V SOBOTU OFENZIVNÍ OLOMOUCKO

V SOBOTU OFENZIVNÍ OLOMOUCKO

Naši připravenost před důležitým zápasem v Lize mistrů prověří v sobotu tým BK Olomoucko, který Nový rok orámoval dvěma vítěznými zápasy proti týmům ze severu Čech.

Tým Predraga Benáčka z Hané v domácím zápase odrazil finální nápor Děčína a lépe sehranou poslední minutou zvítězil 100:96 a v prvním zápase tohoto roku si dojel pro dva body do Ústí, kde opět rozhodl v poslední minutě po celou dobu vyrovnaného utkání. Naopak, my jsme se prvním letošním zápas doma proti Děčínu trápili. Co je ale důležité, zápas jsme tak jako tak vyhráli. „Nesmíme se tím trápit. Musíme pokračovat, ono to přijde,“ nechává Martina Peterku výsledek minulého utkání v klidu.

 

Týmy, které vede Predrag Benáček jsou spíše ofenzivně laděné a nejinak tomu je i u Olomoucka. Jako tým na šestém místě má čtvrtý nejvyšší počet nastřílených bodů, což při téměř vyrovnaném počtu vítězství a porážek svědčí o výkonném útoku. „Olomoucko je nepředvídatelný ofenzivně orientovaný tým, který umí skórovat na hodně způsobů. Každý z hráčů může v útoku kousat,“ varuje Oren Amiel.

 

Pravdou je, že ani nám útok není cizí. Vždyť ve čtrnácti zápasech jsme nastříleli 1453 bodů, tedy v průměru stále více než sto na jedno utkání. Přesto všichni před utkáním vzývají spíše defenzivní složku zápasu. „Budeme-li dobře bránit, nebude se soupeř prosazovat v útoku, přenese se mu to i do obrany, do které se jim už tak moc nechce. Ale když se nebude chtít v obraně nám, rozstřílí se a budou hodně nebezpeční,“ varuje před ofenzivními dostihy Martin Peterka.

 

Soupiska Olomoucka čítá hráče širokého věkového spektra. Na jednom konci hledejme Michala Křemena, ročník narození 1981, na druhé straně devatenáctiletí Nábělek a Váňa, rozdíl tedy 17 let. Co se týče zapojení jednotlivých hráčů do utkání, je podobné jako v jiných týmech, kde hrají cizinci. Mezi hráči, kteří průměrně nastupují na více než dvacet minut je pět cizinců a dva Češi Křemen a Sehnal. Určitým spojovníkem je Michal Norwa, který patří také k těm dříve narozeným a na palubovce tráví kolem patnácti minut. „Olomoucko nemá tak širokou soupisku, ale hráči mají přesně danou hierarchii rolí v týmu. V ofenzivě využívají hru ve vnitřním i vnější prostoru a to dělá tým velmi nebezpečným,“ všiml si trenér Amiel.

 

V Prostějově, kde zatím Olomoucko sehrálo všechny domácí zápasy nás tak nečeká žádný jednoduchý zápas. „Musíme jít do zápasu s plnou koncentrací, ale jak bylo vidět i v posledních dvou zápasech soupeře, nesmíme polevit a nedat jim šanci na to, aby průběh zápasu v závěru zkomplikovali,“ říká Martin Peterka.

 
 
 
vloženo: 05.01.2018 18:01 / přečteno: 6933x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.