OSLAVA OFENZÍVY

OSLAVA OFENZÍVY

V pátek v podvečer se hrál v Nymburce hodně útočný basketbal, konečně s Olomouckem to nebývá jinak. Tentokrát podruhé v této sezoně skončil duel dvěma trojcifernými nástřely. ČEZ Basketball Nymburk : BK Olomoucko 116:100.

V základní hrací době skončilo od roku 2000 trojciferným výsledkem obou týmů celkem 29 zápasů, pokud bychom počítali i prodloužení, bylo by jich 44. Co se týče nástřelu 216 bodů celkem, je to jedenácté nejvyšší číslo od roku 2000 a to včetně zápasů, které končily po více než 40 minutách. Zdá se ale, že 216 bodů je oblíbeným zakončením. Skončilo tak 6 utkání. Pro zajímavost, nejvíce bodů v základní hrací době padlo v utkání Nymburk - Mlékárna Kunín v květnu 2005, které se uzavíralo za stavu 118:113. Ještě o tři body více nastřílely týmy Sparty a Kunína v roce 2005 (120:114), ale v tomto zápase se hrálo jedno prodloužení.

 
Petr Benda - achilovka

Do zápasu nenastoupil lehce zdravotně indisponovaný Geno Lawrence a také Petr Benda. Oba však usedli na lavičku v civilu. Petr si navíc pořídil na pravou nohu novou botičku, která fixuje jeho zraněnou achilovku. Chyběl také Dardan Berisha, ale jeho číslo nakonec na soupisce objevilo. Oblékl ho Filip Novotný, odchovanec Josefovského basketbalu, který však od roku 2013 spojil svoje jméno s nymburskou akademií. V letošním roce je jako hráč kategorie U19 druhým nejlepším střelcem extraligy a čtvrtým nejužitečnějším své kategorie. Do zápasu proti Olomoucku nakonec zasáhl na posledních šest minut a hned si připsal svoje první body a také útočný doskok a asistenci. Nebývá zvykem, že by první vyběhnutí na palubovku skončilo i v užitečnosti kladnými čísly.

 
Filip Novotný

Zápas s Olomouckem byl zkouškou toho, jak obstojíme zejména po psychické stránce po nepříjemném vyřazení z Ligy mistrů. Už první čtvrtina dala odpověď, že psychika tolik neutrpěla. Prvních pět bodů dalo sice Olomoucko, když se za tři trefil Dedek a dva body přidal užvaněný pořízek Charles Mitchell. Pak jsme ale i za pomoci dvou trojek Mičega a Vojty překlopili skóre na naši stranu a díky nájezdové aktivitě Pampiho jsme natáhli náskok na sedm bodů (16:9) po odehraných pěti minutách. Další povedené akce našich útoků dotáhly naše vedení nad deset bodů a tak skončila i první čtvrtina.

 

Ve druhé začal řádit do té doby spící Fuller a sám nastřílel dvacet bodů. Protože jsme se ani my nenechali v útočné aktivitě zahanbit, posunulo se souhrnné skóre o 64 bodů. To je letošní rekord v počtu bodů dosažených ve druhé čtvrtině. Od roku 2000 byli hráči obou týmů ve druhé čtvrtině jen třikrát produktivnější než v této. Rekord druhých čtvrtin je 66 v zápase Opava - Ústí z roku 2002 a pokud by vás zajímal absolutní rekord napříč všemi čtvrtinami, je to zápas Handicap Brno - BK Sadská v lednu 2006. Tehdy skočila čtvrtá čtvrtiny výsledem 41:35.

Ve druhé čtvrtině si Olomoucko pomohlo pěti trojkami, ale také osmi trestnými hody a několika rychlými protiútoky. My jsme si to odpracovali především ve dvojkové střelbě. Na našich jedenatřiceti bodech se podílelo více hráčů než na straně hostů. Žádnému z družstev se nepovedlo skórovat více než dvakrát po sobě, a proto se rozdíl pohyboval stále mezi pěti a deseti body.

 

Druhý poločas začali opět dvěma koši hosté, snížili na 61:56. Jenže pak nedokázali odolat naší tsunami. Po šňůře 13:0 s rozmanitými zakončeními jsme se dostali do vedení 74:56. Jednak jsme dokázali potrestat čtyři ztráty Olomoucka, za tři se trefil Vyo, Pampi si zasmečoval a po čtyřech bodech přidal Kendrick a také Boris Barać, který v základní pětce nahradil Petra Bendu. Přítrž našemu řádění chtěl udělat Fuller, ale na jeho trojku suše odpověděl Pampi a na Mitchellovu dvojku odpovídal trojkou Kendrick. Když pak Kendrick okradl o míč Váňu, mohl popustit nashromážděnou energii v krásném smečovaném koši. Po další třicetibodové čtvrtině jsme vedení natáhli až na 22 bodů.

 

Ještě první minutu jsme zcela dominovali. Martin Kolář košem s faulem jednak proměnil dvě číslice v naší kolonce nastřílených bodů na tři a navýšil náskok na maximum dvaceti osmi bodů. Pak se nám někam vytratila úspěšnost střelby a na straně hostů se výsledkové tabuli nejčastěji měnily číslice v kolonce počtu bodů u dvojice Mitchell (9) a Fuller (8), ale také osm bodů přidal Marek Sehnal (2 trojky). Olomoucku nakonec dotáhlo i svůj bodový nástřel na trojciferné číslo a oslava útočných snah mohla skončit. 

 
vloženo: 17.03.2018 11:59 / přečteno: 6368x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.