PŘEDPOSLEDNÍ KOLO S BEKSOU

PŘEDPOSLEDNÍ KOLO S BEKSOU

Zítra hraje první s druhým a tak to zůstane i po zápase, ať skončí jakkoliv. Oba dva týmy Nymburk a Pardubice mají svoje umístění před play-off zabezpečené. My už několik týdnů, Pardubice od středy.

Devítibodový náskok oproti Bekse je dvě kola před koncem nadstavbové skupiny pochopitelně dostatečně vysoký a dá se říct, že v utkání půjde maximálně o prestiž a o psychologii pro další utkání a možná až ve finále. Trhlinu tomu, že by Pardubice mohly po případném vítězství cítit určitou šanci v dalších zápasech, dává zkušenost z posledních dvou utkání na nymburské palubovce. V základní části jsme zápas s Pardubicemi ukončili s nejhubenějším vítězstvím 91:90, ale o něco později v nadstavbě jsme stejného soupeře porazili třetím nejvyšším rozdílem v historii vzájemných zápasů 96:58.

 

V Pardubicích bychom měli plnit roli favorita, ale zdravotní stav hráčů může naši roli výrazně omezovat. „Hrát proti Pardubicím je v posledních letech vždy těžké. My teď momentálně nejsme v dobré zdravotní kondici. Chybět bude Benda i Berisha, o možném zapojení Hrubana a Pumprly rozhodneme až těsně před zápasem. Pokud bychom museli zápas odehrát bez čtyř hráčů, nebude to snadné a zbývající spoluhráči budou muset podat spolehlivý výkon po delší časový úsek, než jsou v poslední době zvyklí. Nicméně věřím v dobrou obranu a rychlé protiútoky,“ vyjmenoval podmínky úspěchu v utkání Oren Amiel.

      

„Myslím, že Pardubice budou hodně namotivované, když budou vědět o našich zdravotních peripetiích. O to více důležité bude, začít zápas dobře a hned jim tu myšlenku vzít. My musíme vycházet z naší hry - dobrá obrana a rychle chodit do útoku,“ domnívá se Martin Peterka, jeden z našich hráčů, který svou ranou kariéru má spojenou také s Pardubicemi.

 

Nikdo z našich hráčů pochopitelně nechce v Pardubicích prohrát, už jenom proto, že Pardubice mohou být naším finálovým soupeřem. „To se říká poslední tři roky a vždycky jsme hráli finále s Děčínem,“ mávl rukou Martin Peterka a zároveň doplnil: „Musíme uznat, že Pardubice jsou letos hlavním kandidátem na finále.“ A to zvlášť poté, co Děčín skončil čtvrtý a pokud postoupí dát, stane se naším semifinálovým soupeřem.

 

Ty nejdůležitější prvky naší hry, které by měly přinést další výhru, jsme jmenovali výše. Zatím jsme nepřipomněli trojkovou střelbu. V posledních třech zápasech máme na kontě jedenačtyřicet dalekonosných košů a to je hodně solidní nástřel. „Když budeme pokračovat, jako proti minulým soupeřům, nebude to ani proti Pardubicím, které mají dobrou obranu, k zahození,“ říká právě jeden z tahounů trojkové střelby Martin Peterka, který v posledních třech zápasech zaznamenal 10 trojek při úspěšnosti 66,7%.  

 

Utkání začíná v sobotu v 18:00 hodin na Dašické. Ve stejný čas začnou všechny duely předposledního kola, aby se trochu omezilo taktizování. Pravdou je, že náš výsledek neovlivní žádný z dvanácti týmů, dokonce ani oba soupeře. Přenos na TVCOMu bude jako obvykle z Pardubic komentovaný a můžeme se těšit i na krátké rozhovory. 

 
vloženo: 30.03.2018 23:56 / přečteno: 6379x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.