NA ZÍTRA MÁME DOMA TURY

NA ZÍTRA MÁME DOMA TURY

Ve čtvrtek, už 48 hodin po padesátiminutovém kvapíku proti AEK, nastoupíme k přesunutému utkání proti svitavským Turům. Zápas začíná v 18:30 v ČEZ Sportovní hale Nymburk.

Předně ve svitavském dresu najdeme několik hráčů, kteří působili v Nymburce v minulých letech. Dva z nich jsou velice zkušení. Pavel Slezák nastupoval v Nymburce čtyři sezony mezi roky 2007 a 2011 a za tu dobu nastřílel 908 bodů, doskočil 189 míčů a rozdal 158 finálních přihrávek. S naším týmem si zahrál Eurocup a Adriatickou ligu. Z Nymburka odešel do Prostějova, který pak kvůli finančním problémům v průběhu minulé opustil a přestoupil do Svitav. V Nymburce hrál také pivot Jiří Jelínek, ale jen část sezony 2007/08.


Před minulou sezonou se po dohodě klubů přesunuli do Svitav dva mladíci, kteří absolvovali naši Basketbalovou akademii - Luboš Kovář a Eda Kotásek, který jistí záda zkušenému Markovi. Oba dva se v minulém roce stále častěji zapojovali do zápasů a jejich zkušenosti rostou přímo úměrně jejich vytěžování. Před touto sezonou se k týmu přidal také Matěj Svoboda, rovněž člen naší Akademie i A-týmu. Po roce studií v USA se vrátil a cenné minuty bude sbírat v družstvu, kde mladí mají šanci hrát.


Oproti minulé sezoně Svitavy ještě trochu omladili tým příchodem Marka Welsche a Jiřího Svojanovského, místního rodáka. Z opačného spektra věku odpadl Luboš Stria, nezůstal ani jeden z cizinců.


Nezmínili jsme ještě jednoho důležitého člena realizačního týmu Svitav a to trenéra Luboše Růžičku, který v Nymburce pracoval ve funkci asistenta v sezoně 2014/15 za Kestase Kemzury a o rok později za dvojice Ginzburg-Amiel. Muž, jehož hlavním úkolem v Nymburce byl rozbor hry soupeřů, se odbočkou přes Slovensko v předminulé sezoně vrátil na místa, kde s funkcí hlavního trenéra začínal, když odešel z Prostějova, kde byl asistentem.


Svitavy se v minulém roce umístily na skvělém čtvrtém místě, čímž výrazně zlepšily svoje nejlepší postavení v lize. Přes čtvrtfinále proti Děčínu. I přes nevýhodu začátku série na venkovní palubovce svého soupeře porazily, ale v semifinále proti nám mnoho šancí nedostaly. Stačily čtyři zápasy a bylo hotovo. V souboji o třetí místo vyzvali Tuři sousední Pardubice. Rozhodovalo se ve třech vyrovnaných zápasech. Pardubice se oklepaly jak se sedmizápasového čtvrtfinále proti Ústí, tak z pětizápasové série proti Opavě a nakonec odsunuly Svitavy na 4.místo.


V letošní sezoně si Svitavy zkusily kvalifikaci o FIBA Europe Cup. Proti tureckému týmu však neuspěly. V NBL mají zatím za sebou tři výhry nad Brnem, USK a Děčínem, přemožitele našly v pardubickém týmu, když doma prohrály 85:93.


„Svitavy i přes dvě prohry v kvalifikaci hrají na začátku sezony dobrý basketbal. Oproti minulé sezoně udělali několik změn v sestavě. Po nás bude po náročném utkání v Praze proti AEK stanou tváří v tvář tomuto mladému týmu a sledovat, jak se na nás podepíše dvojí prodloužení v úterním zápase. Našim cílem je vítězství a nic jiného,“ poznamenal před zápasem značně vytížení asistent trenéra Saša Sekulič a pokračoval ve skautingu svého soupeře.


Utkání, které začíná v 18:30, doplní v doprovodném programu vystoupení týmu U11. Pro velký zájem o speciální trička Miroslava Jansty, jsme ještě připravili další, která budou před utkáním zájemcům rozdána. Pokud nenajdete cestu na zápas do haly, a to by byla škoda, podívejte se na přenos TVCOMu.  

 
vloženo: 17.10.2018 15:13 / přečteno: 5705x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.