VÁLEČNÍCI PŘIJEDOU V SOBOTU

VÁLEČNÍCI PŘIJEDOU V SOBOTU

Je pár hodin odpočinku po čtvrtfinále Českého poháru a je tu další zápas v české soutěži. Tentokrát budou soupeřem družstvo Děčína v 21.kole Kooperativa NBL.

Základní skupina Kooperativa NBL pomalu finišuje a tlačenice o prvních osm míst, které letos budou premiérově pokračovat v nadstavbové skupině A1, graduje. Ani jednoho týmu, kteří v sobotu od 17:00 hodin změří své síly ve Sportovním centru v Nymburce se tyto úvahy nijak netýkají. Naši hráči podle očekávání okupují bezpečně první místo bez prohry, Děčín je třetí se stejnou bilancí jako Svitavy na druhém místě. Ovšem Děčínu by se výhra náramně hodila, protože vzájemné zápasy v NBL jsou aktuálně 2:0 pro Svitavy. Děčín má před svými pronásledovateli náskok dvou výher. Přitom Pardubice čeká Opava v Opavě a Olomoucko hraje v Hradci Králové. V posledním kole Pardubice hostí Kolín, Děčín vyzve Ústí a Olomoucko se poměří doma se Svitavami.


Děčín je tým, se kterým jsme se v posledních čtyřech letech třikrát utkali ve finále NBL. Vloni se Armex neprobojoval do semifinále a možná právě proto zařadil do týmu dva cizince Autreyho a Carlsona. Oba dva si své peníze poctivě odpracovávají. Na palubovce pobývají 28 resp. 26 minut a zároveň jsou i nejlepšími střelci. Autrey, byť je to hráč na perimetru, je nejlepším na doskoku s 8,6 doskoky na zápas. Při kombinaci těchto výsledků není překvapením, že je také nejužitečnějším hráčem Děčína a třetím nejužitečnějším hráčem NBL vůbec (za Douglasem a Palyzou).


Na rozehrávce operuje silový hráč Šiška a hodně příležitostí dostává Lukáš Feštr. Pod košem kromě zmiňovaného Carlsona najdeme Grunta a mladé Žiklu a Skaličku či Karlovského. Nemůžeme pochopitelně zapomenout na letce Tomáše Pomikálka, který se bude určitě rád vznášet i nad nymburskými obroučkami, pokud mu k tomu dáme příležitost. Představovat „Rumcajse“ Roberta Landu taktéž není potřeba. Vrstevník Petra Bendy, se pod košem dokáže dobře ohánět. Kapitán Jakub Krakovič, který nahradil v této pozici Jakuba Houšku, je od konce listopadu pro zranění mimo hru a zda nastoupí proti nám, nevíme.


O Děčínu je známé, že se na některé zápasy, které jsou důležité, dokáže dobře připravit. Ukázal to například v nedávné době při čtvrtfinále Českého poháru. I když se Svitavami dvakrát v lize prohrál, v Poháru postoupil. Známá věc je i bouřlivé domácí prostředí, které jim pomáhá rozhodnou mnohé vyrovnané zápasy. Na venkovních palubovkách a především v Nymburce už síla Děčína není tak velká.


S Děčínem jsme odehráli 86 zápasů – přípravných, ligových nebo pohárových. Vyhráli jsme v sedmasedmdesáti z nich. Poslední vítězství zaznamenal Děčín před touto sezonou v přípravě, kdy nás porazil 88:80, tedy na chlup stejně jako v jejich jediném vítězství v ligovém zápase na nymburské palubovce. To však bylo 16. září roku 2000! V prvním letošním vzájemném zápase v Děčíně jsme zvítězili s přehledem. Vzdor Děčína v zápase 10.kola Kooperativa NBL padl, když jim přestaly padat trojky. To bylo ve druhém poločase. Po jednobodovém vítězství Děčína 44:43 v první půli, prohráli domácí druhou 24:50, což dalo dohromady naše vítězství 93:68.


Alexander Sekulić: „Děčín hraje v poslední době velice dobře. Vyhráli posledních sedm zápasů v řadě včetně domácího vítězství nad Svitavami v Českém poháru. Oba američtí hráči Carlson a Autrey hrají velice dobře, což dodává sebevědomí i ostatním jejich spoluhráčům. My se musíme hlavně postarat, abychom pokryli jejich rychlé protiútoky, eliminovali útočné doskoky a co nejvíce omezili jejich hlavní střelce.“


Tomáš Vyoral: „Čeká nás soupeř, který se vyznačuje rychlou a tvrdou hrou. Sice nás čeká už asi stý zápas v lednu, ale myslím, že po stránce fyzické jsme na tom dobře. Jsme schopni Děčínu čelit a přinejmenším se mu v rychlosti vyrovnat. Jeho stěžejní hráči jsou Carlson a Autrey. Pokud zastavíme oba Američany a jejich rychlý přechod do protiútoku, o vítězi by neměl být pochyb.“



 
vloženo: 25.01.2019 13:34 / přečteno: 5728x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.