S TURY VÍTĚZNĚ

S TURY VÍTĚZNĚ

Ani poslední zápas před reprezentační přestávkou nepřinesl žádné překvapení na náš účet a Tuři ze Svitav si odvezli z Nymburka prohru 79:93.

Souboj prvního a druhého týmu průběžné ligové tabulky přinesl ofenzivní první poločas, kdy oba týmy nastřílely kolem padesáti bodů a druhý poločas, ve kterém jsme dovolili hostům pouze 31 bodů, což je jen o čtyři více než za první čtvrtinu.

 

Klíčovou roli v zápase hrály zisky a ztráty. Zatímco naši ztratili devětkrát míč, hosté dvojnásobek. U Svitav to nebyly většinou ztráty nevynucené, ale vznikly aktivní prací naší obrany. Geno nasbíral tři získané míče a Pavel Pumprla ještě o jeden více. Celkově jsme uloupili 14 míčů, což je naše letošní maximum. Pochopitelně se tento poměr ztrát promítl do bodového stavu. Každý pátý bod našeho družstva měl původ v nějaké předchozí ztrátě soupeře.

 

Dokázali jsme také dobře využít útočný doskok. I když jsme jich společně se Svitavami získali jedenáct, vedly tyto zisky míče pod soupeřovým košem ke dvanácti bodům, Tuři ze druhé šance vytěžili jen tři body. A velký rozdíl byl v porovnání počtu bodů nastřílených základní pětkou a lavičkou (60:33). To bylo pochopitelně dáno skutečností, že naším nejlepším střelcem byl Bracey Wright, který nastupuje obvykle až v průběhu první čtvrtiny. V zápase nahradil po sedmi minutách Vojtu Hrubana, který si udělal druhý faul. Wright si kromě dvaceti bodů připsal i 7 asistencí a 2 doskoky. Z hlediska užitečnosti byl dnes lepší jen Mike Myers, který při střelbě z pole 5/7, trestných hodech 5/6 přidal 6 doskoků, 2 asistence a 2 zisky. Druhým nejužitečnějším hráčem zápasu byl nevysoký Marek Welsch, který může mít na Nymburk nejlepší vzpomínky. Jednak v Nymburce zaznamenal v prvním zápase v říjnu první body v NBL, ve druhém si vytvořil kariérní maximum 9 bodů, které teď ještě o 5 bodů navýšil.

 

Utkání bylo v první čtvrtině vyrovnané. Hosté začali dvěma trojkami O’Briena a Marka z téměř identického místa levých 45 stupňů. Díky tomuto začátku byly Svitavy prvních pět minut ve vedení, ale jen do pěti bodů. My jsme šli poprvé do vedení o minutu později, když střídající Alex proměnil trojku. Ještě jednou se hosté dostali bodově před nás, to když Marek Welsch proměnil svůj trojkový pokus v poslední minutě první čtvrtiny. Druhá čtvrtina přinesla průběh plný povedených a nepovedených kratších úseků obou týmů. Na každý nepovedený reagoval jeden z trenérů oddechovým časem. Celkem si trenéři vybrali oba dva určené pro první poločas. Pět našich získaných míčů jen za druhou čtvrtinu přineslo více příležitostí skórovat a to byl i jeden z důvodů, proč jsme zopakovali osmadvaceti body střelecký výkon z první čtvrtiny, kdežto soupeř dal o šest méně. V této části utkání byl aktivní především Pavel Pumprla, který k ziskům přidal i nějaké koše s faulem. Ve druhé části druhé čtvrtiny se rozvášnil Bracey, který dvěma trojkami v rozmezí několika sekund posunul rozdíl až na devět bodů (45-36). Hosté snížili na 45-41, ale po time outu zase vytáhl Bracey trojkový trumf a když jsme přidali dalších šest bodů, dostal se rozdíl v 19.minutě poprvé nad deset bodů (54-43).

 

Ve třetí čtvrtině jsme stlačili počet nastřílených bodů Svitav pod dvacet, ale poklesl i náš nástřel o pět bodů. Bodový rozdíl se stále točil kolem jedenácti bodů, přesně mezi osmi a patnácti. Na útočné polovině byli nejaktivnější pivoti Myers a Davis, kteří si střihli občas nějakou smeč. Poslední čtvrtinu si oba týmy rozdělily smírně po 14 bodech, když pomalu vyprchávala basketbalová krása. Obě strany byly tak nějak smířeny s průběhem a konečným výsledkem. Dlouho se i v poslední čtvrtině držel rozdíl kolem dvaceti bodů, ale na konci jsme nechali dvakrát za tři body vystřelit Teplého, a protože my jsme nedali za poslední tři minuty ani bod, upravilo se konečné skóre na čtrnáctibodový rozdíl.

 

Body: Wright 20, Myers 15, Pumprla 11, Davis 10, Hruban 9, Bohačík 8, Lawrence 6, Kříž 6, Benda 4, Vyoral 2, Peterka 2 - Marko 20, O´Brien 16, Welsch 14, Aiken 13, Teplý 6, Puršl 6, Slezák 2, Kovář 2, střelba za 2 body: 57/30:43/21, trojky: 21/7:29/10, TH: 17/12:10/7, doskoky: 42:43, asistence: 24:17, ztráty: 9:18, zisky: 14:6, fauly: 15:16, čtvrtiny: 38:27, 28:21, 23:17, 14:14 

 
vloženo: 14.02.2019 08:36 / přečteno: 5381x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.