ČTVRTFINÁLE NA 90 PROCENT S KOLÍNEM

ČTVRTFINÁLE NA 90 PROCENT S KOLÍNEM

Přesně za týden startuje fáze vyřazovacích bojů play-off Kooperativa NBL. První kolo, čtvrtfinále, se hraje na čtyři vítězné zápasy.

I když se ještě ve středu hraje poslední kolo nadstavby, většina umístění je už neměnných. Ve skupině A1 týmy zůstanou na stejných pozicích bez ohledu na výsledky zápasů. Bodové rozdíly mezi jednotlivými týmy jsou kromě jednoho nejméně dvoubodové. Jednobodový rozdíl je mezi družstvy na pátém a šestém místě, tedy mezi Tury a Olomouckem. Vzájemné zápasy však jsou 3:1 pro Tury a tudíž ani při rovnosti bodů nedojde k proměně pořadí.   
 

Oproti základní části ligy už nedošlo ve skupině A1 k žádné změně pořadí ani po odehrání devíti kol nadstavby. Nejvýhodnější pozici do play-off, která zajišťuje zahajovat každou sérii doma, jsme podle očekávání získali my. V minulém kole jsme ztratili jeden zápas, ale to nás mrzet nemusí, protože náskok jsme měli tak vysoký, že se na pořadí nemohlo nic změnit. Druhou pozici udržely Pardubice, které vyhrály v A1 zatím šest zápasů. Třetí Opava má o jednu výhru méně a Děčín má zatím negativní bilanci čtyř výher a pěti proher. Nejhůře odehrály nadstavbu Svitavy a Olomoucky, které si připsali jen po dvou výhrách.

 

Pořadí po nadstavbě v A2 se změnilo oproti základní části jen v jednom případě. Brno se propadlo na 11. místo a na desátém je nahradila Ostrava. Ostrava mohla být dokonce největším skokanem A2, jenže v posledním kole nedokázala zabránit Jindřichovu Hradci ve skórování 17 trojek a nepřipsala si tak sedmou výhru v A2. Se šesti vítězstvími přišly nadstavbou kromě Ostravy ještě Ústí a USK Praha. S pěti prošel Kolín a se třemi Brno. Na Jindřichův Hradec se usmálo štěstí jen jednou, a pokud v posledním kole nevyhraje nad Ústím, už bude mít bez ohledu na zápasy play-out jistotu baráže, protože ztrátu sedmi bodů už nemůže v šesti kolech play-out dohnat…. Pouze teoreticky, kdyby jedenáctý tým prohrál kontumačně 20:0 bez bodu, pak by ještě Hradec měl další šanci.

 

Před posledním kolem nadstavby A2 půjde o dvě místa na hraně play-off. Aktuálně osmý Kolín a deváté USK si mohou pořadí prohodit, ale to jen v jedné kombinaci výsledků. Kolín by musel doma prohrát s Brnem a USK by muselo vyhrát v Ostravě. V případě rovnosti bodů totiž zůstává pořadí kvůli vzájemným zápasům Kolína a USK (3:1) stejné. Ze souboje Kolína a USK Praha vzejde náš čtvrtfinálový soupeř.

 

Jméno soupeře se změnit může, termíny čtvrtfinále jsou již dané. Dvojice 1-8 a 4-5 odehrají své dva první zápasy 9. a 10. dubna na palubovce lépe postavených týmů a další dvojice zápasů je na programu 13. a 14. dubna na palubovce druhého týmu. Dvojice 2-7 a 3-6 začínají 11. a 12. dubna a další dvojice zápasů přijde 15. a 16. dubna. Po čtyřech zápasech pak eventuální pokračování probíhá na střídačku po jednom zápase v termínech 18./19.4. | 21./22.4. | 25./26.4. Semifinále začíná 30.4. 

 
vloženo: 02.04.2018 10:51 / přečteno: 6788x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.