ZÁKLADNÍ ČÁST NBL KONČÍME S USK

ZÁKLADNÍ ČÁST NBL KONČÍME S USK

Už šest kol nemůžeme o pozici na čele ligové tabulky přijít ani teoreticky, a tak můžeme být klidní i před posledním kolem Kooperativa NBL v zápase proti USK Praha.

Náš soupeř z Prahy má ještě možnost postoupit do skupiny A1, ale obě mají podmínku. Kdyby nás USK porazilo, musí spoléhat na Královské Sokoly, že uklovou Brno na venkovní palubovce. Pokud totiž Brno vyhraje, má s USK pozitivní bilanci vzájemných zápasů. Druhá cesta do A1 i při prohře USK vede přes současnou prohru Brna a Ostravy a současné výhry Kolína s Pardubicemi. V tomto případě by se k Brnu a USK s bilancí 7-15 přidal Kolín a všechny tři celky by měly ze vzájemných dvojutkání vždy po jedné výhře a porážce a celkově tedy bilanci 2-2. A dopadlo by to velmi těsně pro tým USK. Ten by byl ve skóre ze 4 zápasů +2, Brno +1 a Kolín -3. I přesto všechno může USK věřit v postup do play-off. I v případě, že bude hrát ve skupině A2, pokud se umístí na prvních dvou místech. Pak totiž bude hrát předkolo play-off se sedmým nebo osmým týmem A1.

 

Jak vidno, má USK o co hrát. Jenže pomůže motivace proti naší herní převaze? Bude to pro nás třináctý zápas ve 29 dnech. Pokud se podíváte na výsledky minulých utkání až už v lize nebo českém poháru a konečně i v Lize mistrů, že by nějak opadávala výkonnost našeho týmu jako celku to nevypadá. Držíme si přilnavost k vítězstvím jako dobře zahřáté pneumatiky Formule 1.

 

„Myslím, že nyní hrajeme dobře. I když má družstvo USK Praha ve svém středu solidní hráče, nechybí jim mladický elán, na naši zkušenost by to stačit nemělo. Zvlášť pokud udržíme soustředění jako v zápasech minulého týdnu,“ řekl Vojtěch Hruban, který své mládí strávil právě v týmu zpod Nuselského mostu.  

 

Mladíkům z USK se nejvíce dařilo z počátku sezony, kdy porazili Pardubice, Opavu nebo Kolín, dokázali hrát velice vyrovnaně s Olomouckem, Svitavami nebo Děčínem. Všechny tyto zápasy skončily rozdílem do čtyř bodů. Pak v prvním vzájemném utkání, které se hrálo v rámci akce Mistři školám, jsme pražské Sovy oškubali 101:56. V následujících deseti ligových zápasech USK vyhrálo jen jednou proti Opavě a vypadlo i z poháru prohrou v Děčíně.

 

Zápas začíná stejně jako ve všech pěti dalších halách v sobotu v 18:00 hodin. Sledovat ho bude i Studio basketball.  

 
vloženo: 01.02.2019 23:54 / přečteno: 5669x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.