V ITÁLII POSTUPUJE USK DO DALŠÍCH BOJŮ

V ITÁLII POSTUPUJE USK DO DALŠÍCH BOJŮ

Třetí a rozhodující zápas ve skupině měli dnes před sebou junioři USK, když je čekal houževnatý italský soupeř Libertas Cernusco SN. V utkání měli naši hráči výškovou převahu a tu začali využívat hned od prvních minut utkání.


Libertas Certusco SN - USK Praha 79 : 90

Dostali se tak do rychlého vedení a italští hráči se jen těžko prosazovali k dobrým střeleckým pozicím. Tím tak náskok USK narostl již v deváté minutě na rozdíl 14 bodů, 8:22.
Poté ale bojující soupeř, stále hlasitě povzbuzován domácími fanoušky, srovnal krok a zastavil narůstající vedení našeho týmu. Poločasové vedení 28:42 ale dávalo velké šance USK do dalšího průběhu hry.

Do druhého poločasu ale vstoupil domácí tým velmi aktivně a stále stupňoval svůj tlak. Zvýšená aktivita italského týmu se zaačala projevovat i na skóre a USK tak měl velké problémy udržet své vedení nad hranicí deseti bodů. Zejména skvělá střelba z delší vzdálenosti zdobila našeho dnešního soupeře. Stále si ale náš tým udržoval dvouciferné vedení a vždy na přesné střely italského týmu dokázal najít odpověď.

USK Praha dokázal své vedení udržet až do posledních minut utkání a získal své druhé vítězství na tomto turnaji. Především si ale tímto vítězstvím zajistil postup do čtvrtfinále tohoto turnaje. Tento obrovský úspěch tak znamená jediné, USK Praha bude v následujících třech dnech soupeřit s elitními týmy basketbalové Evropy. Ptáte se jakých osm týmů postoupilo do další fáze turnaje? Olympia Lublaň, Real Madrid, PAU Orthez, FMP Bělehrad, Academy Urspring, Toronto, Kaunas Sabonis a USK Praha to je osm týmů, které si zajistili postup do čtvrtfinálových bojů. Z pouhého výčtu je jasně v jaké elitní společnosti se USK nachází.

V zítřejším čtvrtfinále bude soupeřem další velký klub Olympia Lublaň. Tento tým bude mít na rozdíl od předchozích soupeřů výškovou převahu, když v jeho středu je možné najít celkem šest hráčů měřících více jak 200 cm a tak výrazná výšková převahu z předešlých utkání bude poprve na strane soupere.

 

Komentář k utkání – Jaroslav Morávek: „Jsem velmi rád za dnešní vítězství, kterým jsme si zajistili postup do čtvrtfinále. Všichni už se těšíme na zítřejší utkání s Olympia Lublaň, kde se ukáže, jak na tom opravdu jsme. Víme, že to bude pro nás velmi těžké, protože poprvé na tomto turnaji nebudeme mít výškovou převahu. Určitě z tohoto soupeře máme patřičný respekt, ale budeme se chtít prosadit naším stylem hry a ukázat, že i s takovým soupeřem můžeme hrát minimálně vyrovnaný basketbal.“

 

Program čtvrtfinálových utkání:

 

Olympia Lublaň – USK Praha Future Stars

Toronto – PAU Orthez

FMP Bělehrad – Sabonis Kaunas

Real Madrid – Academy Urspring

 
vloženo: 24.04.2009 00:00 / přečteno: 13054x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.