POPÁTÉ S OLOMOUCKEM

POPÁTÉ S OLOMOUCKEM

Víkend nebo alespoň sobotní odpoledne stráví naši hráči v Prostějově, kde je na programu další pokračování Kooperativa NBL. Zápas s BK Olomoucko bude naším pátým vzájemným v historii.

Celkem čtyřikrát jsme se s týmem Olomoucka utkali v minulé sezoně, která byla jejich premiérová. Všechny dosavadní zápasy jsme vyhráli. Průměrně jsme Olomoucku nastříleli 112 bodů, což je náš rekord ve vzájemných zápasech se všemi týmy. Celkové skóre je 449:333 (112:83). Nejvyššího vítězství jsme dosáhli hned v prvním zápase, který jsme vyhráli 124:62, nejvyrovnanější zápas byl poslední, který vyhráli v Olomouci „jen“ o 11 bodů 90:79. Nejlepším střelcem našich vzájemných zápasů je Vojtěch Hruban se 66 body, 60 bodů přidal Ray a po čtyřiceti bodech zaznamenal Bohačík a Vyoral. Tři body dal i Filip Novotný, který nastoupil v obou zápasech nadstavby. Na straně Olomoucka je nejlepším střelcem, vybráno z hráčů, kteří zůstali do letošní sezony, Jan Močnik a Marek Sehnal. Oba zaznamenali 28 bodů.


„Družstvo Olomoucka bylo v minulém roce útočně laděno a s obranou si mnoho hlavu nelámali. Myslím, že podobně je na tom tento výběr i v letošní sezoně. Jak je ve výběru trenéra Benáčka obvyklé, prim hrají cizinci. Cizineckou legii však vede Lukáš Palyza, nejproduktivnější hráč týmu. My respektujeme jejich útočnou sílu, a proto bychom rádi zopakovali styl a intenzitu obrany jako proti Antwerpám. Pokud si nechceme utkání zbytečně komplikovat, musíme soupeře zatlačit už v úvodu utkání a nenechat jejich duo D+D (Douglas a Dunans) a Lukáše Palyzu rozehrát,“ poznamenal k sobotnímu zápasu pivot Petr Benda.


K zápasu bychom měli, pokud nedojde na poslední chvíli k neočekávané změně, odjet v kompletní sestavě. Dres s číslem 21 by už mohl opět obléknout Alex Davis. Vše závisí na stavu jeho zranění po sobotním tréninku. Ostatní hráči jsou všichni zdraví a připravení do zápasu zasáhnout.


„Jako všechny výběry trenéra Benáčka je i letošní družstvo Olomoucka čistě ofenzivně orientovaný tým se spoustou útočných zbraní na všech postech. Jsou skvělými střelci trojek ze všech pozic, navíc ještě letos doplnění o Lukáše Palyzu. Když se jejich útoku dá volný prostor, mohou porazit jakéhokoliv soupeře. Proto musí být naše obrana klíčovým faktorem naší hry,“ potvrdil trenér Oren Amiel.

 
vloženo: 02.11.2018 13:50 / přečteno: 5692x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.