PAMPI: BÍLÝ BALET NEOČEKÁVÁM

PAMPI: BÍLÝ BALET NEOČEKÁVÁM

Ve středu jsme zamířili na východ do Svitav, zítra nasměrujeme kola autobusu na severozápad. V sedmém utkání nadstavbové skupiny A1 nás přivítá, uvidíme jak mile, Děčín a v zápase půjde domácím o hodně.

„Před každým zápasem v Děčíně říkám, že nás čeká těžký zápas, protože domácí čerpají velké množství energie od svých fanoušků. Pokud hrajeme proti Děčínu, můžeme si být jisti, že budeme čelit fyzické hře se spoustou kontaktů. Přestože má Děčín kvalitní hráče, jejich hlavní síla je v týmové chemii,“ vypíchl trenér Oren Amiel typické znaky hry Válečníků.  
 

Jaké jsou další hlavní zbraně Děčína na domácí palubovce, vědí všichni. „Kdo někdy v Děčíně hrál, ví, že prostředí je tam bouřlivé, že chodí plná hala halasných fanoušků. Zápasy mají lepší atmosféru a já osobně se na ně docela těším,“ přiznal kapitán našeho týmu Pavel Pumprla. Diváci v Děčíně jsou i v letošním roce zvyklí sledovat v drtivé většině jen vítězná utkání. Válečníci totiž doma prohráli jen duel s námi a s USK Praha v základní části. Ostatní soupeři si vylámali zuby.

 

Ondra Šiška v rozhovoru pro webové stránky řekl: „Jestli chceme být první, kdo mistrovi zasadí ránu, musíme podat konzistentní výkon po celých čtyřicet minut a každý hráč z týmu musí vytavit svůj výkon na maximum.“ To zní docela snadno a zvládnutelně, ale… „Jestli si na nás domácí věří, bude to jedině dobře, protože utkání může být o to zajímavější. Občas mám pocit, že jiní soupeři proti nám skládají zbraně brzy,“ poznamenal Pavel Pumprla.

 

Děčín je aktuálně na čtvrtém místě o bod za Opavou a dva za Pardubicemi. Do konce zbývají čtyři kola. O významu finiše nadstavby se trefně vyjádřil Ondřej Šiška: „Jestli si chceme na konci května opět zabruslit, musíme dát vše do každého zápasu." (Pokud by někdo nechápal, tak finále, které hrál Děčín v posledních třech sezonách s námi, vždy nasměroval na zimní stadion, aby uspokojil zájem diváků vidět vyvrcholení NBL).

 

Všichni se chtějí vyhnout čtvrtému nebo pátému místo, protože to zpravidla posílá vítězný tým čtvrtfinále do dalšího kola proti nám. Proto by mělo případné vítězství Děčína nad naším týmem cenu zlata. „Ano, mohla by to být pro ně rozdílová výhra,“ souhlasí Pampi.  

 

Už jednu takovou výhru si Děčín připsal a dokonce na venkovní palubovce. V minulém kole porazil Olomoucko o jediný bod a z Hané si přivezl do tabulky body dva. Nad utkáním se pozastavil i Pavel Pumprla: „Největší překvapením pro mě je, že udrželi Olomoucko u nich na 68 bodech. Potom, co u nás dalo Olomoucko stovku, nás to hodně překvapilo.“ Naopak Pardubice si výhrou doma nad Děčínem svou druhou pozici opatřili hlubším ochranným okopem.

 

Jaký zápas čekat v sobotu v Děčíně? Domácí budou hrát kontaktní basketbal, plný osobních silových soubojů. „Dokud se nevymění polovina soupisky, styl hry asi nebudou měnit. Funguje jim to dlouhodobě a neočekávám, že by se vytasili s nějakým bílým baletem,“ smál se Pavel Pumprla.   

 

Ze tří vzájemných zápasů v této sezoně skončily dva naším bezpečným vítězstvím a dvakrát jsme Děčín udrželi na 65 bodech. Jen poslední měření sil v Nymburce skončilo devadesáti inkasovanými body a rozdíl na konci zakotvil na třinácti bodech. Nicméně to nic nevypovídá o dalším utkání. Těsně po utkání s Děčínem s námi hrály Pardubice vyrovnaně a utkání skončilo rozdílem jediného bodu. Jenže v dalším utkání prohrály o 38.    

 

Utkání v Děčíně má naplánován úvodní rozskok na šestou hodinu večerní. Pokud nepojedete do Děčína, můžete zápas sledovat prostřednictvím TVCOMu.cz 

 
vloženo: 23.03.2018 18:10 / přečteno: 6720x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.