkáte systému? 
Není dobré, když se tak často mění. Je to pro nás horší než v minulých letech. 

Jak vnímají hráči nový systém? 
Moc příznivců tento systém nemá. 

Bude to náročnější finále než v jiných letech? 
Bude to jedno z nejtěžších finále, které jsme za posledních deset let hráli. Děčín bude v prvním utkání hodně nepříjemný. Bude hodně záležet na začátku, jak se kdo chytne, jak k zápasu oba týmy přistoupí. 

Máte nějakou představu, jak by se série mohla vyvíjet? 
Kdyby mi někdo slíbil, že doma vyhrajeme o dvacet, tak bych klidně v Děčíně prohrál, aby mělo druhé utkání správný náboj (smích).  

Opava nás trápila trojkami, Děčín trojkovou střelbou rozhodl poslední zápas v Pardubicích…
Obrana na perimetru byla zatím naše slabina. Střelba trojek se musí prostě ubránit. Nesmí nikdo předpokládat, že když stojí hráč dva metry za trojkou, že ji nemůže dát. Musí se bránit natěsno. 

Překvapilo vás, že Děčín přesunul první finále na zimní stadion? 
Myslel jsem si, že letos zůstanou ve své hale. Jednak proto, že bylo na přípravu málo času, ale i proto, že na Maroldovce jsou nebezpečnější. Podle mě klesá pravděpodobnost jejich výhry o padesát procent. 

 
vloženo: 16.05.2017 11:37 / přečteno: 7555x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.