ALL STAR JE MINULOSTÍ. JAKÉ BYLO?

ALL STAR JE MINULOSTÍ. JAKÉ BYLO?

V letošním ročníku Utkání hvězd nemohli naši hráči prohrát, byli totiž zastoupeni v obou týmech Mazáků i Mladých pušek. V individuálních soutěžích jsme si přivezli Krále smečařů.

Našlapaná hala ústecké Slunety viděla pěkné utkání, které přesně splnilo to, co si od něj diváci slibovali - mraky smečovaných košů, přehršle trojek, pár alley-oopů a jako bonus letošního ročníku viditelnou snahu o obranu a souboje na doskoku. Pravdou je, že pokud se někdo rozběhl do koše ve snaze zasmečovat, už dostal volnou kolej až do koše. V mezihře však byla očividná snaha bránit přihrávky a alespoň pozičně nenechávat útok volně plynout.

 

Po většinu zápasu byli Mazáci bodově před svými soupeři, i když v některých úsecích se Mladé pušky prostřílely k vedení. Největší náskok šesti bodů měli v poločase. Pak ale chytil slinu domácí Donald Robinson a 11 trojkami nejvíce živil pramen Mazáků. Když jejich náskok vyšplhal na začátku poslední čtvrtiny až na dvacet bodů, vydal se na stíhací jízdu vítězstvím v soutěži smečařů posílený Kendrick Ray za využití své druhé dovednosti - střelby trojek. Nakonec Mladá puška K-Ray nastřílela 24 bodů (trojky 12/6) a stal se nejlepším střelcem svého družstva.

 

Jak se vedlo ostatním našim hráčům? Petr Benda splnil za devět minut na palubovce vše, s čím do zápasu šel - zasmečoval a dal trojku … prostě komplexní hráč. Geno Lawrence vyčaroval několik skvostných asistencí a také při průniku ke koši prohodil míč mezi nohama Burnetta. I Vojtu Hrubana trenér Amiel šetřil a vyměřil mu jen 12 minut na place. Vojta však byl prvním skórujícím v utkání a hned za tři body. Jaromír Bohačík byl třetím nejlepším střelcem Pušek se 14 body a ani on nepohrdl nějakým tím dunkem.

 

 V individuálních soutěžích jsme měli zastoupení ve všech třech. Ve střelbě za tři body se kvalifikace zúčastnil Vojtěch Vejvar z extraligového družstva U19. Bohužel nastupoval jako poslední už s vědomím, že by musel zaznamenat více než 16 bodů (nakonec 16 bodů dosáhli v hlavní soutěži v semifinále Madsen i Potoček), aby se do hlavní soutěže dostal. To rozhodně na psychice nepřidá. Ve finále pak zklamal Madsen, a tak se z vítězství radoval Josef Potoček.

 

V soutěži Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge jsme měli želízko v ohni. Nastupoval Kendrick Ray, ale hned v prvním kole narazil na jindřichohradeckého Upchurcha. Za stavu 1-1 Kendrick vystřelil z levého rohu, ale bohužel už byl jednou nohou uvnitř trojkového oblouku a místo dvou bodů, které by znamenaly jeho vítězství, zaznamenal jen jeden. Pak se ani jednomu z hráčů útok nepovedl a míč měl znovu Upchurch. Kendrick si na vrcholu trojkového oblouku otíral dlaně o trenky a tím na chvíli nechal ruce dole a jeho soupeř mířil přesně. Protože to byl koš s hodnotou dvou bodů, bylo dobojováno. Celkovým vítězem se stal Dominez Burnett, který nedostal od soupeřů ani jeden koš.            

 

O poslední přestávce mezi čtvrtinami zápasu si to čtyři hráči rozdali ve smečování - Ondřej Šiška, Jon-Christopher Fuller, Donald Robinson a Kendrick Ray jako největší favorit. V semifinále doplatil Ondřej Šiška, že mu druhý smeč nevyšel a druhým vypadnuvším byl Fuller. Donald posledním pokusem donutil porotu vytáhnout pět desítek a druhý Kendrick po 43 bodech z prvního pokusu přidal 48 ve druhém. Ve finále začal náš letec famózně. Po nahození od Gena o boční hranu desky, zasmečoval obouruč po obrátce o 180 stupňů, tedy pozadu. Kousek, který měl možná českou premiéru. Pět desítek byla jediná volba poroty. Protože Robinson získal jen 46 bodů, byla výhra na spadnutí. Kendrick ani v posledním svém pokusu nikoho nenapodobil a jako jediný ve výskoku protáhl míč pod nohou. Porota ocenila tenhle kousek 49 body a poslední Donaldův pokus už tedy byl jen formalitou. Kendrick nejen že ukázal těžké smeče, ale hlavně každý byl s úplně jiným efektem. Lepšího krále nad obroučku v sobotu v Ústí prostě vybrat nemohli.

 
Ve fotogalerii najdete více než 150 fotek z All Star Game a na facebooku video ze smečařských soutěží. 

Jaromír Bohačík
Boči na ASG 2017
Hodně tě mrzí, že jste nevyhráli?

Chtěli jsme vyhrát, ještě ve čtvrté čtvrtině jsme se o něco pokusili, ale dneska byl Donald nezastavitelný. To se pak těžko dorovnává v zápase, který není postavený na obranách. Jestli on dal 45 bodů ze 133, tak s tím těžko něco dělat.  Asi si to budeme muset rozebrat na videu a pořádně pokárat jeho obránce.


Bránilo se více než jindy?
Přesně tak. Mám pocit, že každá další All Star je intenzivnější. Skoro to vypadá, že nás je čím dál tím více, kteří chceme hrát normální zápas. Asi to není reálné, ale třeba se k tomu někdy dostaneme.


Co jsi říkal Kendrickovi v souboji 1-1?

Jednak měl smůlu a možná to prováhal i takticky. Ta poslední trojka nemusela být vystřelená. To prostě tak je, a když se hraje jen do tří bodů a trojka je za dva, je to ohromná zbraň. Myslím, že celková trofej je v dobrých rukách. Donimez Burnett je výborný ve hře jedna na jedna.

  

A smečařská první cena je taky v dobrých rukách?

Tak jsme to čekali a ani na to nebyl vypsaný kurz (smích). My z Nymburka ho vídáme na tréninku, tak víme, že smeče k němu patří. Má opravdu rychlé ruce i nohy. Škoda, že nevyhrál 1-1, mohl mít double.


Který dunk se ti líbil nejvíc?

Všechny od Kendricka… myslím, že to byla letos hodně kvalitní soutěž. Ve finále se sešli dva borci, kteří předváděli fantastické kousky… a mně se o tom může jen zdát (smích).

 
Petr Benda
Petr Benda - trojkující - smečující

Moje účast tady splnila všechny body, které jsem chtěl dosáhnout - smeč + trojka, trochu se i bránilo. Navíc jsem byl součástí vítězného týmu, tipoval jsme správně vítězství Kendricka v Slam Dunk Contest. Bylo to úspěšné zakončení roku. Diváci se bavili, dovednostní soutěže splnily účel. Soutěž ve smečování byla neuvěřitelná. Kendrick Ray měl výborného soupeře ve finále. Robinsonovi možná chyběla větší škála smečí. Pro Kendricka bylo dobře, že předvedl čtyři různá zakončení. 

 
vloženo: 31.12.2017 02:51 / přečteno: 7659x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.