WELSCH: 2.POLOČAS HRAJEME DOMA

WELSCH: 2.POLOČAS HRAJEME DOMA

Hodnocení prvního finálového utkání ze strany našich zkušených hráčů Jiřího Welsche, Vojtěcha Hrubana a PetraBendy.


Vojtěch Hruban

Byl to upracovaný zápas, snad kromě první  čtvrtiny, kdy jsme začali dobře. Pak se nám zadrhl útok. Děčín zalezl do bedny a nechal nás střílet z dálky. My jsme si ale střelbou z dálky vůbec nepomohli. Kdyby nám to dneska padalo, mohl zápas skončit suše o dvacet. Přesto, že Děčín nebránil špatně, osmdesát bodů je málo. Naštěstí, vždycky, když jsme potřebovali, tak jsme nějaký koš dali, odpoutali se a měli zápas víceméně pod kontrolou.

Je jedenáct bodů dobrým výchozím rozdílem do odvety?

My jsme do Děčína jeli hlavně vyhrát. Rozdíl jsme říkali jen, že bude navíc bonusem, protože doma chceme také vyhrát.

Nebylo vedení na začátku kontraproduktivní?

Mluvili jsme o tom, že vedeme trochu brzo (úměv). Děčín byl na začátku možná trochu nervózní, nedal nějaké šoupáky a jenom škoda, že jsme nedokázali v ten okamžik zápas překlopit přes dvacet. Na druhou stranu Děčín dneska hrál bez bázně a hany a kdyby to skončilo velkým bodovým rozílem, bylo by to velké překvapení a bylo by to vůči nim i tak trochu nefér.

 
Jiří Welsch

Náš vstup do zápasu byl extrémně dobrý, dávali jsme všechno. Bylo to možná příliš mnoho a příliš brzo. Laťka se tak vysoko asi nedá udržet celou dobu. Přišlo naše…. (chvíle přemýšlení nad vhodným slovem)

Výpadek?

Ne, to nebyl výpadek. Hráli jsme jinak. Přestali jsme běhat dopředu a dávat tolik jednoduchých košů po doskocích a po ziscích. Hráli jsme klidnější organizovanou hru. Soupeř nás nechával střílet z dálky a my jsme moc neproměňovali. To byla největší změna z naší strany.

Jak ses cítil, když se zápas dostal na bod rozdílu?

Já jsem panice nepropadal, protože jsem seděl na lavičce a stejně jsem s tím nemohl nic dělat. Je potřeba si uvědomit, že hrajeme finále, že hrajeme proti dobrému týmu a v jejich domácím prostředí. Tři tisíce lidí proti nám! Dalo se očekávat, že oni budou bojovat do poslední chvíle. Čekali jsme, že takový pokus o návrat do zápasu přijde a přišel. My jsme na to zareagovali velice dobře a odskočili jsme na jedenáct bodů. To svědčí o kvalitě našeho týmu. 

Stačí nám jedenáct bodů do odvety?

Jedenáct bodů v poločase finále stačí. Druhý poločas budeme hrát doma. Je to samozřejmě pozitivum, ale budeme to muset potvrdit.

 
Petr Benda

Můžeme být spokojeni s tím, jak jsme hráli. Trochu nám uškodilo, že jsme vedli už na začátku o tolik. Ovšem, kdyby ten náskok narostl na 25 bodů, možná se utkání vyvíjelo jinak.

Myslíš, že jste tím úvodem soupeře zaskočili?

Nezaskočili protože jsme hráli stylem, který je pro nás typický, tedy rychle dopředu. Sedm minut jsme do nich bušili. Pak ve druhé a třetí čtvrtině jsme polevili v agresivitě a v soustředěnosti. Dostali jsme zbytečné koše. Holt v takových zápasech, jako je finále, dochází k chybám více, jak v jiném zápase. Je to vyhecované, je to finále a každý chce předvést nejlepší výkon. Každý hráč je přesoustředěný, vyhecovaný a z toho vznikají chyby. My jsme jich udělali dneska méně.

Byly to chyby v obraně nebo útoku?

Nebyly to chyby v útoku jako v systému. Neproměňovali jsme střely, které jsme dávali v první čtvrtině. Odešla střelba, pozice byly volné, dobře zvolené střely volnými hráči.

Co nám ve čtvrté čtvrtině pomohlo?

Pomohla obrana. Začali jsme přebírat, soupeř hrál jedna na jedna, útočil do plných a nedokázal si s tím poradit. Bod po bodu jsme náskok zvyšovali.

Jsi s náskokem jedenácti bodů spokojený?

Můžeme být spokojeni, protože na domácí palubovce nás málokdo porazí. V Nymburce máme více nastříleno, máme více sebevědomí a větší podporu fanoušků. 

 
vloženo: 18.05.2017 15:49 / přečteno: 7917x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.