DOBRÁ DIVÁCKÁ KULISA JE ZÁKLAD

DOBRÁ DIVÁCKÁ KULISA JE ZÁKLAD

Jediným hráčem, který má dlouhodobější zkušenosti se španělskou ligou je Pavel Pumprla, který hrál za severošpanělské Obradorio. Proto jsme ho ještě dnes po dopoledním tréninku na chvilku vyzpovídali.

Uvědomujete si důležitost nadcházejícího utkání z hlediska postavení v tabulce?

Postavení v tabulce si uvědomujeme neustále už asi od poloviny základní části, kdy nám pomalu ale jistě začínalo téct do bot z hlediska postupu. Teď je postup naším vlastním přičiněním, nebo spíše nepřičiněním, pryč. Uvědomuje si, že dokud je reálně ve hře páté nebo šesté místo a pokračování v Evropě, i když v nižším poháru, je to pro nás hodně důležité. Chceme soutěž zakončit na dobré notě a zanechat trochu lepší dojem, než jsme zanechali doteď.


Ve Španělsku jste vyhráli. Má to nějaký vliv na psychiku týmu před odvetou?

Mohli bychom si věřit trochu více než v předchozích zápasech. Nedokážu mluvit za všechny, ale motivaci máme dostatečnou i tak. Do utkání nejdeme s přílišným respektem a měli bychom se snažit ukázat, že umíme porážet i týmy ze Španělska.


Co bude na soupeře platit?
Myslím si, že v rozjeté sezoně nejde vymýšlet nic převratného a navíc při takovém sledu zápasů, jaký teď máme. Stačí použít to, co funguje na všechny soupeře. Musíme dobře bránit a hrát týmově na obou polovinách hřiště. V těch úsecích, kdy hrajeme týmově, můžeme hrát se všemi soupeři z naší skupiny. Bohužel takový styl hry nedokážeme udržet po celou dobu zápasu. Tedy recept na tohoto soupeře, ale asi i Bamberg v posledním kole, je: udržet to, co umíme nejlépe po celých 40 minut utkání. Jinak není nic potřeba vymýšlet.


Jak vzpomínáš na svoje španělské angažmá v době, kdy přijede španělský tým?

Pobyt a hra ve Španělsku mi dalo hodně od zkušeností, zážitků i toho, aby si člověk dokázal, že má na to hrát v takové slavné soutěži. Pamatuji si na předvánoční program, kdy jsme hráli doma s Caja Laboral, doma s Realem Madrid a vyjížděli jsme do Barcelony. To je trojutkání, o kterém si mnozí mohou nechat jen zdát. Nejen, že jsme s těmi týmy hráli, ale dokázali jsme je i porazit. Všeobecně se nám s rodinou ve Španělsku líbilo a vzpomínáme na to v dobrém.


Vzpomínáš i na španělské teplo?

Tak my jsme bydleli zrovna v té části Španělska, kde hodně prší (smích). A na častou otázku, jestli bych se vrátil za teplem, jsem odpovídat, že zrovna počasí není to, proč bych se tam měl vrátit.


Znáš někoho ze současného kádru Fuenlabrady?

S nikým jsem nehrál, ale docela často jsem hrál proti Tomasu Bellasovi. Dan Clark se pohyboval ve Španělsku po celou dobu, kdy jsem tam hrál já a podobně to platí o Ianu O‘Learovi. S Tomasem jsme se potkali i před zápasem ve Fuenlabradě a smáli jsme se jeden druhému, že máme každý tři děti a jaký je to blázinec.


Chtěl po tobě někdo ze Španělska lístky na zápas?
Zatím ne, ale ještě nějaký zájem čekám, protože dobrá divácká kulisa je základ.


Co říkáš, že tým přijede bez hlavního trenéra? Jak je to může ovlivnit?
Vím to už dva dny zpátky. Před tréninkem mě požádali naši trenéři, abych jim přeložil něco ze španělštiny, že tam mluví o jejich hlavním trenérovi. Vysvětlovali tam, proč nebyl na posledním ligovém zápase. Říkali bez dalších podrobností, že je nemocný.- Doufám, že to není nic vážného. A jak je to může ovlivnit? Neznám jejich asistenta, jestli to je plus nebo mínus, ale předpokládám, že je s nimi od začátku sezony a tudíž předpokládám, že v tom velký rozdíl nebude.


Zápas proti Fuenlabradě začíná dnes v 18:30 ve Sportovním centru v Nymburce. 

 
vloženo: 29.01.2019 16:21 / přečteno: 5341x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.