TŘETÍ PROHRA, POSLEDNÍ VE SKUPINĚ

TŘETÍ PROHRA, POSLEDNÍ VE SKUPINĚ

Prohra 86:97 ve třetím zápase Basketball Champions League v litevském Panevežys s Lietkabelisem nás odsunula na poslední místo tabulky skupiny C. Bolí o to víc, že v prvním poločase jsme byli lepším týmem.  

V prvním poločase oba týmy výborně střílely. Nám se podařilo vystrčit růžky ještě v závěru první čtvrtiny, kdy jsme získali vedení pěti bodů. Poté se ještě domácí vrátili do kontaktu, ale vzápětí jim zase začal ujíždět vlak a náš náskok narostl až na 12 bodů. Pak ale začali úřadovat domácí, kteří ještě do poločasu smazali z náskoku sedm bodů. 

Na začátku druhého poločasu jsme zaspali, respektive nebyli jsme schopni se prosadit proti obraně, která byla daleko důraznější než v první půlce. Jak upadalo naše procento střelby, tak narůstalo sebevědomí domácích, kteří se už viděli s první výhrou v kapse. Několika ztrátami jsme jim ještě trochu namazali a díky větší agresivitě v útoku se skóre definitivně obrátilo. Naději jsme vykřesali dvěma trojkami v 26. a 27. minutě, jenže domácí už seděli v sedle pevně. Dvěma rychlými koši, byť jen za dva body, si dodali odvahy a doplnili zásobním sebevědomí po okraj. 

Ještě než se zlomila čtvrtá čtvrtina do své druhé poloviny, posunul Jassaitis trojkou svůj tým do desetibodového vedení, a protože jsme neproměnili několik dobrých příležitostí, domácí vedli o 14 bodů. Když jsme se po zsiku Gena dostali zpátky na deset bodů ztráty, přišel buzzerbeater Jassaitise s hodnou tří bodů, který navíc přišel, díky dvěma útočným doskokům, po trojím obléhání našeho koše. To byl poslední hřebíček do rakve. Když pak nejlepší střelec Jassaitis proměnil další trojku na 95:81, nic na našem zklamání nezměnila trojka Hrubana. To už se skoro začala psát poslední minuta. Díky šťastnému koši 1,6 sekundy před koncem od Valinskase, se nám ani nepodařilo stlačit rozdíl pod deset bodů. 

Start do letošního ročníku BCL se nám nepovedl. Nesmíme však zoufat, i nejlepší cyklisté dokáží vyhrát závod, i když se dlouhou část závodu drží na konci pelotonu. V tento okamžik je nejhorší propadnout panice. Věříme, že společně s vámi, naši fanoušci, příští středu proti Antwerpám zabereme a nasměrujeme naši cestu zpátky na vrchol. Myslíme, že vaši podporu potřebujeme teď více, než kdykoliv před tím. 
 
 
vloženo: 24.10.2018 20:21 / přečteno: 5986x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.