V PROSTĚJOVĚ PODEVÁTÉ NAD 100

V PROSTĚJOVĚ PODEVÁTÉ NAD 100

V patnáctém dílu seriálu jménem Kooperativa NBL jsme slavili patnácté vítězství. Tentokrát jsme si v ofenzivním utkání proti BK Olomoucko došli v Prostějově pro výhru 119:92.

K zápasu v Prostějově se mohlo optikou posledních zápasů hledět trochu s obavami. Olomoucko je tým, který má velký útočný potenciál a naše obrana v posledním utkání proti Děčínu nefungovala zcela ideálně. Úvod zápasu však ukázal, že bychom měli utkání v Prostějově mít zcela pod kontrolou, což se nakonec i stalo a ani jednou jsme nepustili domácí tým do vedení. Přesto všechno byla rozhodujícím prvkem hry obrana, kterou jsme aplikovali v první části druhého poločasu. Za sedm minut dokázali domácí nastřílet jen čtyři body a poločasový devítibodový náskok tím nabobtnal na 26 bodů.

 

V tabulkách nejvyššího počtu bodů nastřílených v zápase se náš středeční výkon zapsal na 3.místo letošní sezony. Byl to devátý zápas sezony, který nám přinesl více než sto nastřílených bodů. Na druhou stranu to byla nejhorší vizitka obrany v letošní sezoně. O dva body Olomoucko překonalo minulý rekord ze zápasu v Děčíně. Domácí si pomohli celkem 14 trojkami, přičemž poslední čtyři koše padly právě zpoza hranice šesti a tři čtvrtě metru.

 

Do utkání jsme vstoupili vytaženou obranou, kterou jsme nutili domácí ke ztrátám. Ze získaných míčů jsme vyráželi rychle dopředu a snadno přidávali bod za bodem. Po čtyřech minutách jsme vedli 12:2 a Olomoucko mělo pět ztrát. Teprve poté se domácí dostali do zápasu a do konce první čtvrtiny udržovali ztrátu kolem deseti bodů. V úvodních třech minutách druhé čtvrtiny vsadili domácí na střelbu z dálky, a protože byli třikrát úspěšní, stáhli své manko na tři body (31:34). Po našem time outu se utkání zase vrátilo do starých kolejí. Vylepšená obrana a rychlé protiútoky obnovily naše desetibodové vedení, které jsme udrželi až do poločasové přestávky.

 

Vstup do druhého poločasu byl za naší strany hodně povedený. Opět se začaly načítat ztráty Olomoucka a dva zisky byly zakončeny smečovaným košem Petra Bendy a snadným lay-upem Gena Lawrence. Čtyři minuty čekali domácí na první koš druhého poločasu. Když ho dali, přišla blesková naše odpověď. Ani ne za pět sekund proměnil Vojta Hruban trojku a upravil na dvacetibodový rozdíl 52:72. Olomoucko se i nadále snažilo ostřelovat náš koš z dlouhé vzdálenosti, ale my jsme spoustu nepovedených pokusů pochytali na obranném doskoku, ze kterého jsme pak velice rychle vyráželi do protiútoku. Ve 28.minutě jsme už vedli o třicet bodů 58:88. V poslední čtvrtině se už nic podstatného nestalo. Náskok se stále pohyboval mezi 27 a 32 body. Stý bod si připsal Martin Peterka střelou z krátké vzdálenosti ve 35.minutě.

 

Body: Fuller 23, Čohadarević 16, Mitchell a Močnik 15, Šepa a Sehnal 5, Norwa 4, Váňa, Goga a Novák 3 - Ray 22 (trojky 4/3), Bohačík 15 (trojky 4/3), Lawrence 14, Hruban 13, Davis 12, Berisha 11, Barać 8, Peterka 7, Benda a Kříž 6, Pumprla 3, Vyoral 2 (7 asistencí), střelba za 2 body: 31/16 : 51/36, trojky: 32/14:24/10, TH: 25/18:22/17, doskoky: 31:37, asistence 25:31, ztráty: 22:12, zisky: 4:15, fauly: 20:24, čtvrtiny: 19:38, 31:31, 13:30, 29:30

 
vloženo: 07.01.2018 09:43 / přečteno: 7078x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.