ROK 2019 OTEVÍRÁME S HRADCEM

ROK 2019 OTEVÍRÁME S HRADCEM

Zápas prvního Nymburka s posledním Hradcem nemůže být nezajímavý, jednak proto, že se jedná o souboj dvou týmů geograficky nepříliš vzdálených a také je zde k vidění určitá blízkost v hráčském kádru.

Předně mezi Královské Sokoli zamířil Martin Kolář, nymburský odchovanec, který je aktuálně jedním z tahounů B-týmu mužů Nymburka. V Kooperativa NBL si zapisuje průměrně 4,6 bodů na zápas, k tomu 2,3 doskoků a na palubovce pobývá kolem 18 minut. Jeho navyšující se minuty pochopitelně pomáhají jeho basketbalovému růstu. Své první minuty odehrál za Hradec také rozehrávač Jan Mráz, který své jediné body, celkem 10, dal v utkání proti Nymburku koncem října. Od začátku listopadu byl nemocný a od 7.11. k zápasu nenastoupil.


Druhou vazbu mezi Nymburkem a Hradcem můžeme vidět u rodu Peterků. Zatímco otec Lubomír, trenér Sokolů, má ve svém týmu syna Ondřeje, jeho druhý syn Martin bude v zápase stát proti nim.


Body týmu Hradce Králové jsou postaveny na příspěvcích dvou vysokých Slováků Petera Sedmáka a Pavola Lošonského (přišel až v průběhu sezony), kteří do banku průměrných 81 nastřílených bodů přispívají dohromady skoro 35 body, přidáme-li k tomu ještě po sedmi doskocích na každého hráče, vyjde nám jasné označení lídrů týmu. Velice užitečným hráčem je také Bryce Canda, jeden z účastníků nedávno skončeného All Star Game – 12 bodů na zápas a 5,3 doskoků.


Nově příchozím hráčem je Peda Stamenkovič, rozehrávač, který zdá se nahradí Marka Rikalu, který je v týmu od začátku sezony a byl do té doby jedním z lídrů týmu. V týmu už od Nového roku také nepokračuje Jan Jiříček, který po dohodě s klubem smlouvu ukončil.


Historie vzájemných zápasů není pochopitelně dlouhá, protože Hradec je nováčkem ligy. Jednou jsme se utkali v přípravě, kdy náš tým byl bez reprezentantů. Tento duel v polovině září jsme vyhráli 82:64. V plné síle jsme se utkali s Královskými Sokoly na konci října a utkání jsme vyhráli jednoznačně 108:72.


Pozor, páteční zápas proti Královským Sokolům začíná už v 18:00 a díky tomu se i posouvá odjezd autobusu pro fanoušky na trase Nádraží – náměstí – Tyršák. Od nádraží autobus odjíždí v 17:25 a poté zastaví na konci Jičínské (u Zbožské) a dále na náměstí. Odjezd zpět bude 20 minut po skončení utkání po stejné trase.


Řekli před utkáním:

Martin Kříž: „Pohledem na tabulku snadno zjistíme, že je to souboj prvního s posledním. Hradec zápas od zápasu mění, zlepšuje své výkony, nedávno si připsal další vítězství nad Kolínem, podepsal nového pivota Lošonského a také přišel nový rozehrávač. Na druhou stranu prý přišli o Pandulu. My k utkání musíme přistoupit na sto procent po celých 40 minut. Chceme si vyzkoušet nějaké novinky, které jsme přes svátky trénovali, abychom byli dobře připravení na utkání proti Lietkabelisu.“


Alexander Sekulič: „Od našeho posledního zápasu v lize proti Hradci udělali v týmu soupeře několik změn v sestavě. Nejen tyto změny, ale i adaptace na prostředí nejvyšší soutěže, je zápas od zápasu zlepšuje. Hradec se stává nebezpečným pro kterýkoliv tým v lize. Naším hlavním úkolem je zastavit propojení mezi hráči na perimetru a podkošovými hráči a také je třeba eliminovat jejich střelce za tři body.“

 
vloženo: 03.01.2019 16:19 / přečteno: 5793x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.