ZÍTŘEJŠÍ ZÁPAS MŮŽE BÝT DO 9.KVĚTNA POSLEDNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ

ZÍTŘEJŠÍ ZÁPAS MŮŽE BÝT DO 9.KVĚTNA POSLEDNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ

Ve středu nás čeká možná poslední zápas čtvrtfinále play-off. Ani jeden z oslovených - Petr Treml a Muli Katzurin - o jiné variantě nijak nepřemýšlí. Že by se podařilo USK překvapit jako v prvním zápase je málo pravděpodobné, i když trenér Scalabroni a jeho tým určitě nebude chtít prodat kůži lacino. Stejně tak domácí kouč nebude chtít narušit další plány, ve kterých je přípravné dvojutkání v Německu. 

Petr Treml
Pravděpodobně nás čeká poslední zápas, protože při složení družstev je v Nymburce velice těžké vyhrát. Přesto bychom si přáli podat v tomto zápase solidní výkon a být co nejserióznějším partnerem a pokusit se navázat na první dvě čtvrtiny prvního zápasu. 
Z čeho byste se měli poučit z minulého zápasu na Folimance?
Já nevím, jestli jsme udělali něco špatně. Do utkání nastoupili Lee a Křemen, celý tým se výborně připravil na naši zónu. Když jsme přešli na osobní obranu, ukázali v čem je jejich síla. Na týmu bylo vidět, že si nechtějí připustit jakoukoliv komplikaci. I když jsme se snažili, ukázal se rozdíl mezi prvním a osmým místem. Trochu jsme očekávali, že by mohli mít horší procento střelby. Bohužel ani toto nám nevyšlo. 
Jak si vysvětlujete takový rozdíl mezi prvním a druhým zápasem?
Myslím, že jsme soupeře trochu zaskočili naši obranou, Nymburk nebyl v kompletním složení a tím nás nechali trochu déle ve hře. Nám se povedl první poločas a nejméně stejně tak bychom chtěli hrát i ve třetím utkání. 
Jaká je pravděpodobnost, že by Nymburk nešel do utkání plně koncentrován?
K tomu asi nedojde. Domácí vědí, že musí do utkání plně koncentrováni. Určitě budou chtít rozhodnout zápas co nejdříve, aby se nedostali do podobné situace jako v prvním zápase, že nás do poločasu nechal žít v naději na vyrovnaný zápas. 
Plánujete zase nějaké překvapení?
O něco se pokusíme, ale nevíme ještě, co to bude. 
Co nesmíte v žádném případě dopustit?
Já bych řekl to stejné jako před prvním zápasem: ne lehké koše, ne zbytečné ztráty a ne rychlý protiútok. 


Muli Katzurin
Doufáte, že středeční zápas bude posledním v čtvrtfinálové sérii?
Ano, jedná se ale o play off a nesmí se podcenit absolutně nic. Pochopitelně že za stavu 2:0 pro nás se očekává, že sérii ve středu zakončíme, nicméně to rozhodně neznamená, že bychom plánovali něco podcenit! Ve středu chceme vyhrát a postoupit do semifinále
Co musíme zlepšit oproti prvnímu a druhému čtvrfinálovému zápasu?
První zápas byl typický pro začátek play off. My jsme byli favorité, USK přesně naopak. Je to prostě klasická situace, kdy soupeř nemá co ztratit a hraje díky tomu velmi dobře. V druhém zápase jsem byl již spokojen, hráči chtěli ukázat, že ten první zápas není náš typický výkon, nastoupili na hřiště plně koncentrovaní a ukázali svou sílu hned od začátku. V tomto zápase bych chtěl, abychom hráli stejně, jako v sobotním zápase. Soupeře již známe, měli bychom se s tím tedy poprat tak, jak to umíme.
Očekáváte tedy, že z naší strany to bude výkonnostně nejlepší zápas z celé čtvrtfinálové série?
Naším cílem je vyhrát a postoupit do semifinále. Nelze před zápasem říci, jak budeme hrát a na jaké úrovni bude náš výkon. Toto se může hodnotit až po zápase.
Je těžké udělat ten poslední krok k postupu?
V basketu se může stát cokoliv. Nikdy nemáte absolutně nic garantováno. Musíme být maximálně soustředění, motivovaní a nemyslet na nic jiného, než je středeční zápas.
Myslíte, že trenér Scalabroni přijde s něčím novým?
Je to možné, je to přeci jeho práce. Podle mého je ale náš tým na vše v tuto chvíli velmi dobře připraven.
Kteří hráči jsou v dresu USK těmi nejdůležitějšími?
Především oba Američané a Lukáš Kotas. Platt je silný centr, dobrý doskakovač, umí přihrát a udělat si díky fyzickým dispozicím prostor. Hamm je hodně univerzální hráč, dobře doskakuje, umí vystřelit z dálky. Kotas je velmi dobrým střelcem a má nejvíce zkušeností z mladých. Pochopitelně má ale USK spoustu dalších, mladých talentů, o kterých nepochybně v budoucnosti uslyšíme.

 
vloženo: 28.04.2009 00:00 / přečteno: 12067x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.