BUDE TO TROJKAŘSKÁ SHOW?

BUDE TO TROJKAŘSKÁ SHOW?

Po třech neúspěšných pokusech chceme zítra získat první vítězství v Basketball Champions League. Soupeřem bude úspěšný kvalifikant Telenet Giants Antwerpy. Zápas začíná v 18:30 a pokud nepřijdete, což by byla velká škoda, můžete zápas sledovat na O2TV.

Antwerpy jsou sice kvalifikantem, ale to nijak nesnižuje jejich kvalitu. Stačí si připomenout poslední zápas Obrů, kdy rozstříleli do té doby suverénní Hapoel Jezuralém 101:89. „Všichni jsou střelci za tři body a je jedno, jestli to je rozehrávač nebo pivot,“ pokyvuje hlavou asistent trenéra Saša Sekulič, zatímco se probírá poznámkami k týmu z Belgie. Antwerpy vévodí pořadí týmů v úspěšnosti trojkové střelby s 45,3% při 86 vystřelených trojkách. Že ale Belgičané umí i bránit, ukázali rovněž v zápase s izraelským favoritem, když v poslední čtvrtině zastavili Jeruzalém na 16 bodech.


V ostatních dvou zápasech proti Lietkabelisu a Fuenlabradě se Antwerpám dařilo střídavě. Nejprve v prvním kole vyválčili vítězné prodloužení s Lietkabelisem (91:87) na jeho palubovce. Ve druhém utkání ve španělském Madridu s Fuenlabradou neodvrátilo prohru 84:96 ani jejich 16 nastřílených trojek.


Po třech kolech jsou Antwerpy na 3.místě tabulky se dvěma výhrami a jednou prohrou a s aktivním skóre čtyři body (276:272). To, jedenáct kol před koncem základní části, nic neznamená, i když na tým, který se musel prokousat kvalifikací už od jejího prvního kola, je to dobrý začátek.


O středečním očekávaném zápase jsme si po individuálním tréninku chvíli povídali s Kendallem Smithem:


Čeká nás v Nymburce zítra fakt velký zápas, budeme hájit domácí palubovku. Do Ligy mistrů jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli, ale teď máme před sebou důležité utkání. Bereme ho tak, že už musíme vyhrát. Tvrdě trénujeme a připravujeme si i hlavu, abychom to zvládli psychicky. Já osobně chci týmu přinést ještě více energie, dirigovat spoluhráče správnými rozhodnutími z rozehrávky, chci být na hřišti slyšet a chci přispět i v obraně. Jsem si jistý, že publikum bude skvělé, budeme od něj čerpat energii. Fanoušci nám snad pomohou zastavovat akce soupeře a pak nás poženou do útoku, protože chceme hrát rychle, to je naše hlavní přednost. Máme velmi dobrý tým, který drží pohromadě. Já sám jsem optimista, bude to v pohodě, vy buďte také optimisté.


Jak na vás působí, že Antwerpy porazily v minulém kole Jeruzalém?

Nijak, vyhrály… My se musíme soustředit na sebe a naši hru, ne se starat nějak moc o soupeře, který přijede. Víme, co máme dělat – nevzdávat se a bojovat o každý balon. Myslím, že to zvládneme, protože máme dobrý tým – od hráčů po trenéry a ti nás na ně správně připraví.


Trenér upozorňoval, že Antverpy mají dob trojkaře. Bude pro nás lepší je přestřílet nebo ubránit?

Myslím, že kousek od obojího. Budeme je chtít přestřílet, protože i v našem týmu jsou skvělí střelci, i když to zatím letos třeba procenta jejich střelby nedokazují, ale je fakt teprve začátek sezony. Bude to dobré, pokud budeme volit dobré pozice a střílet se sebevědomím. Určitě to všechno přijde, protože v tréninku na tom pracujeme. No a v obraně se musíme soustředit na to, co máme dělat.


Jaký je tvůj tip na výsledek?

Myslím, že pokud budeme hrát co máme, měli bychom vyhrát.


Kolik bodů dáme?

Nevím kolik, ale potřebujeme uhájit domácí palubovku.


Ty osobně se na utkání těšíš?

Jo, přeju si, abych využil příležitosti na hřišti, které dostanu. Chci pomáhat spoluhráčům všemi způsoby, jak to jen jde… Prostě chci pokračovat v získávání zkušeností a posouvat se dopředu.


Jsi před utkáním nervózní?

Ne nikdy, protože v tréninku tvrdě makám, po něm si i rád přidávám, a to se vždycky vyplácí. Takže se nestresuji čísly (statistikami). Soustředím se na to, co je právě teď a věřím ve své schopnosti.

 
vloženo: 30.10.2018 15:47 / přečteno: 5377x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.