V PARDUBICEMI CHARITATIVNĚ

V PARDUBICEMI CHARITATIVNĚ

Čtvrteční zápas proti pardubickému týmu, který začíná až v 19:00 hodin, bude charitativní. Kromě hráčů, kteří budou přispívat za své prohřešky, můžete pomoci dobré věci i Vy fanoušci pomocí DMS (a to můžete už nyní).

Se začátkem aktuální sezony se součástí basketbalového prostředí stal projekt Bez faulů. Ten primárně cílí na hráče a rodiče v kategorii U12 a jeho hlavním cílem je kultivovat basketbalové prostředí mimo palubovku. Teď však svůj zásah několikanásobně rozšíří.


Kampaň Bez faulů, kterou Česká basketbalová federace uvedla v život v září tohoto roku, si rychle získala celou řadu příznivců. Myšlenka, kdy hráči a hráčky před zápasem vyzývají své vlastní rodiče a fanoušky, aby je podporovali férově po celou dobu utkání, svým odkazem daleko přesáhla hlediště basketbalových hal.


Mladý projekt teď dostane ještě větší prostor pro svůj další růst. Od konce kalendářního roku se stává oficiální charitou českého basketbalu, do které se kromě České basketbalové federace zapojují všechny kluby Kooperativa NBL, Česká televize, Konto Bariéry a hlavně basketbaloví fanoušci.


„Myslím, že jdeme správným směrem. Nejen rodiče a fanoušci v kategorii U12 přemýšlí o odkazu celé kampaně. Dokázali jsme zasáhnout celé basketbalové prostředí a věřím, že se nám touto myšlenkou podaří přesáhnout náš sport. Spojení s charitou se přímo nabízí,“ řekl generální sekretář České basketbalové federace Michal Konečný.


Obrázek


Charita Bez faulů naváže na projekt Každý koš pomáhá, který už nadále nebude součástí Kooperativa NBL a České basketbalové federace. „Cítím, že kampaň Bez faulů by mohla svou podstatou spojit celé basketbalové hnutí. Na rozdíl od řady jiných projektů vychází od nejnižších složek a až nyní se spojuje s elitním basketbalem na úrovni Kooperativa NBL,“ vysvětluje předseda Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč, proč věří v úspěch nové kampaně.


Té navíc pomůže i spolupráce s nejsilnějším českým nadačním fondem Konto Bariéry. Na jejím základě byli vybráni příjemci pomoci pro premiérový ročník charity Bez faulů. Jsou jimi osmiletý Kryštof, který po narození prošel amputací nohy a matka ho umístila do kojeneckého ústavu. Kryštofovi se přispívá na sportovní protézu. Čtrnáctiletému Jakubovi, který bojuje s onkologickým onemocněním míchy, se přispívá na dětský ortopedický vozík.


S novou kampaní přichází i nový způsob pomoci. Každý z týmů si na začátku kalendářního roku zvolil jeden svůj domácí zápas, kdy se do charity zapojí. V minulých letech se peníze sypaly v případě úspěšné střely, letos se budou finance získávat trochu jiným způsobem. Za každou minutou střelu budou kluby přispívat 100 Kč, za osobní chybu svého hráče 200 Kč a za technickou chybu 1 000 Kč. Pojišťovna Kooperativa ještě přispěje za každou smeč 500 Kč a za každý alley-oop dokonce 1 000 Kč. Zapojit se mohou i fanoušci tradičně zasláním DMS ve tvaru DMS BEZFAULU 30, 60 nebo 90 podle toho, jakou částkou chtějí přispět. DMS se zasílá na číslo 87777.

 
vloženo: 15.01.2019 17:01 / přečteno: 5241x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.