OPAVA POŠESTÉ. OPĚT VÍTĚZNĚ?

OPAVA POŠESTÉ. OPĚT VÍTĚZNĚ?

Proti našemu kulatému třicátému sezonnímu vítězství v lize bude stát středeční soupeř z Opavy, tým, který už nás snad už ani překvapit nemůže.

Soupeř se Slezska se tímto zápasem totiž stane naším nejčastějším soupeřem v NBL v letošní sezoně a až minimálně do play-off tomu tak bude. Bude to totiž čtvrtý zápas v lize a k tomu jsme sehráli s Opavou ještě dvě utkání ve čtvrtfinále Českého poháru v únoru tohoto roku. I z tohoto důvodu se oba týmy mohou jen těžko herním stylem nějak výrazně překvapit. Zápas se bude odvíjet od aktuální formy hráčů, únavy nebo střeleckého štěstí. V tomto bude mít náš soupeř malou nevýhodu, protože musel absolvovat v pondělí utkání proti Olomoucku a v situaci, kdy stále bojuje o druhé místo, nemůže nějak kalkulovat s úsporou sil.

 
I z důvodu, že jsme s Opavou už tolikrát hráli, hledal trenér Oren Amiel v předzápasovém rozhovoru slova jen těžko: V šestém utkání s Opavou, z nichž jsme čtyři sehráli letos, nás může překvapit snad jen stav hráčského kádru a aktuální rozpoložení jednoho nebo druhého týmu (úsměv). Na naší straně to bude absence tří hráčů, uvidíme, jak na tom bude náš soupeř. Na doplnění kádru jsme přizvali kromě juniora Novotného i dalšího mladého hráče Miroslava Štafla."

O Opavě je už dlouhodobě známo, že svou hru staví na přesné střelbě z perimetru. Ovšem, kdybychom vzali jen poslední dva naše zápasy, nemáme v tomto ohledu žádný handicap. V předminulém utkání proti Svitavám jsme jich nastříleli tucet a v minulém proti Děčínu ještě o jednu více. A to nám stále ještě bude chybět Dardan Berisha, který je s trojkovou střelbou velký kamarád.

 

Dardan podle posledního vyšetření má již sval v pořádku, a tak se pomalu začíná vracet do tréninkového procesu. Zatím jsou to jen běhy, lehká střelba, do plného tréninkového procesu se bude Dardan zapojovat pozvolna. Přeci jen není nutné nic uspěchat a bude záležet především na jeho osobních pocitech. To Petr Benda má jistotu pevného místa na střídačce, protože ještě není ani v polovině doby svého sádrového obvazu. Trenéru Amielovi však bude chybět také Pavel Pumprla, který si v zápase v Děčíně lehce podvrtnul pravý kotník a v minimálně v utkání s Opavou bude chybět.

 

Nicméně soupiska bude doplněna tak jako už v minulých dvou zápasech o křídelníka Filipa Novotného, který je oporou juniorského týmu U19 a také mužů B v první lize. Tentokrát už nebude mít „náhradní“ dres Dardana, ale získá cenné číslo 9. To nosil v Nymburce třeba Jirka Welsch nebo Michal Křemen a ještě před tím Rafal Bigus, Jiří Trnka nebo Mladen Gambiroža v samých počátcích nymburského působení v nejvyšší soutěži. Na soupisku bude připsán ještě jeden junior u týmu U19 a to podkošový hráč Miroslav Štafl. Ten číselně nahradí Petra Bendu a bude nosit „jeho“ čtyřku. Dva metry vysoký hráč nymburské akademie doručuje do koše soupeřů průměrně 13 bodů, což ho řadí na 16.místo extraligy juniorů a na stejném místě je i v celkové užitečnosti. Na doskoku dokáže průměrně získat 7,55 míčů na zápas a to představuje 13.místo mezi juniory. Budeme se těšit, že trenér Oren Amiel najde pro Mirka nějakou tu minutu na palubovce.

 

Zápas s Opavou začíná ve středu v tradiční čas 18:30 a všichni jste srdečně zváni. Je to poslední utkání před play-off na domácí palubovce. V posledních dvou kolech zajíždíme na palubovku Pardubic a Olomoucka (Olomouc nebo Prostějov). Pak už začne čtvrtfinále a to 9. a 10. dubna.


Opava, po úterním výbuchu Děčína ve Svitavách (66:86), může být v Nymburce o malinko klidnější. Hlavní pronásledovatel Děčín ztratil cenné dva body a na třetí příčku se už dostane jen, pokud vyhraje všechny zápasy a Opava všechny prohraje. Děčín musí ještě odehrát zápas v Opavě a doma proti Pardubicím. Opava, kromě utkání s námi, má doma Děčín a v posledním kole jede do Svitav. Posun Děčína na třetí místo není tedy nemožný, ale spíše nepravděpodobný, i když podceňovat Děčín v rozhodujících zápasech není radno.  

 

Dá se říct, že svůj náboj může mít především příští kolo a pokud vyhraje Děčín v Opavě, budou fanoušky obou týmů během svých zápasů po očku sledovat souboj druhého týmu. Možná z tohoto titulu by se Opavě vítězství v Nymburce náramně hodilo a dokonce by ještě neztratili naději na druhé místo, které by jim v případném semifinále zajistilo lepší startovací pozici díky prvnímu zápasu doma.

 
 
 
 
vloženo: 26.03.2018 18:48 / aktualizováno: 28.03.2018 02:37 / přečteno: 6640x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.