POSLEDNÍ ZÁPAS UŽ ZÍTRA

POSLEDNÍ ZÁPAS UŽ ZÍTRA

Už jen 33 hodin bude jasné, zda získá premiérový titul Mistra Kooperativa NBL Děčín nebo čtrnáctý v řadě Nymburk. V prvním zápase minulou středu byly karty rozdány, zítra se partie dohraje.

Více trumfů má náš tým. Jednak hraje v domácím prostředí, kde naposledy prohrál 19.května 2010 v semifinále s Pardubicemi a finálová prohra se datuje ještě o sedm let dříve (21.5.2003 s Opavou).  Pokud jsme v daném roce získali mistrovský titul, doma jsme neprohráli ve finále ani jednou.

 

Druhou výhodou je jedenáctibodový náskok z prvního utkání, a tak k postupu stačí jakákoliv výhra a stačit může i desetibodová prohra. V případě jedenáctibodové porážky by se prodlužovalo. „Velikost rozdílu nic neřeší, protože doma vyhrajeme,“ mávl rukou Vojtěch Hruban. Navíc náskok zase není tak velký, aby naši hráči podlehli uspokojení. Však i trenér Budínský má svůj plán, který citoval server iBasket.cz: „Když každou čtvrtinu vyhrajeme o tři, tak celý zápas o dvanáct,“ řekl kouč Válečníků. „I my jsme měli takový plán v utkání se Sassari,“ pokyvoval souhlasně hlavou trenér Ginzburg. Proti Sassari nám to nevyšlo o bod. „Nechceme dvakrát vstoupit do téže řeky,“ dušoval se už před prvním zápasem Vojta Hruban.

 

„Bude to poslední zápas v tomto podivném systému. Na palubovce Děčína jsme si vytvořili dobré podmínky do odvety a teď potřebujeme v Nymburce dokončit naši započatou práci. Musíme přijít opravdu plně koncentrovaní. Je to vlastně jako pohárový zápas, kdy se do jednoho utkání vtěsná úsilí celého roku,“ řekl k úternímu utkání Ronen Ginzburg. A také konkretizoval: „Musíme z prvního zápasu zopakovat obranný doskok a nedávat soupeři příležitost k útočnému doskoku. Lépe zvládat hru jedna na jedna, ještě zlepšit pick and roll.“

 

„Je potřeba také zlepšit střelbu. V prvním zápase nám nepadalo z dálky, tedy kromě Howieho. Měli jsme hodně otevřených střel, ale dávali jsme každou pátou. Procento bude doma lepší. Když vystřelíme třicet trojek jako v Děčíně, musíme jich dát více než osm,“ pojmenoval bolavou patu prvního zápasu Vojtěch Hruban.

 

Poslední finálový zápas začíná v 18:30 a půlka kapacity haly je již vyprodána. Přijďte včas! Těšit se můžete na doprovodný program, jsme představili v minulém článku. 

 
vloženo: 22.05.2017 11:30 / přečteno: 8070x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.