V SOBOTU PRVNÍ S DVANÁCTÝM

V SOBOTU PRVNÍ S DVANÁCTÝM

Další kolo Kooperativa NBL nás zavede do nedalekého Hradce Králové. Na Třebši, kde mají Královští Sokoli své hnízdo, začíná zápas o hodinu později, než bylo původně avizováno, tedy v 19:00 hodin.

Zítra se potkají dva týmy z protichůdných pólů ligové tabulky. Zatímco náš tým všech pět zápasů vyhrál, Sokolové všechny své zápasy prohráli. I když výsledky a předváděná hra nebyla v přípravném období špatná, je vidět, že když se „jede naostro“, je to přeci jen trochu jiné. Především zvládání vypjatých koncovek je dovednost, kterou je třeba několikrát zažít. Jinak by Hradci neproklouzl mezi prsty zápas proti USK Praha ve druhém kole KNBL, když ještě v pět minut před koncem vedl o 11 bodů.


Zatím se zdá, že Sokoly trápí hlavně obranná fáze hry. Z pěti zápasů inkasovali třikrát stovku - Pardubice 114, Kolín 104 a Opava 102. Bod před branami trojciferného zápasu zůstal Děčín (99) a devadesát bodů nastřílelo i USK. Není proto divu, že součet obdržených bodů dosáhl více než pěti set a průměr na zápas je vyšší než 100.


Královští Sokoli jsou nám blízcí nejen dojezdovou vzdáleností do jedné hodiny po dálnici, ale také týmovým složením. Na jejich soupisce můžeme najít hned dva absolventy naší akademie – Honzu Mráze a Martina Koláře. Na druhém místě jmenovaný dostává hodně příležitostí, je jedním z více vytěžovaných hráčů. Rozhodně mu pomohlo, že za Hradec Martin hrál i v první lize a pomohl týmu vybojovat po 25 letech postup do české nejvyšší soutěže. Další vazba s Nymburkem se odehrává v rovině hráčské a trenérské. Koučem Sokolů je Lubomír Peterka, v hradeckém týmu hraje syn Ondřej Peterka a u nás hraje druhý ze synů Martin.


Kromě „Peterkovic klanu“ jsou v týmu Sokolů zkušení borci jako Peter Sedmák nebo Dušan Pandula. V každém zápase zatím skóroval Marko Ricalo, který rád zaměstnává obranu, což je vidět na počtu trestných hodů. V pěti zápasech už byl exekutorem šestek dvaatřicetkrát,... a není výhodné ho faulovat, protože zatím minul jen čtyři. V týmu má Hradec také jednoho Američana. Bryce Canda je nejproduktivnějším hráčem týmu s průměrem 15 bodů na zápas. Je jedním z nejlépe trestné hody střílející hráč s úspěšností 92,9% (28/26). V této souvislosti zmiňme, že Jaromír Bohačík (9/9) a Martin Peterka (5/5) mají úspěšnost 100%. Boči sdílí s Radimem Klečkou první místo identickým počtem trestných hodů házených a proměněných.


S týmem z Hradce jsme se, i když je to nováček v lize, utkali a to v přípravě na domácí palubovce. Tehdy jsme však hráli bez reprezentantů. V zápase jsme se dostali do vedení až ke konci druhé čtvrtiny, ale ve druhém poločase jsme dění na palubovce bezpečně ovládli a zvítězili 82:64.


Alexander Sekulić: „Je to tým, který sice nemá ještě žádné vítězství, ale jsou to vesměs dobří střelci za tři body. Mají i hráče s dobrými předpoklady pro útočné doskoky. Pro nás bude důležité zastavit jejich nejdůležitější střelce, to je Canda a Sedmák a omezit jejich doskakování pod oběma koši.

Oba dva jsou podle mě nejlepšími hráči týmu. Pro nás je v tomto období důležitý každý zápas, protože pro podporu sebevědomí potřebujeme vyhrávat a ne se trápit.“


V rámci oslavy 100-letého výročí vzniku samostatného Československa nastoupí naši hráči stejně jako hráči ostatních týmů v tomto kole s trikolorou na dresu.  

 
vloženo: 26.10.2018 18:04 / přečteno: 5307x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.