DĚČÍN - PRVNÍ NOVOROČNÍ SOUPEŘ

DĚČÍN - PRVNÍ NOVOROČNÍ SOUPEŘ

Třetí den nového roku 2018 nás čeká na domácí palubovce repríza posledních třech finálových sérií. Do Nymburka míří Válečníci ze severu.

Děčín, který je součástí ligového kolotoče od našeho prvního vstupu do nejvyšší české soutěže, patří i díky tomu k našim nejčastějším soupeřům. V NBL jsme odehráli za 17 let 723 zápasů, z toho bylo 74 proti Děčínu. To znamená, že každým desátým soupeřem byl tento klub na dolním Labi. Ke vzájemné historii můžeme přidat ještě šest utkání v Českém poháru a jedno přípravné utkání.

 

V NBL máme bilanci vysoce pozitivní: 66 výher a 8 porážek a celkové skóre6487 : 5171. Při tak velkém počtu zápasů ani nepřekvapí, že vysoká je i rozmanitost rozdílů na konci zápasů. Venku od 2 do 45 bodů, doma od 3 do 63 bodů. úplně nejvyšší prohru s Děčínem jsme inkasovali 4.10.2011, kdy zápas skončil 75:48 pro domácí Děčín. Odveta ten rok byla také výrazná, doma jsme v prosinci zvítězili 75:47.  S Děčínem máme také velice dlouhou šňůru domácích vítězství. Aktuálně je na hodnotě 37 utkání a více než dvou set sedmi měsíců (17 let a kousek). Děčín nás totiž v Nymburce porazil jen při prvním našem utkání v NBL vůbec. Třiašedesát bodů dostal Děčín naloženo při prvním finále v roce 2016. Zápas skončil 106:46.

 

Aktuálně je Děčín posledním týmem, který by postoupil do nadstavbové skupiny A1 jen o skóre ve srovnání s BK Olomoucko, které je sedmé. „Liga se postupně vyrovnává. Je hodně týmů, které chtějí do play-off nebo do první šestky. Děčín to má těžké, spoustu zápasů prohrál v koncovce,“ soudí o našem středečním soupeř muž, který v Děčíně strávil uplynulé čtyři roky Tomáš Vyoral.

 

Jaké šance dává nyní náš rozehrávač, aby se Děčín probojoval do nadstavbové skupiny lepších týmů A1? „Nevím úplně přesně, jak vypadá tabulka a jaké zápasy čekají na jednotlivé týmy. Děčín dokáže dobře držet domácí palubovku, tam moc neprohrává, venku jim to moc nejde. Bude tedy hodně záležet, jak zvládnou zápasy venku,“ řekl Vyoral. Děčínu se letos venku opravdu nedaří. Ze sedmi venkovních zápasů prohrál hned pět a vítězství si připsal jen v Brně a Ostravě. V Opavě, Ústí, Svitavách, Prostějově a na USK na domácí nestačil. Poměr výher a proher na domácí palubovce je přesně opačný. Dvě prohry s námi a s USK vyvážil vítězstvími nad Pardubicemi, Svitavy, Olomouckem a Jindřichovým Hradcem.

 

Pro Děčín bude nesmírně důležité, zda se dostane do A1 nebo ne. Mentalitou Válečníků, alespoň v minulých třech letech potvrzená, je schopnost se na rozhodující utkání dobře připravit. „Hráči se dokážou dobře nastavit na play-off a podat v něm nadprůměrné výkony,“ ví Tomáš Vyoral. Stačí se podívat jen do minulé sezony a jejich souboj s Pardubicemi v semifinále ligy.

 

Největší zbraní našeho středečního soupeře je jejich týmový duch. „Hrají spolu dlouho, jsou sehraní a určitě k jejich pozitivům patří agresivní hra, která dělá ostatním týmům problémy,“ soudí Tomáš Vyoral. Do jejich hry v posledních týdnech zasáhla absence dvou podkošových hráčů Jakubů Krakoviče a Houšky. Kouba, kapitán a „inventář“ klubu na sobotním ASG hlásil, že bude už možná ve středu připraven v dresu, ale zda vyběhne, to ještě neví.

Naši hráči pochopitelně nic nepodcení, však se na tréninku sešli na Silvestra i sejdou se i na Nový rok. „Povánoční test na Folimance dopadl pro nás dobře a teď vlastně žádné volno není. Nesmíme nic změnit na způsobu hry, kterým jsme se prezentovali v prosinci v obou soutěžích,“ vyjadřuje asi i přání ostatních spoluhráčů a trenér Tomáš Vyoral.

 

Na děčínské Válečníky a naše hráče se přijďte podívat ve středu 3.ledna 2018. Zápas začíná v 18:30 hodin ve sportovním centru v Nymburce. Pokud se rozhodnete podpořit naše sedmnáctileté hráče v bojích Crystal Bohemia Cupu, kteří hrají v hale ZŠ Komenského od 16:00 hodin, neměl by vám uniknout ani tento zápas.   

 
vloženo: 31.12.2017 17:37 / přečteno: 6598x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.