FINÁLOVÁ REPRÍZA

FINÁLOVÁ REPRÍZA

O dva dny dříve než ostatní skočíme utkáním s Opavou do dalšího pokračování nadstavbové skupiny A1. Už ve čtvrtek od 18:30 ve Sportovním centru v Nymburce.

Utkání s Opavou bude dvojnásobná finálová repríza. Utkali jsme se s Opavou ve finále minulého ročníku Kooperativa NBL a také jen dva týdny a dva dny uplynuly od finálového souboje v rámci Českého poháru v Novém Jičíně. Ve všech třech finálových zápasech – dva v KNBL a jeden v ČP - inkasovala Opava stovku a vždy se jednalo podle výsledku o jednoznačné zápasy. Součet rozdílů jednotlivých utkání dosáhl baťovských 99 bodů. Nejvyrovnanější z nich bylo první finále KNBL, které jsme vyhráli o 24 bodů 114:90.


Na druhou stranu, Opava s námi sehrála v letošní sezoně nejvyrovnanější zápas ze všech dvaceti tří vyhraných. V prosinci jsme se v Opavě prosadili těsně 81:79. „Taková šance vyhrát nad Nymburkem jako dneska už zase dlouho nebude,“ pronesl tehdy po utkání trenér Czudek a my věříme, že čtvrteční zápas tou šancí nebude.


V historii vzájemných zápasů to bude jubilejní osmdesátý (70 odehraných utkání v lize a 9 v Českém poháru). Vyhráli jsme celkem dvaašedesát z nich.. Celkové skóre je 7213:5910. Na domácí palubovce jsme úspěšnější, průměrné skóre je 94:72, v Opavě jsme dosáhli průměru 89:77, tedy rozdíl je o 10 bodů menší. Opava v Nymburce naposledy vyhrála v květnu 2003 ve druhém utkání sedmizápasového finále. Od té doby nás Opava porazili třikrát v roce 2003 a potom až v květnu 2017 o čtyři body ve třetím semifinále ligy.


Opava v letošním roce bojovala jako my na třech frontách – v české lize, v českém poháru a Basketball Champions League a získala stříbnou medaili v Poháru. V KNBL však doplatila na nabitý program. Je zatím až na sedmém místě a zdá se, že o toto místo bude bojovat s Brnem. Trojice týmů Olomoucko (náš další soupeř v sobotu), Pardubice a Děčín mají náskok čtyř bodů, což se může zdá jako velký rozdíl, ale při letošních výsledcích to vůbec nic nemusí znamenat.


Pro tým Opavy je důležité, že v rámci reprezentační přestávky mohli načerpat konečně síly a jedinou otázkou tak zůstává, jak se popasují se zápasovým výpadkem. „Byl to dar z nebes, brali jsme ji všemi deseti. Dali jsme se dohromady, odpočinuli a potrénovali,“ pochvaloval si v rozhovoru pro Deník Martin Gniadek, který ve stejném článku hlásí návrat do boje: „Trénuji naplno, chodím do kontaktu, mělo by to být dobré. Je pravda, že ještě cítím bolest, ale věřím, že ta brzy odezní, stejně tak má opatrnost,“ poznamenal pivot Opavy. Není jisté, zda bude Jakub Šiřina. Šuškandou se šíří, že Šířa nebude, ale Martin Gniadek avizuje, že Opava svého rozehrávače do boje vyžene. Tak uvidíme. Jisté je jen, že nenastoupí Luděk Jurečka, kterého zranění z Poháru ještě na chvíli přiková na marodku. Naopak naši hráči budou v plné sestavě, připravený bude i nováček Petr Šafarčík.


Věříme, že se budete chtít nejen naživo podívat, jak se znovuzrozená Opava pochlapí, a také věříme, že se Vám už po basketbalu stýská. Naposledy jsme se viděli v hale Sportovního centra před 14 dny při zápase proti Svitavám.  

 
vloženo: 26.02.2019 18:14 / přečteno: 5937x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.