DRUHÝ  POLOČAS JSME VYHRÁLI 60:28

DRUHÝ POLOČAS JSME VYHRÁLI 60:28

Utkání ve Svitavách bylo opět útočným představením za podpory střelby z perimetru, rozdílový byl také počet doskoků na kontě obou stran.

V zápase, který se hrál až od osmi hodin, padlo celkem 24 trojek a jejich rozdělení na poločasy přesně odpovídalo tomu, který tým byl zrovna ve vedení. Domácí svých devět trojek vyslali v prvním poločase a když se k tomu přidá i 13 našich ztrát, nebylo překvapivé, že jsme po převážnou část prvních dvaceti minut byli ve ztrátě. Ve druhém poločase jsme zase my vystříleli o pět trojek více a když se z tomu přidá stále se horšící střelba z pole Svitav a náš bezpečný doskok, je jasné, kam se ubíraly dějiny zápasu.
 

Za první čtvrtinu jsme ztratili devětkrát míč a domácí dali čtyři trojky. K tomu jsme už po necelých čtyřech minutách měli 5 týmových faulů a také jsme zatím neměli dobrý útočný doskok. Nebylo žádným překvapením, když v končící čtvrté minutě vedli domácí o deset bodů. Za stavu 15-5 se na palubovku dostal Martin Peterka a hned se uvedl dobrým střeleckým pokusem. Domácí ještě jednou navýšili na deset, ale pak jsme šňůrou 10:0 skóre vyrovnali. Polovinu bodů zařídil Mičego (Peterka) a zbytek Alex a Pampi. Na vyrovnání zareagoval Stria trojkou a Puršl košem s faulem a do druhé čtvrtiny se šlo a stavu 24:17.

 

Začátek druhé čtvrtiny pomohl rozhýbat pěti body Kendrick, ale domácí nás zatím do vedení nepustili a rozdíl ve skóre se nejčastěji pohyboval kolem pěti bodů. Zajímavá bodová přestřelka se strhla v patnácté a šestnácté minutě za stavu 38:33. Nejdříve napumpoval do diváků energii Roman Marko dalokonosnou trojkou. Jen Geno přeběhl k trojkové čáře, proměnil trojku také, odpovídal Pavel Slezák další trojku, ale s odpovědí jako přes kopírák ze stejného místa přišel Geno a na další koš Pavla Slezáka odpovídal Geno Lawrence košem s faulem, který vzápětí potvrdil Pampi dalšími dvěma body a Boris se dvěma šestkami. Ze dvanáctibodového vedení Turů nezbylo vůbec nic. Když na konci dali ještě domácí pět bodů, první poločas vyhráli.

 

Díky četné a přesné střelbě trojek (9/14) byli naši hráči a trenéři nuceni překousnout 53 inkasovaných bodů. Nedá se říct, že by se nám v útoku nedařilo,pokud jsme si vypracovali akci bez ztráty, nebyla špatná.

 

Ještě prvních 11 minut druhého poločasu dokázali srdnatě bojující Tuři držet krok, jenže od 23. minuty už nebyli ve vedení. Pak je postupem času opouštěla střelecká forma, my jsme si kontrolovali obranný doskok a Tuři najednou neměli co nabídnout. Snažili si i o rychlý protiútok po obranném doskoku, ale bylo pro ně stále těžší zachytit ujíždějící vlak. Za stavu 65:73 se přehoupl zápas do poslední čtvrtiny, i když ještě dvě a půl minuty před tím ztráceli domácí bod (63:64). Od stavu 70:75 se do toho obuli naši perimetroví specialisté a akcelerace byla tak velká, že zanedlouho ztráceli domácí 24 bodů. Křídelník Vojta Hruban totiž během 80 vteřin nasypal na tři hody devět bodů a skoro sám upravil na 74:90 a pak se k němu přidali Kendrick, Mičego, Boči a Vyo. Před poslední trojkou této série ještě proměnil Vyo koš s faulem. Za dvě a půl minuty se skóre posunulo z 74:90 na 76:105. Čtvrtou část jsme ovládli sedmi trojkami a vyhráli ji 16-35, druhý poločas celkově 28-60.

 

Body: Marko 19 (5 asistencí), Slezák 18, Puršl 11, Kerr 9 (6 doskoků a 6 asistencí), Jelínek 8, Stria 7, Teplý 5, Kotásek 3, Petway 1 (5 doskoků) - Hruban 23, Peterka 22 (10 doskoků, střelba z pole 9/7, TH 6/5), Davis 12, Lawrence 11 (6 asistencí), Ray 10, Vyoral 10, Barać 8, Pumprla 6, Bohačík 4, Kříž 2, střelba za 2 body: 24/11:39/25, trojky: 33/12:29/12, TH: 28/23:26/22, doskoky: 23:45, ztráty: 16:15, fauly: 23:28, čtvrtiny: 24:17, 29:31, 12:25, 16:35

 
 

Oren Amiel (trenér ČEZ Basketball Nymburk): „Měl bych být tvrdý na svůj tým za první poločas. Ale chtěl bych dát také velký kredit Svitavám za to, jak jej odehrály. Domácí hráli moc krásný basket, musel se líbit. Taky měli výbornou úspěšnost trojek, trefili 9 ze 14. O přestávce jsme si řekli, že se musíme začít soustředit na obranu, speciálně na Marka a Slezáka, kteří nás v první půli trápili. Pak dali každý jen 4 body. Potom jsme se díky dobré obraně dostali do tempa a to už je těžké nás zastavit.“

Lukáš Pivoda (asistent DEKSTONE Tuři Svitavy): „První poločas nám vyšel, hlavně v útoku. Dali jsme spoustu těžkých i otevřených střel. Nutili jsme Nymburk rotovat v obraně, což se mockrát nestává. Nebýt 9 bodů v řadě Lawrence, tak bych řekl, že jsme odvedli solidní práci na obranné polovině. V poločase jsme ubránili Nymburk na dvou bodech z rychlých protiútoků, což se letos asi žádnému týmu nepovedlo. Co se týče druhého poločasu, Nymburk přitáhl šrouby v obraně, dostal nás pod tlak, my jsme si přestali vytvářet ty pozice jako v prvním poločase, a když už jsme si střelu vytvořili, tak jsme nedali. Obrovský rozdíl je na doskoku, tam jsme prohráli o 22 míčů. Nymburk měl 15 útočných doskoků a my jsme z toho dostali 21 bodů, a když se zranil Brent Petway, tak jsme nemohli rotovat víc pivotů a bylo hotovo.“

 
 
vloženo: 22.03.2018 15:44 / přečteno: 6240x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.