UŽ JSOU ZASE NA CESTÁCH

UŽ JSOU ZASE NA CESTÁCH

Náš tým jako tradičně v tento čas sbalil tašky, naložil je do autobusu a upaloval na jih do Slovinska. Ve středisku Zreče je čeká intenzivní příprava, přeci jen do prvního zápasu už mnoho dnů nezbývá.

Pro někoho je to příjemné zpestření, především pro Američany, kteří v Česku nemají rodiny a zda budou telefonovat domů ze Slovinska nebo z Čech je vcelku jedno. Ovšem s menším nadšením, a není co se jim divit, odjížděli reprezentanti. Ti se po návratu z Bosny doma ani neohřáli a už zase na týden zmizí. „Není to jednoduché a zvlášť pro nás ženáče a otce od rodin. V srpnu jsme doma moc nepobyli a v září téměř vůbec. Ale to není výtka, víme, že je potřeba se před sezonou sehrát a na soustředění to bude v plné intenzitě bez všelijakých rušivých vlivů,“ řekl pragmaticky kapitán Pavel Pumprla, který se právě řadí mezi manžele a zasloužilé otce od rodin.


Za šest dní, které stráví tým na soustředění, ho čeká devět tréninkových jednotek pouze jedno volné dopoledne a tradičně jsou v plánu tři zápasy.


První utkání sehraje náš poprvé kompletní tým ve čtvrtek 20. září od 17:45 proti družstvu KK Primorska, který sídlí u moře ve městě Koper. Tým s tygrem ve znaku udělal za poslední tři roky velký výkonnostní vzestup. V sezoně 2016-17 se jako nováček nejvyšší soutěže umístil na sedmém místě, v domácím poháru skončil ve čtvrtfinále a Alpe Adria Cupu se jeho pouť zastavila také ve čtvrtfinále. To vše pod vedením Aleksandra Sekuliče, našeho nynějšího asistenta. V minulé sezoně už skončil tým na třetím místě, když po základní části skončil druhý a v semifinále prohrál s Krkou Novo Mesto. Primorska v minulé sezoně vyhrála slovinský pohár a ve druhé divizi Adriatické ligy skončil tým z Koperu až ve finále prohrou opět s Krkou. Ještě jedno zajímavé setkání čeká na naše hráče a realizační tým ve čtvrtek. Generálním manažérem je Goran Jagodnik, náš hráč v sezoně 2008/09 a na soupisce pro tuto sezonu je Marko Jagodič-Kuridža, který hrál v Nymburce v sezoně 2015-16.


V neděli od 18:00 hodin čeká na naše hráče další silný slovinský soupeř Krka Novo Mesto. Tým s dlouhou a bohatou historií. V letech 2010 až 14 byl pětkrát za sebou slovinským šampionem, i když vítězem základní části byl pravidelně od roku 2011 do roku 2017. Krka má zkušenosti z Adriatické ligy, ve které se nejčastěji pohybovala kolem středu tabulky. Až v předminulé sezoně skončil tým na 14. místě a minulou sezonu odehrál ve druhé divizi této balkánské soutěže, kterou vyhrála. I pro letošní sezonu Krka sestavila tým výhradě z balkánských hráčů. Se sehráváním týmu nebude mít trenér Petrov mnoho problémů, protože až na jednoho hráče je sestava stejná jako v sezoně uplynulé.


Poslední utkání by mělo na hráče čekat v úterý od 16:00 hodin. Na cestě domů se podle zatímního plánu utkají s Cibonou Zagreb, osmnáctinásobným mistrem Chorvatska, který byl v minulých letech velkým pojmem evropského basketbalu. Dlouholetý účastník Euroligy a později Eurocupu se pomalu ve významu propadal. V předminulé sezoně se účastnil Champions League, kde skončil ve skupině na 6. místě a „propadl“ do FIBA Europe Cupu, ovšem skončil hned ve čtvrtfinále na lopatě Chalonu. V minulé sezoně se Cibona účastnila pouze Adriatické ligy (1.divize), kde skončila na 11. místě s bilancí 7-15.


Jak vidno, čeká na naše hráče náročný program a kvalitní soupeři. Po návratu pak absolvují několik tréninků a poprvé vyběhnou 3.října v nymburské hale na Opavu.


 
vloženo: 19.09.2018 17:38 / aktualizováno: 19.09.2018 18:43 / přečteno: 6383x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.