VÍTÁNÍ I LOUČENÍ

VÍTÁNÍ I LOUČENÍ

Přesně za 180 hodin vstoupíme do devatenácté sezony v Národní basketbalové lize utkáním proti Opavě. První zápas bude VÍTÁNÍM nové sezony a však bude zároveň i LOUČENÍM s … o tom ale více v textu.

Utkání proti Opavě bude reprízou loňského finále. Stříbrné medaile slezského týmu je jejich největší úspěch od zisku posledního titulu v roce 2003. Krom toho, že se utkají dva finalisté, to bude souboj dvou účastníků základní části Basketball Champions League a také souboj dvou týmů, které nejméně pozměnily kádr svých hráčů.

 

Do našeho týmu přišli pouze dva noví hráči - English a Smith a Opava byla ještě o jednoho hráče úspornější. Do žluto-modrého dresu se nové oblékl jen Jan Švandrlík, jenž ukončil universitní studia v Ioně (USA). Opava příchodem Švandrlíka ani letos neporušila tradici žádného cizince, pokud ovšem nevezmeme, že nový hráč jako jediný pochází z jiného kraje, než je Moravskoslezský, ve kterém se narodili všichni ostatní hráči.

 

V Opavě došlo na soupisce ještě ke dvěma změnám, jsou však jen drobné a neuniknou asi jen velmi pozorným fanouškům. Hráči si vyměnili čísla dresů. Jakub Slavík ke své loňské trojce připočítal desetinásobek svého původního čísla a stal se třiatřicítkou. Lukáš Bukovjan, vloni hrající s dvojkou postoupil letos o pět čísel na šťastnou sedmičku. Tu mu totiž v minulém roce „okupoval“ Kryštof Vlček. Právě Vlček je jediným hráčem, který odešel… vlastně neodešel. I nadále bude sedět na lavičce, ovšem jako asistent trenéra Czudka.

 


Na tomto místě vám prozradíme, proč bude první zápas zároveň loučením. Nejprve ocitujme otevřený dopis našeho největšího fanouška:

 
Vážení příznivci nymburského basketbalu,
Obrázek

Jak jsem již nedávno avizoval, nadešel čas, abych po 23 letech předal pomyslné žezlo nymburského klubu někomu, kdo má moji plnou důvěru, že klub, jehož vedení a zabezpečení jsem věnoval s nemalým úsilím téměř čtvrtstoletí svého života, bude nadále rozvíjet a starat se o jeho dobré jméno. Takového člověka jsem našel v Jirkovi Podpěrovi, a proto bych chtěl využít u příležitosti otevíracího utkání v nové sezoně, abych mu klub slavnostně předal a popřál jemu i klubu jenom to nejlepší.

Samozřejmě i nadále zůstanu fanouškem nymburského klubu a budu jeho cestu v domácích i evropských soutěžích bedlivě sledovat a těšit se společně s vámi z vítězství a prožívat i porážky, které, jak tomu ve sportu bývá, přijdou.

 

Děkuji vám za vaši dlouholetou podporu a nezaměnitelnou atmosféru, kterou jste zejména pod vedením Fan Clubu po léta na utkáních doma i na hřištích soupeřů vytvářeli.

 
Váš
Mirek Jansta
 

Ve středu dojde k symbolickému předání klubu do rukou nového prezidenta. Tento v pravdě historický moment v životě našeho klubu bude šesti stovkám prvních diváků připomínat pamětní triko, které pro Vás připravil Mirek Jansta.  

 
vloženo: 26.09.2018 06:30 / přečteno: 6194x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.